PoslovnePoslovne vijestiNajveći Trgovinski Sajam u Kini

Najveći Trgovinski Sajam u Kini

Kanton Sajam se održava u gradu Guangdžou svakog proleća i jeseni, bez prekida od 1957.

Sajam sa najdužom istorijom, najboljim nivoom organizacije, i sa preko 25 000 izlagača, gdje možete naći sve, “od igle do lokomotive”. To je najveći trgovinski sajam u Kini.
Usled nemogućnosti ulaska u Kinu, 129. Kanton sajam će ponovo biti održan putem interneta gdje će zainteresovani kupci moći stupiti u kontaktirati direktno sa dobavljačima u realnom vremenu. Iskustvo „posete“ jeste drugačije ali kvalitet ponude je isti!

O Kanton sajmu

Domaćini ovog sajma su Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine i Narodne vlade provincije Guangdong, a u organizaciji je Kineskog centra za spoljnu trgovinu. Događaj je pozdravljen kao oličenje kineske reforme i otvaranja, kao i simbol produbljivanja međunarodnih poslovnih veza. Sajam igra značajnu ulogu u ekonomiji zemlje kao integrisana trgovinska platforma koja pod jednim krovom ujedinjuje gotovo sve proizvodne industrije da bi povezala svetske proizvođače i kupce.


Poslednje izdanje Kantonskog sajma privuklo je preko 186 hiljada kupaca iz više od 200 zemalja i regiona, uključujući velike prodajne lance kao što su Walmart, Carrefour, Schwartz i Aldi.


Kanton sajam se održava godišnje, na proljeće i jesen, po 3 nedelje. Treba napomenuti i da svaka sesija ima 3 faze gdje se izlažu različite kategorije proizvoda I usluga.
Datumi održavanja prolećnog sajma su:
Faza 1: 15. – 19. Aprila 2021.
-Elektronika, kućni aparati i uređaji, rasveta i oprema, vozila i rezervni delovi, mašine, hardver i alati, obnovljivi izvori energije, hemijski proizvodi, građevinski materijali.
Faza 2: 23. – 27. Aprila 2021.
-Predmeti za domaćinstvo, keramika, proizvodi široke potrošnje, ukrasi za dom, pokloni, igračke, kozmetika, i nameštaj.
Faza 3: 1. – 5. Maja 2021.
-Kancelarijski materijal, futrole i torbe, proizvodi za rekreaciju, medicinska sredstva i proizvodi za zdravlje, hrana, cipele, tekstil i odeća.
Datum održavanja jesenjeg sajma je od 15.10 – 04.11.2021.


Jedna od takođe zanimljivih i neverovatnih informacija o ovom sajmu jeste da se održava na prostoru velikom kao 180 fudbalskih stadiona. Hodanje između hala za izlaganje može biti jako zamarujeće, stoga pripremite udobnu obuću.

najveći trgovinski sajam u kini
Najveći Trgovinski Sajam u Kini

Prednosti ovog sajma

O prilikama na ovom sajmu je možda i suvišno govoriti. Bilo da ste u ulozi izlagača ili kupca ovo je mesto gdje želite biti! Sa strogim kriterijumima pri odabiru izlagača i kontrolom sertifikata kvaliteta robe, sajam je poznat po velikom broju i vrednosti zaključenih ugovora ali i pružanju vrhunskog iskustva pri interakciji između dobavljača i kupca.


Svi izlagači imaju zaposlene koji govore engleski jezik a postoje i posebne sale za pregovore gde u miru i tišini možete detaljno razgovarati sa potencijalnim dobavljačem.
U slučaju da prisustvujete po prvi put, čitavo iskustvo može biti haotično usled ogromnog prostora, velikog broja izlagača i ponude. Vrlo se lako izgubiti u prostoru ali i vremenu ukoliko dobro ne isplanirate raspored posete.


Zato je dobro angažovati agenta za posredovanje pri kupovini u Kini. Bilo da je u pitanju organizacija dolaska u Kinu, snalaženje na sajmu ,planiranje posete fabrikama, pregovaranje ugovora, ili „samo“ prevođenje Agencija može biti od velike koristi.


Ovakve agencije obično imaju predstavništvo u Kini, čiji će vam agenti biti desna ruka tokom posete. Preko njih uvek možete dobiti smernice iz prve ruke, kako zakonske, tako i poslovne. Biće vam pružena pomoć oko toga na šta obratiti pažnju pri izvozu i uvozu, na koji način izvšiti uplatu, kako biti siguran da ćete dobiti robu koju ste poručili, te savete vezane za pregovaranja sa dobavljačima.
Naša preporuka agencije za uvoz iz Kine, koja će biti uz vas i voditi vas kroz celi proces uvoza i izvoza je “

Partner In China“. Da bude još lagodnije, sa njima ćete komunicirati na našem jeziku.
Kako smo naveli na početku teksta, sajam će biti održan putem interneta. Dok čekate da se granice otvore i posete sajmu budu omogućene, ovo može biti uvertira da se djelimično upoznate sa ponudom i načinom rada dobavljača koji izlažu na Kanton sajmu.

najveći trgovinski sajam u kini
Najveći Trgovinski Sajam u Kini

Za više informacija o načinu saradnje sa posrednikom u Kini na ovom linku!

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela Čabro
Rahela Čabrohttp://poslovne.com
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima