back to top

Kako otvoriti piceriju? (DETALJNO VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti piceriju? Ako volite dobru klopu i oduvijek ste maštali da otvorite svoj restoran, razmislite o otvaranju picerije.

Pica je veoma popularna u gotovo svim zemljama.

Posao: PICERIJA
Vrijeme potrebno za početak: 2 NEDJELJE
Vrijednost investicije: 2.000-5.000 €

Istraživanja pokazuju da u nekim zemljama čak 90% ljudi barem jednom nedeljno pojede picu. Kao što vidite, u ovom poslu ima prostora za novi početak.

Otvaranje picerije nije komplikovan posao ako imate dobar plan poslovanja i ako imate nekoliko dobrih savjeta od iskusnih vlasnika restorana koji se razumiju u taj posao.

Kada se budete raspitivali o procesu otvaranja picerije, uvidjećete da i za to postoji nekoliko mogućih opcija.

Posao može uključivati svega dvije, tri osobe koje će posluživati picu i raditi za kasom dok Vi sami pravite specijalitete. Ili, možete imati pravu piceriju sa kompletnim kuhinjskim osobljem i konobarima.

U ovom drugom slučaju, Vi ćete se vjerovatno baviti menadžerskim poslom, nadgledajući svoje osoblje i provaravajući da li su klijenti zadovoljni kvalitetom usluga.

Spisak stvari koje ćete morati da kupite i nabavite prije otvaranja je prilično zahtjevan.

Ipak, Vaša zarada će biti veoma dobra ako budete koristili kvalitetne sastojke, ako budete imali iskusne pica majstore i ako Vaše cijene budu razumne.

Potrebno je vrijeme da dođete do prve ozbiljnije zarade u ovom poslu, ali ako budete imali dobar plan poslovanja i prikupite što više korisnih informacija i savjeta, Vaš posao će brzo napredovati.

kako otvoriti pizzeriju

Jedan dan u životu vlasnika picerije

Kao vlasnik picerije, dan ćete započeti nabavkom hrane koja Vam je potrebna za rad tog dana.

Neke sastojke, kao što je brašno, nećete morati da nabavljate svakog dana, ali ćete zato svježe povrće obezbijeđivati svakodnevno.

Otvorićete svoj lokal, ali ćete prije toga provjeriti da li je osoblje prethodnog dana ostavilo sve u najboljem redu.

Potom ćete organizovati radni sastanak sa Vašim kuhinjskim osobljem kako biste se dogovorili oko nekih posebnih poslova za taj dan ili oko nekih specijaliteta.

Ako imate i konobare, sastajaćete se i sa njima kako biste bili sigurni da su svi prisutni i pripremljeni za rad.

Kada otvorite svoj lokal, ili ćete raditi sa klijentima, vodeći računa da su se svi smjestili i da njihove porudžbine stižu na vrijeme ili ćete, ako više volite da radite u kuhinji, voditi računa da se porudžbine izbacuju što brže i na vrijeme.

Na kraju dana, ubilježit ćete dnevni pazar, sastati se sa osobljem ukoliko ima potrebe za tim i potom zatvoriti piceriju.

Kako otvoriti piceriju – o vašim klijentima

Vaši klijenti će biti gladni ljubitelji pice koji tragaju za klopom za ponjeti ili za kompletnim uslugama u samoj piceriji.

kako otvoriti piceriju
Kako otvoriti piceriju

Šta je potrebno za pokretanje picerije

 • Plan poslovanja
 • Prostor za piceriju
 • Sanitarna dozvola
 • Pica peći
 • Frižider
 • Sastojci za picu
 • Pića (sokovi, voda, led…)
 • Oprema za posluživanje (tanjiri, čaše, salvete, escajg…)

Dobre strane posla picerije

 • Uz dobar recept, ovaj posao je prilično lak.
 • Picerija je otporna na recesiju.
 • Za posebne porudžbine i specijalitete možete naplaćivati i posebne cijene.

Loše strane posla picerije

Otvaranje picerije je zahtjevan poduhvat, tako da ćete prvu zaradu morati da pričekate.

Ukoliko imate svoje osoblje, potrebno je vrijeme da ih obučite po svojim mjerilima i standardima.

Otvaranje picerije nije jednostavno ali sigurno može biti jako profitabilan biznis. Jer zaista, ko ne voli pizzu? Ako se odlučite za ovaj posao, dobro razradite plan dostave i razmislite koje su to institucije koje rade po cijeli dan.

Znamo za primjere picerija koje u toku noći prodaju na stotine pizza prosto jer su se orjentirali na bolnice, hitne pomoći, dežurne apoteke, policijske stanice i slično. Možda je upravo to vaše tajno oružje u gradu u kojem se nalazite?

Pročitajte i ove korisne članke:

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima