back to top

Kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala

Želite da pokrenete dodatni posao i ojačate svoj budžet, evo kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala

Prije svega ako i ne znate raditi ovaj posao, nije uopšte teško ovladati ovom vještinom. Možete jako brzo da naučite ovaj posao i da se osamostalite. Materijal potreban za zatamnjivanje stakala uzima samo mali dio cijene koju su vlasnici automobila spremni da daju za ovu uslugu. To znači da je zarada za vlasnika ovog posla veoma unosna.

Možda Vi baš radite ovaj posao u nekoj auto radionici ili servisu i razmišljate da se osamostalite. Sada je pravo vrijeme da krenete u akciju, otvorite svoj servis i zaradu stavite u svoj džep.

Kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala
Kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala

Odlična stvar kada je u pitanju ovaj posao jeste to što su početna ulaganja dosta mala. Sve što Vam je potrebno jeste materijal za zatamnjivanje stakala i nešto reklamnog materijala. Ovim poslom se možete baviti i u svoje slobodno vrijeme, ne zanemarujući Vaš stalni posao.
Međutim, vrlo brzo ćete ostaviti svoj stalni posao i u potpunosti se posvetiti sopstvenom privatnom biznisu.

Čak i tada, moći ćete da radite koliko god to Vi želite, da idete na odmor kada Vam odgovara i da vreme provodite sa svojim prijateljima i porodicom, a da ne budete stalno opterećeni vremenom. Nije Vam potreban ni prostor za servis.

Možete raditi ispred svoje kuće, osim ako ne budete imali toliko klijenata da morate da iznajmite prostor za svoj sevis i da unajmite osoblje da radi za Vas. Kao što vidite, ovaj posao je veoma prilagodljiv i unosan, a pritom nema ni mnogo konkurencije.

Kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala
Kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala

Jedan dan u životu vlasnika servisa za zatamnjivanje stakala

Dan započinjete provjeravanjem zakazanih poslova. Postarajte se da imate dovoljno materijala za rad prije nego što Vam klijenti stignu. Posao treba da obavite brzo i kvalitetno.

Ako imate osoblje koje radi za Vas (u ovom slučaju ćete vjerovatno imati neku auto radionicu), postarajte se da imaju sve što im je potrebno za rad, da posao obavljaju na vrijeme i nadgledajte ih u poslu kako biste uvijek bili sigurni u kvalitet usluga koje Vaši klijenti dobijaju u Vašem servisu.

Dio vremena ćete provoditi reklamirajući svoj posao kod lokalnih prodavaca automobila ili pomoću reklama u lokalnim novinama i na internetu. Dan ćete završavati provjeravanjem zaliha za naredni dan. Konačno, vodit ćete svaodnevno računa o svojim finansijama.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti biće vlasnici automobila ili, možda, prodavci automobila kojima je potrebna usluga zatamnjivanja stakala.

Kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala
Kako da otvorite servis za zatamnjivanje stakala

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Plan poslovanja
  • Materijali za reklamiranje
  • Materijali za zatamnjivanje stakala
  • Prostor za rad
  • Auto prodavnica ili garaža (po želji)
  • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

Zatamnjivanje stakla je posao koji je vrlo lako naučiti. Početna ulaganja nisu zahtjevna.
Možete raditi koliko god to Vama odgovara. Ovaj posao možete raditi kao posao sa punim radnim vremenom, ali i kao posao sa skraćenim radnim vremenom.

Loše strane posla

Zatamnjivanje stakala može biti monoton posao.
Potrebno je vreme dok ne steknete prvih nekoliko klijenata.

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima