back to top

Kako poslati novac preko PayPala

Zanima vas kako poslati novac preko PayPala u svega par minuta?

Ako niste znali onda u nastavku otkrijte detaljno kako se vrši transakcija na druge račune putem ove platforme.

Činjenica da ne morate više stajati u dugim redovima u bankama zvuči kao nestvarna.

Zahvaljujući aplikacijama poput PayPala snovi svih nas su postali stvarnost.

Bez obzira gdje se nalazite u svijetu pošaljite novac i izvršite transakciju u nekoliko klikova na potpuno siguran način. Svakako morate znati i kako podići novac sa paypala.

Kako poslati novac preko PayPal-a
Osim slanja novca putem PayPala možete i primati novac

Paypal je jedan od pionira platformih za slanje novca online

Riječ je o online financijskoj platformi koja vam omogućuje plaćanje korištenjem sigurnog internetskog računa. Jednostavno dodate podatke o svom bankovnom računu, kreditnoj kartici ili debitnoj kartici.

Možete više kartica i računa stvoriti i prilikom plaćanja odaberite karticu koju želite u tom trenutku iskoristiti. Naravno postoji opcija da postavite jedan zadani račun kojeg ćete uvijek koristiti.

Osim plaćanja putem PayPala, također novac možete i  dobiti  putem ove aplikacije. Sav primljeni novac nalazi se na vašem PayPal računu i može se koristiti prilikom plaćanja.

Novac možete prenijeti na jedan od dodijeljenih bankovnih računa ili kartica. Kad primite novac na svoj PayPal račun, može se primijeniti naknada.

paypal
Paypal je najpopularniji alat za online transakcije

Izvršite transkaciju u nekoliko trenutaka

Kako bi koristit PayPal potrebno je da kreirate račun. Potrebno je da izaberete vrstu računa koji želite da bude, nakon toga unesite sve tražene podatke. To su osobni podaci i broj kartice koju želite koristiti.

Registracija ne oduzima mnogo vremena i nije komplikovana kao i za svaku drugu online platformu.

Nakon što kreirate račun vjerovatno vas zanima kako poslati novac preko PayPala. Sve što je potrebno da uradite je da kliknete na opciju za slanje (Send&Request) koji se nalazi na vrhu stranice.

Drugi korak je da odaberete metodu plaćanja. Ponuđene metode su plaćanje prijatelju i plaćanje za uslugu i proizvod. Druga opcija uključuje i proviziju koju uzima PayPal.

Nakon toga unesite ime, broj ili mail od osobe kojoj želite poslati novac. Sljedeći korak je da unesete iznos novca koji šaljete. Uvijek obratite pažnju da je tačna valuta novca prije slanja.

Uz ovo postoji opcija dodavanja bilješke ukoliko želite naglasiti za šta tačno šaljete novac. No, ovo je opcionalno.

Prije konačnog slanja novca dobit ćete potvrdu da provjerite sve podatke koje se unijeli o primatelju. Ukoliko su svi podaci tačni kliknite na Send payments now.

Vrlo je važno da osoba kojoj šaljete novac  posjeduje račun na PayPal-u inače transakcija se neće moći izvršiti.

Osoba kojoj šaljete novac primit će tekstualnu poruku ili e-mail obavijesti da ste poslali uplatu. Da bi preuzeo novac, morat će otvoriti PayPal račun.

Pojedinac može podići novac povezivanjem bankovnog računa, prijavom za PayPal debitnu karticu ili traženjem papirnog čeka. Novac koji pošaljete bit će dostupan na njegovom PayPal saldu odmah nakon otvaranja novog PayPal računa.

Kako poslati novac preko paypala
PayPal prihvatio kriptovalute kao sredstvo plaćanja

PayPal i provizija

Korištenje PayPala i plaćanje većine usluga je besplatna ali postoje određene situacije u kojima PayPal uzima proviziju.

Dobra stvar je što se ne naplaćuju  kupnje putem interneta kod prodavača koji prihvaćaju PayPal sve dok nije uključena konverzija valuta.

Za kupnje izvršene u stranoj valuti plaća se naknada u inozemnoj transakciji od 3 ili 4 %.

Kada novac šaljete prijateljima i obitelji ili ih primate iz osobnih razloga, a ne iz bilo kojih komercijalnih razloga, PayPal to smatra osobnom transakcijom. Neke od ovih transakcija privlače naknade, dok druge ne, uglavnom na temelju toga odakle primate novac i gdje ih šaljete.

Ako novac šaljete debitnom ili kreditnom karticom, naplatit će vam se 2,9 posto ako je domaća usluga i 5 posto ako je međunarodna, plus fiksna naknada koja ovisi o vašoj zemlji. PayPal prihvatio kriptovalute kao sredstvo plaćanja, pa informišite se i ovom sredstvu plaćanja.

Postoje neke druge naknade na koje biste mogli naići prilikom korištenja PayPala.

Iako nema naknade za prijenos novca sa vašeg PayPal računa na drugi bankovni račun, morat ćete pričekati da transakcija prođe.

Ukoliko želite trenutni pristup i transkaciju, morat ćete platiti naknadu od 1 %

Korištenje PayPala je vrlo jednostavno i ne zahtjeva mnogo vremena i truda. Ovo je najsigurniji način za online kupovinu i slanje novca pogotovo ako imate porodicu i prijatelje u inozemstvu.

Stoga, najbolje je da na vrijeme kreirate vaš PayPal račun.

Pročitajte i ove tekstove vezane za novac i zaradu

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima