back to top

Uređenje doma, kako pokrenuti posao VIDEO SA 5 IDEJA

Uređenje doma je biznis koji se razvija sve više zbog nedostatka pravih majstora. Ako ste talentirani u popravkama oko kuće i želite biti sami svoj šef, razmislite o pokretanju posla za uređenje doma

Kroz ovaj članak upoznajte se sa budućnošću ovog biznisa, zajedno sa prednostima i nedostacima. Također pogledajte i realne tržišne potrebe za pokretanje 5 poslovnih ideja za uređenje doma.

Sanacija kade

Budući da prekrivanje i obnavljanje kade košta gotovo upola manje od novca koji ćete dati za novu kadu, obnavljanje kao izbor visoko je na pozicionirano na listi opcija kada je uređenje doma u pitanju. Posebno je veliki potencijal za angažman reglaziranja kade u teškim vremenima kada novca nema, kao što je trenutna epidemiološka situacija.

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma

Val radova na renoviranju doma, nerijetko zahvati i posao reglaziranja kade. To vam omogućava zaradu od 30 do 50 eura na sat.

Da bi stekli iskustvo možda će vam dobro doći da pratite profesionalce na zadatku, gledate tutorijale na internetu ili se upišete na renomirani stručni program edukacije.

Ako vam je draže gledati video, pogledaje Kako pokrenuti posao oko uređena doma na našem YouTube kanalu:

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma

Farbanje umjetnina i drugih predmeta

Preduzeća za farbanje umjetnina i drugih predmeta mogu uživati u sjajnim prizorima uređenog enterijera. Oni koji rade ovaj posao, često na kraju zarade tri puta više nego što dobiju majstori za uobičajeni posao farbanja unutrašnjosti kuće (zidova).

Pružatelji ovih usluga vjerovatno bi se trebali fokusirati na nekoliko tehnika farbanja, uključujući mramoriranje (glazurom) i farbanje krpom. Pripravništvo u slikanju na umjetnim materijalima može biti od pomoći, ali nije neophodno.

Uređenje i postavljanje podova

Svaka zgrada treba kvalitetne podove – tu na red može doći baš vaše preduzeće za instalaciju podova. Činjenica koliko je često ova usluga tražena, čini je dobrom poslovnom idejom iz domena uređenja doma, koja obećava dobru zaradu i potencijal rasta.

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma

Većina tehničara za postavljanje podova uči kroz edukacije ili programe sponzorisane od strane izvođača, naplaćujući između 35 i 40 eura na sat. Poslovi zamjene podova mogu biti radno intenzivni i potencijalno unosni. Dodatni novac možete zaraditi i radovima na obnavljanju već postavljenih ali vremenom istrošenih podova.

Postavljanje tapeta

Tapetari su stručni radnici koji nanose ukrasne zidne i stropne obloge, obično izrađene od papira i vinila. Uklanjanje starih tapeta, popravljanje rupa na zidovima, pa čak i oslikavanje, takođe mogu biti dio ovog posla. Postavljanje tapeta ne zahtjeva formalnu obuku, već samo znanje stečeno ličnim iskustvom ili nekom vrstom edukacije.

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma

Izdržljivost je ključna da biste izdržali duge sate stojeći i dosežući dijelove zida (stropa) koji se nalaze iznad vaše glave. Početni kapital može biti samo 1000 eura za alate za tapete i oglašavanje.

Budući da je tapetaranje puno lakše sa pomoćnikom, ovo može biti izvrsna biznis ideja za parove.

Vitraž

Osnivanje vitražnog stakla posebna je prilika koja zahtjeva spretne ruke, oko za boju i strpljenje da izdržite nesuglasice u preduzeću sa više radnika nego što je to potrebno.

Provjeravanje zaliha i cijena konkurencije presudni su elementi za sticanje poslovnog uspjeha.

Odluka o tome na šta ćete staviti naglasak – hoćete li izrađivati vitraž za prozore ili pak ručne radove za prodaju u galerijama, također će uticati na priliv prihoda od ovog biznisa.

Preporuka:

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima