back to top

VIDEO Kako otvoriti frizerski salon?

Kako otvoriti frizerski salon, kolika je vrijednost investicije, te koliko je vremena potrebno za otvaranje

Želite da se okušate u frizerkoj industriji i čini se da je to pametan potez, donosimo vam biznis savjet kako da otvorite frizerski salon.

Posao: FRIZERSKI SALON
Vrijeme potrebno za početak: 2 nedjelje
Vrijednost investicije: 2.500-10.000 €

Prije nego što odete predaleko, trebalo bi da na brzinu na internetu pronađete biznis plan za frizerski salon koji ponajviše odgovara Vašim zamislima i idejama.

Kada prođete kroz sve ove planove poslovanja, možda ćete imati kompletniju sliku o tome šta podrazumjeva i šta zahtjeva otvaranje jednog frizerskog salona.

Zapamtite, raditi kao frizer u tuđem salonu je dosta različito od posjedovanja sopstvenog salona i stoga je potrebno da Vaš plan poslovanja bude dobar.

Ukoliko niste i sami frizer, moraćete da unajmite tim koji će raditi za Vas. Pronalazak tima talentovanih i dobrih frizera je od vitalnog značaja za Vaš posao, tako da ćete morati da obavite i niz intervjua za te pozicije.

Na tim razgovorima trebalo bi da obratite pažnju na samu obuku kandidata, prethodna iskustva i poznavanje modnih trendova.

Prije nego što unajmite frizera, možda bi trebalo i da mu date da odradi posao na nekom klijentu koji je, naravno, voljan da učestvuje u jednom takvom poduhvatu.

Frizer koji već ima određenu klijentelu koja će u vaš salon doći uz njega je mnogo bolja opcija od frizera koji takvu klijentelu nema. Posao koji ima veze sa uljepšavanjem će uvijek biti popularan, a dobro organizovan salon će uvijek biti unosan poslovni poduhvat.

frizer
Frizerski salon uz dobar poslovni plan

Jedan dan u životu vlasnika frizerskog salona

Tipični radni dan vlasnika frizerskog salona zavisiće od toga da li ste i sami frizer ili samo vodite salon. Ako ste i vlasnik i frizer, provjerićete svoje zakazane termine za taj dan i postarati se da imate sve potrebne proizvode za te klijente (farbe, hidrgene…).

Između zakazanih termina ili na kraju dana, možete se posvetiti finansijama. Većina klijenata će plaćati u kešu tako da je veoma bitno da sav novac bude proknjižen.

Tokom dana zakazivaćete nove termine i voditi preciznu evidenciju. Ako niste i sami frizer, provjerite knjigu zakazanih termina i postarajte se da i Vaši zaposleni znaju za sve klijente koje će imati toga dana.

Provjerite sa njima da li imaju sve potrebne frizerske preparate, a potom provjerite i kakvi ste sa zalihama. Nekad ćete morati i da na brzinu odete do prodavnice proizvoda za frizerske salone i da nabavite ono što Vam nedostaje.

Tokom dana, vodićete računa da sve odlično funkcioniše i da su i Vaši klijenti koji dođu na šišanje kose ili farbanje i Vaši zaposleni zadovoljni.

Zakazaivaćete i nove termine. Konačno, vodite računa da je sva zarada evidentirana i da su plaćeni svi računi.

Jedan dan u životu vlasnika frizerskog salona
Kako pokrenuti frizerski salon – Najbolji klijenti frizerskog salona su žene

Ko su klijenti frizerskog salona

Vaši klijenti će biti muškarci i žene kojima je potrebna nova frizura.

Šta Vam je potrebno da pokrenete frizerski salon

  • Salon
  • Plan poslovanja
  • Oprema za salon (stolice, šamponjere, fenovi, prese za kosu…)
  • Proizvodi za njegu kose (šamponi, lakovi, gelovi…)
  • Radne dozvole
  • Osiguranje
  • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla frizera

Potražnja za frizerskim salonima će uvijek biti na visokom nivou. Preparati za njegu kose nisu preskupi. Izuzetno talentovani frizeri mogu naplaćivati specijalne cijene.

Frizerski salon je zanimljivo okruženje za rad. Možete da komunicirate sa ljudima dok radite i to upravo ono što volite.

Loše strane posla frizera

Potrebna je upornost prilikom pronalaska talentovanih frizera. Takođe, potrebno je određeno vreme dok se ne pročuje vijest o Vašem novom fizerskom salonu.

Pogledajte i video uputsvo

Preporučujemo i ovo

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima