Najbolji biznis poslovi od analitičara do pomoćnika za zdravlje

Biznis poslovi koji će biti u trendu u narednom periodu

Zbog pandemije Covid-19 virusa pogođeni su mnogi biznis poslovi i kompanije.

Mnoga preduzeća su čak bila prisiljena preći na praksu e-trgovine. Nakon nekoliko mjeseci propadanja, neka su preduzeća uspjela odskočiti i izokrenuti svoje modele, ali radna snaga se nesumnjivo promijenila. Istražili smo koji će biti najbolji biznis poslovi u 2023. godini.

Šta ovo znači za naredno desetljeće?

Pandemija COVID-19 donijela je val promjena u sektoru zapošljavanja. Neki od poslova koji su se nekad smatrali prestižnima postali su suvišni, dok su drugi postali osnovne usluge. Međutim, jedna promjena bila je prilično univerzalna: tehnološki napredak u svim industrijama.

Prije virusa, zaposlenici su morali raditi u uredu, ali vrlo brzo većina tvrtki prešla je na posao od kuće. Kako bi spriječile širenje virusa i zaštitile zaposlene, kompanije su usvojile udaljeno radno okruženje. Pa, šta to znači za budućnost?

Prema istraživanjima budući trendovi na radnom mjestu uključuju:

  • Kontinuirana upotreba kontingentnih radnika za poboljšanje fleksibilnosti radne snage
  • Veće ulaganje u dobrobit i zadovoljstvo zaposlenih
  • Manje se fokusirajte na pojedinačne uloge, a više na vještine zaposlenika

Najpopularnija radna mjesta za 2023.

Ako se još uvijek odlučujete za put karijere, istraživanje poslova za kojima je trenutno velika potražnja izvrsno je mjesto za početak.

Identificiranje sektora s najvećim mogućnostima osigurava da svoje vrijeme ulažete u nešto što vrijedi, a ko zna, možda ćete pronaći posao iz snova!

U svjetlu promjenjivih trendova i trenutnih industrija koje cvjetaju, evo liste mogućih traženih radnih mjesta u 2022. godini:

facebook grupa
Najbolji biznis poslovi od analitičara do pomoćnika za zdravlje

1. Hibridne uloge

Tehnički ovo nije posao, ali postoji razlog što je na vrhu liste: ekonomija se možda oporavlja, ali kompanije i dalje pokušavaju se vratiti na staro.

To znači da možda neće imati budžet za više zaposlenika i da će im trebati neko ko može nositi mnogo kapa. Hibridne uloge bit će jedan od najboljih poslova za 2022. godinu, ali morat ćete biti vrlo dinamični i imati tehničke i meke vještine.

Jedan od primjera hibridne uloge bio bi administrativni asistent koji također pomaže u operacijama i zaduženjima za ljudske resurse.

2. Stručnjaci za digitalni marketing

Kompanije su morale preći u digitalno polje, a trgovine napredovale su u platforme online prodaje. Zbog toga im treba više stručnjaka za digitalni marketing.

Stručnjaci za digitalni marketing slični su marketinškim profesionalcima, samo što je njihova specijalnost unutar mrežnih platformi poput društvenih medija. Kao prodavač digitalnih usluga, vaš opis posla će sadržavati sve, od SEO optimizacije, društvenih medija do Google oglasa.

Da biste bili uspješni, trebat će vam iskustvo u radu s digitalnim prostorom, kao i opća marketinška stručnost.

3. Grafički dizajneri / kreativci

Grafički dizajneri bit će jedan od najtraženijih poslova i u 2022. godini. Kompanije će htjeti voditi ambiciozne marketinške kampanje i trebat će im netko da aktualizira marketinške koncepte.

Ako tražite put u karijeri koji će vam omogućiti da izrazite svoju kreativnost, onda je ovo posao za vas. Dio vašeg opisa posla uključivat će izradu izgleda za ilustracije proizvoda, stvaranje novih logotipa za startupe i rebrendiranje kompanija, dizajniranje korisničkog sučelja i umjetnosti kampanje, itd.

Ostali poslovi traženi za 2022. godinu koji su povezani s ovom ulogom uključuju kreativne direktore, umjetnike produkcije, multimedijalne umjetnike i animatore. Da biste dobili ove poslove, trebat će vam iskustvo s alatima kao što su Adobe Photoshop i Adobe InDesign, i ostalim aplikacijama.

4. Marketinški stratezi

Kompanije se žele potpuno vratiti nakon virusa, zbog čega će marketinški stratezi biti jedno od najtraženijih poslova 2022.

U ovoj ulozi uglavnom ćete pomagati kompanijama u snalaženju u marketinškom polju nakon korone. Bit ćete odgovorni za stvaranje marketinških strategija, identificiranje najboljeg koncepta za razmjenu poruka i kreativni koncept i izvršavanje strategije.

Ljepota biti savjetnik je u tome što možete raditi ili za agenciju ili biti freelancer – mogućnosti je bezbroj! Kompanije teže potražiti marketinške stratege sa najmanje nekoliko godina iskustva, što može uključivati ​​rad u agenciji ili u marketinškom odjelu za pojedinu kompaniju.

5. Analitičari podataka

Sada više nego ikad, kompanije počinju shvaćati važnost podataka. Žele znati potrošačke navike, kako na mreži tako i van nje, a zatim koriste ove informacije za stvaranje korisnih, vrijednih marketinških strategija.

Tu dolaze analitičari podataka. Njihov posao bit će prikupljanje informacija iz različitih prostora, a zatim tumačenje obrazaca i trendova. Zatim će iz analize dati preporuke o tome kako zavojnice kompanije poboljšavaju svoje poslovanje.

Postoji mnogo različitih obrazovnih programa za nauku o podacima, ali da biste uspjeli u ovoj ulozi, morat ćete biti upoznati s Google Analytics, kao i mnogim CRM-ovima i ostalim alatima za izvještavanje.

kako napisati poslovni plan
Najbolji biznis poslovi od analitičara do pomoćnika za zdravlje

6. Pomoćnik za zdravlje i ličnu njegu

Za ovaj svrhovit posao odlazit ćete u domove ljudi, domove za grupe i druge kako biste pružali svakodnevnu njegu pacijentima. Primijenit ćete lijekove i provjeriti puls pacijenta, temperaturu i očitanja krvnog tlaka.

Nije potreban novac za studentske zajmove. Ali ako radite za certificiranu agenciju za kućno zdravstvo ili hospicij, možda ćete trebati proći neki trening i uraditi  standardizirani test.

7. Analitičar informacione sigurnosti

Volite računare i rješavanje problema? Ovaj posao bi mogao biti za vas. Kao analitičar informacione sigurnosti, pomoći ćete kompanijama da osiguraju kritične podatke pronalazeći rješenja koja sprečavaju cyber napade.

 Koristeći briljantnu kombinaciju logike i kreativnosti, procijenit ćete sigurnosne probleme s kojima se kompanije mogu suočiti, inovirati odbrambene planove i izgraditi svijest kompanije.

Ako im onemogućite pristup osjetljivim mrežnim informacijama, pomoći ćete tvrtkama u borbi protiv hakera.

Također ćete primijeniti zaštitu kao što su zaštitni zidovi i programi za šifriranje podataka. Hakersko uništavanje, zaštitni zidovi i šifriranje podataka radi zaštite identiteta i financijskih podataka ljudi? Da, posao je onoliko cool koliko zvuči.

Kako započinjete graditi svoju karijeru, možda ćete htjeti postati certificirani stručnjak za sigurnost informacionih sistema.

najbolji biznis poslovi

Kako znati šta je od toga za vas najbolja karijera?

Ne birajte samo jednu od ovih karijera jer se ona dobro plaća. Postoji način na koji možete saznati odgovara li vaša ličnost nekoj od ovih karijera.

Napravite test karijere za svoju radnu ličnost, saznajte više o svojim ličnostima u radnom okruženju i pogledajte listu poslova koje vam najbolje odgovaraju. Ovo će vam pomoći da izaberete najbolju karijeru.

Ovo je vaš život i karijera kojom ćete se baviti godinama koje dolaze. Napravite pravi izbor karijere koji donosi energiju i radost onome što jeste. Napokon, ako uživate u svom poslu, nikada u životu nećete raditi dan.

Pročitajte još korisnih članaka:

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima