back to top

VIDEO Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike ?

Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike i pri tome dobro zaraditi?! Pogledajte uputstvo

Otvaranje servisa za popravku kućne tehnike je savršen izbor za preduzetnika koji zna da popravlja frižidere, električne šporete, mašine za pranje suđa i veša, te sušilice.

Ovo vam može biti dodatni posao ili stalni posao uz dobru zaradu. Svaki dom ima veliki broj kućnih uređaja, od frižidera, preko šporeta, veš mašina pa do mikrotalasnih pećnica. Ovi uređaji će se sigurno u jednom trenutku pokvariti, što vlasnicima ostavlja izbor da kupe nove ili da poprave stare.

Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike
Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike

U zavisnosti od cijene uređaja, često je jeftinija varijanta da prosto uređaj zamijenite novim. Ipak, ukoliko budete ponudili pristupačne cijene za popravku tih uređaja, vlasnici uređaja mogu zadržati svoje stare uređaje i višak novca koji će im ostati. Ovaj poslovni poduhvat Vam može doneti solidnu zaradu ako poslujete na pravi način.

Posao: SERVIS ZA POPRAVKU KUĆNE TEHNIKE
Vrijeme potrebno za početak: 1 MJESEC
Vrijednost investicije: 3.000-4.000 €

Ukoliko ste Vi iskusni majstor za kućnu tehniku, prirodan sljedeći korak za Vas jeste da se osamostalite i pokrenete svoj posao. Ipak, ako niste vješti u popravkama kućnih uređaja, možete jednostavno unajmiti kvalifikovano osoblje da radi za Vas.

Na ovaj način imat ćete slobodnog vremena koje ćete utrošiti na reklamiranje svog posla.

Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike
Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike

Razmislite da li bi Vam otkupljivanje licence nekog servisa odgovaralo budući da ćete uz ovu opciju dobiti prepoznatljivo ime za svoj servis i potrebnu opremu za popravke. Najbolji način da uspijete u ovom poslu jeste da Vaše usluge budu na najvišem nivou. To znači da Vaše osoblje mora stizati na vrijeme na dogovorena mjesta.

Takođe, mogli biste da imate dežurnog majstora tokom večeri ili tokom vikenda za sve hitne slučajeve koji mogu iskrsnuti. Najbitnije je da obećate samo onoliko koliko možete da pružite i da odredite razumne cijene. Za vrlo kratko vreme morat ćete da unajmite dodatno osoblje kako biste postigli da obavite sav posao.

Jedan dan u životu vlasnika servisa za popravku kućne tehnike

Dan započinjete provjeravanjem zakazanih poslova za taj dan. Ako sami vršite popravke, postarajte se da imate svu potrebnu opremu i dijelove za te poslove i vodite računa da uvijek stižete u dogovoreno vrijeme. Ukoliko imate osoblje koje obavlja popravke za Vas, koordiniraćete sa svojim radnicima kako biste uvek bili sigurni da ne kasne. Kada je popravka gotova, radnici će Vam slati profakturu kako biste mogli da naplatite usluge, a uvek će ostavljati i svoje vizit karte klijentima.

Ukoliko ne obavljate Vi popravke, kontaktirat ćete svoje klijente kako biste bili sigurni da su zadovoljni uslugim koju su dobili. Dio dana posvetit ćete reklamiranju svog posla po gradu ostavljajući letke u lokalnim prodavnicama kućne tehnike, ili putem oglasa u lokalnim novinama i časopisima ili na internetu. Na kraju dana bilježit ćete dnevni pazar i pregledati sve zakazane poslove za naredni dan.

Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike
Kako otvoriti servis za popravku kućne tehnike

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima je potrebna kvalitetna popravka kućnih uređaja po razumnim cijenama.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Iskustvo u popravljanju kućnih uređaja (ili spremnost da unajmite osoblje da radi za Vas)
  • Kombi ili kamion
  • Radna licenca i osiguranje
  • Plan i materijali za raklamiranje
  • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

Ako ste iskusni majstor, ovo će biti lak posao za Vas.Ukoliko niste vični popravkama kućnih uređaja, možete unajmiti osoblje da obavlja taj posao za Vas. Sami možete odrediti svoje radno vreme. Potražnja za ovakvim uslugama će uvijek biti velika.

Loše strane posla

Početna ulaganja su zahtjevna. Potrebno je vrijeme prije nego što steknete stalne klijente i prije nego što budete u mogućnosti da unajmite stručno osoblje da radi za Vas.

Pogledajte i ovo:

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima