Ručna izrada nakita kao biznis ? (VIDEO UPUTSTVO)

Ukoliko ste kreativni, volite da stvarate sopstvenim rukama i želite unosan posao koji možete da radite kod kuće, izrada nakita može biti posao baš za Vas.

Posao: RUČNO PRAVLJENJE NAKITA
Vrijeme potrebno za početak: 2 MJESECA
Vrijednost investicije: 500-1.000 €

izrada nakita
Ručna izrada nakita kao biznis ? (VIDEO UPUTSTVO)

Veoma je malo izdataka, a možete vrlo brzo početi da zarađujete, posebno ako svoje proizvode izlažete u skupim prodajnim objektima. Potrebna oprema za ovaj porodični biznis je neznatna.

Kao prvo, trebat će Vam računar zbog vođenja Vaših finansija i, budući da je ovo velika internet poslovna ideja, mogli biste da se odlučite da svoj nakit prodajete preko interneta, zbog čega će Vam trebati i sajt.

Izrada nakita biznis

Izrada nakita podrazumjeva i određeni alat. Potreban Vam je takođe i materijal za pravljenje nakita i to od jeftine bižuterije pa sve do skupocenih materijala kao što su polu-drago kamenje, zlato i srebro.

Ako niste u radnom odnosu a želite dići kredit za svoj novi biznis, evo kako uzeti kredit ako nisi u stalnom radnom odnosu.

Postoje mjesta koja ovu robu prodaju uz velike popuste tako da ovo ne mora uopšte da bude neki veliki izdatak kada započinjete svoj posao.

Jedini sastojak koji će Vam biti potreban, pored gore pomenutih, jeste vrijeme. Nekoliko sati nedjeljno trebalo bi da bude dovoljno da osnujete i pokrenete svoj posao pravljenja nakita.

Za vrlo kratko vrijeme, mogli biste da ostvarite svoj san da pravite prelijepe komade nakita i da zarađujete prodajući ih.

izrada nakita
Izrada nakita kao porodični biznis

Jedan dan u životu tvorca izrade nakita kod kuće

Tipičan dan započinjat će provjeravanjem porudžbina, i onih putem interneta i onih od prodajnih objekata, a potom ćete morati da ih ubilježite u Vašu listu poručene robe.

Morate se postarati da sve narudžbe budu gotove i isporučene u dogovorenom roku. Potom možete provoditi vreme praveći nakit.

Konačno, Vaš dan će uključivati i nabavku materijala, ili putem interneta ili u odgovarajućim prodavnicama, za Vaše nove kreacije.

Dobre strane posla izrade nakita od kuće

  • Ako volite da pravite nakit, ovaj posao će predstavljati mogućnost da iskažete Vaš talenat i umijeće na vrlo profitabilan način.
  • Vođenje finansija je prilično jednostavno ako imate već unaprijed pripremeljene knjigovodstvene programe.
  • Uz prilično malo ulaganja u materijal, možete praviti izuzetno isplative komade nakita.

Loše strane posla izrade nakita od kuće

Može Vam se učiniti teškim da prodajete svoj nakit ukoliko nemate dovoljno novih kreativnih ideja. Pravljenje nakita zahtjeva izuzetnu pažnju kada su u pitanju detalji tako da to može biti veoma zamorno.

Pokretanje posla od kuće je nešto što uvijek savjetujemo našim korisnicima. Davno smo se odlučili za privatni biznis jer smo “poduzetničke duše”, ali uvijek imajte na umu da svaki posao ima prednosti i mane.

izrada nakita
Za izradu nakita potreban je određeni alat

Prednost porodičnog biznisa je sloboda, raspored vremena i činjenica da nemate šefa koji vam visi nad glavom. S druge strane, rizik je samo na vama, radite mnogo više nego neko ko radi od 8 do 16 tako da se spremite na mnoga odricanja barem na startu.

Svakako dobro proučite tržište, uradite što bolju analizu konkurencije, porazgovarajte sa prijateljima, drugim poduzetnicima i potencijalnim saradnicima (dobavljačima).

Naš glavni savjet je da ne investirate “svoj novac” u novi posao. Isplatnije i pametnije je potražiti dobar kredit jer je rizik mnogo manji jer se uvijek možete osloniti na ušteđevinu koju imate.

Najgore što se može desiti u slučaju da vaš biznis propadne je a ga “prodate banci” ili nekome, ili da jednostavno otplatite ostatak kredita sa svojim novcem.

Pročitajte još poslovnih ideja na našem sajtu ako izrada nakita nije za vas i slobodno se upustite u poduzetništvo ako ste “poduzetnik u duši”. Sretno!

Izrada nakita biznis

Pročitajte i ove biznis ideje

ručna izrada nakita kao biznis ? (video uputstvo)
Ručna izrada nakita kao biznis ? (VIDEO UPUTSTVO)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima