2.7 C
Sarajevo
Biznis idejeKako otvoriti frizerski salon? (DETALJNO VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti frizerski salon? (DETALJNO VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti frizerski salon – Dojadilo vam je da budete nečiji potrčko i da radite za mizernu platu.

Želite da se okušate u frizerkoj industriji i čini se da je to pametan potez… Pogledajte biznis savjet kako da otvorite frizerski salon koje vam donosi poslovni portal poslovne.com

Posao: FRIZERSKI SALON
Vrijeme potrebno za početak: 2 nedjelje
Vrijednost investicije: 2.500-10.000 €

Prije nego što odete predaleko, trebalo bi da na brzinu na internetu pronađete plan poslovanja za frizerski salon koji ponajviše odgovara Vašim zamislima i idejama.

Kada prođete kroz sve ove planove poslovanja, možda ćete imati kompletniju sliku o tome šta podrazumjeva i šta zahtjeva otvaranje jednog frizerskog salona.

Zapamtite, raditi kao frizer u tuđem salonu je dosta različito od posjedovanja sopstvenog salona i stoga je potrebno da Vaš plan poslovanja bude dobar.

Ukoliko niste i sami frizer, moraćete da unajmite tim koji će raditi za Vas. Pronalazak tima talentovanih i dobrih frizera je od vitalnog značaja za Vaš posao, tako da ćete morati da obavite i niz intervjua za te pozicije.

Kako otvoriti frizerski salon? (DETALJNO VIDEO UPUTSTVO)
Kako otvoriti frizerski salon? (DETALJNO VIDEO UPUTSTVO) 2

Na tim razgovorima trebalo bi da obratite pažnju na samu obuku kandidata, prethodna iskustva i poznavanje modnih trendova.

Prije nego što unajmite frizera, možda bi trebalo i da mu date da odradi posao na nekom klijentu koji je, naravno, voljan da učestvuje u jednom takvom poduhvatu.

Frizer koji već ima određenu klijentelu koja će u vaš salon doći uz njega je mnogo bolja opcija od frizera koji takvu klijentelu nema. Posao koji ima veze sa uljepšavanjem će uvijek biti popularan, a dobro organizovan salon će uvijek biti unosan poslovni poduhvat.

Kako otvoriti frizerski salon ? Jedan dan u životu vlasnika frizerskog salona

Tipični radni dan vlasnika frizerskog salona zavisiće od toga da li ste i sami frizer ili samo vodite salon. Ako ste i vlasnik i frizer, provjerićete svoje zakazane termine za taj dan i postarati se da imate sve potrebne proizvode za te klijente (farbe, hidrgene…).

Između zakazanih termina ili na kraju dana, možete se posvetiti finansijama. Većina klijenata će plaćati u kešu tako da je veoma bitno da sav novac bude proknjižen.

Tokom dana zakazivaćete nove termine i voditi preciznu evidenciju. Ako niste i sami frizer, provjerite knjigu zakazanih termina i postarajte se da i Vaši zaposleni znaju za sve klijente koje će imati toga dana.

Provjerite sa njima da li imaju sve potrebne preparate, a potom provjerite i kakvi ste sa zalihama. Nekad ćete morati i da na brzinu odete do prodavnice proizvoda za frizerske salone i da nabavite ono što Vam nedostaje.

Tokom dana, vodićete računa da sve odlično funkcioniše i da su i Vaši kljenti i Vaši zaposleni zadovoljni. Zakazaivaćete i nove termine. Konačno, vodite računa da je sva zarada evidentirana i da su plaćeni svi računi.

Kako otvoriti frizerski salon? O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti muškarci i žene kojima je potrebna nova frizura.

Kako otvoriti frizerski salon ? Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

Salon
Plan poslovanja
Oprema za salon (stolice, šamponjere, fenovi, prese za kosu…)
Proizvodi za njegu kose (šamponi, lakovi, gelovi…)
Radne dozvole
Osiguranje
Računar sa knjigovodstvenim programom

Kako otvoriti frizerski salon ? Dobre strane posla

Potražnja za frizerskim salonima će uvijek biti na visokom nivou.
Preparati za njegu kose nisu preskupi.
Izuzetno talentovani frizeri mogu naplaćivati specijalne cijene.
Frizerski salon je zanimljivo okruženje za rad.
Možete da komunicirate sa ljudima dok radite i to upravo ono što volite.

Kako otvoriti frizerski salon ? Loše strane posla

Potrebna je upornost prilikom pronalaska talentovanih frizera. Takođe, potrebno je određeno vreme dok se ne pročuje vijest o Vašem novom fizerskom salonu

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img