back to top

Upwork je idealna opcija za online zaradu!

Upwork je idealna opcija za online zaradu od kuće

Ukoliko ste u potrazi za dodatnim poslom ili vas jednostavno zanima online zarada od kuće, onda je Upwork pravo rješenje za vas!

Upwork je idealna opcija gdje svoje usluge možete ponuditi poslodavcima iz cijelog sveta. Uz to, zarada na ovaj način je daleko veća od prosječne plate, a pritom ne postoji fiksno radno vrijeme.

Već broji 14 miliona korisnika iz 180 zemalja, a godišnje se ponudi 3 miliona poslova.

Zarada na Upworku

Prvo i najvažnije pitanje koje svaki freelancer postavlja prilikom postavljanja uslova posla je i kakva je zarada za taj posao.

Zarade se u prosjeku kreću od 10 do 30 dolara po satu, a nije mali broj onih koji dostižu cifre i od 60 dolara za sat posla. Pomnožite to sa prosječnim radnim vremenom od 8 sati dnevno i shvatićete zašto broj članova na ovoj platformi raste iz dana u dan.

Freelanceri sa naših područja najčešće rade poslove iz sledećih oblasti:

  • dizajn
  • kreiranje web sajtova i aplikacija
  • korisnička podrška
  • prevođenje
  • pisanje
  • prodaja i marketing
  • informacione tehnologije

Ne znam ništa da radim, ali bih volio naučiti

Jedna od glavnih karakteristika freelancing svijeta jeste da se ne gleda diploma koju imate, već znanje kojim vladate. Freelanceri se odlikuju po tome što stalno stiču nove vještine i tako nude usluge iz različitih oblasti.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako da ove godine uspešno započnete svoju freelancing karijeru na Upworku.

Kako napraviti dobar profil

Dobar profil je mnogo više od biografije. To je vaš portfolio, lista profesionalnih vještina i iskustava. Drugim riječima, vaš profil je brošura kojom prodajete svoje usluge klijentu.

Najbolje prolaze profili koji su potpuno popunjeni, dobro napisani, bez slovnih, gramatičkih i drugih grešaka. Fotografija treba istovremeno da odražava profesionalnost i pristupačnost. Nemojte kropovati fotografije iz noćnog provoda ili sa plaže.

Kako do prvog freelance posla

Samo otvaranje naloga nije dovoljno da bi vam neko odmah ponudio posao, već morate da se prijavljujete na ponude (tzv. bidovanje). Međutim, mnogi početnici šalju na desetine aplikacija, a da ne dobiju posao. Zbog čega je to tako?

Upwork kažnjava korisnike koji šalju previše prijava. Na taj način ova platforma pokušava da zaštiti poslodavce od dobijanja nekvalitetnih ponuda.

Dakle, potrebno je da budete pametni.

Prijave koje sastavljate neka budu dobro napisane i promišljene, specijalno kreirane baš za posao na koji konkurišete. Uložite trud u prijavu jer to je ono što će vas razlikovati od ostalih.

Još jedan bitan faktor jeste cijena. Istina je da ćete u početku morati da se zadovoljite nižom cijenom kako biste dobili prve poslove i kasnije mogli da naplaćujete više.

Međutim, imajte na umu da, bez obzira na to koliko vam je teško da nađete prvi posao, ne stavljate suviše nisku cijenu ili da čak nudite besplatan rad jer ćete kasnije teško uspjeti da naplatite svoje usluge onoliko koliko zaista vrijede.

Osim što treba dobro da vladate vještinama za koje se prijavljujete, potrebno je da imate i preduzetničkog duha i da se promovišete kako biste zadobili povjerenje klijenata.

Zašto je online zarada dobra za vas

Freelancing je posao koji vam omogućava slobodu u radu, da radite za klijente iz cijelog sveta i ostvarite visoku zaradu. Jedino što je potrebno jesu dobra volja i upornost!

Ako vas zanimaju neki drugi savjeti na temu kako otvoriti mali biznis preporučujemo vam članke ispod ali i naše kategorije Biznis ideje, Poslovni savjeti i Kako. Naravno, ako vam se dopada članak , molimo da ga podijelite s drugima.

PREPORUKA

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima