Kako?Kako otvoriti firmu za molerske radove

Kako otvoriti firmu za molerske radove

Zanima vas kako otvoriti firmu za molerske radove?

Ukoliko ste vješti sa molerskim radovima i ide vam to od ruke, a želite i da zaradite dodatni novac, ili da ovo bude vaš stalni posao, razmislite o pokretanju firme za molerske radove.

Kao vlasnik ovakve firme, moći ćete da posao vodite u svoje slobodno vrijeme ili vikendom, ili da se ovim poslom bavite kao stalnim poslom sa punim radnim vremenom. Bez obzira, ovo je odlična biznis ideja.

Takođe, možete izabrati da sami obavljate sav posao i da zadržite stoprocentnu zaradu, ili da unajmite osoblje koje će raditi za Vas i usmjeriti svoj posao u tom smeru.

Posao: Firma za molerske radove
Vrijeme potrebno za početak: 2 nedjelje
Vrijednost investicije: 400 €

idea

U svakom slučaju, pokretanje ovog posla može doprinjeti dobroj zaradi i ličnoj slobodi. Dobra vijest je da ovaj posao možete pokrenuti bez neke posebne opreme, koja će Vam svakako kasnije trebati i koja će Vam olakšati posao u velikoj meri.

Ovaj posao, koji je veoma isplativ, možete pokrenuti sa minimalnim ulaganjima i na taj način najveći dio zarade zadržati za sebe. Dodatna oprema će doći kada se Vaš posao bude razvio i kada se finansijska sredstva za potrošnu robu budu uvećala. Ako Vam sve ovo zvuči zanimljivo, postoji nekoliko stvari koje treba da znate prilikom otvaranja firme za molerske radove.

Kako otvoriti firmu za molerske radove – Kao prvo, radna dozvola, osiguranje i dobar biznis plan. Naravno, poznavanje molerske vještine i raznih tehnika krečenja ovu poslovnu ideju pretvoriće u pravi poslovni poduhvat. Konačno, morate misliti i o tome kako ćete reklamirati ovaj svoj posao, jer nakon što izgradite dobru reputaciju u ovom poslu, vrlo vjerovatno ćete imati gomilu klijenata koji će čekati baš na Vas.

Jedan dan u životu vlasnika firme za molerske radove

Kako otvoriti firmu za molerske radove – U zavisnosti od toga da li ovaj posao radite sami ili imate tim ljudi koji radi za Vas razlikovat će se i Vaše dnevne obaveze. Postarajte se da, i dok radite na terenu tokom čitavog dana, u isto vreme obezbeđujete i nove klijente, tako da ćete uraditi reklamu za svoj posao.

Uz osoblje koje radi za Vas, nakon što ih sve pošaljete na dogovorene lokacije, radićete na zakazivanju novih poslova i nadgledaćete sve aspekte Vašeg posla. U oba slučaja, postarajte se da redovno i detaljno pratite svoje troškove i zarade kako biste bili sigurni u isplativost svog posla.

Kako otvoriti firmu za molerske radove – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti svi oni kojima su potrebne molerske usluge, bez obzira da li se radi o vlasnicima privatnih kuća ili poslovnih objekata. Sami možete odlučiti da li ćete prihvatati samo krečenje unutrašnjih površina ili ćete posao proširiti i na rad na eksterijeru.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Materijali za krečenje
  • Prevozno sredstvo za transport Vaših materijala i opreme
  • Radna dozvola
  • Osiguranje
  • Dobar marketing

Dobre strane posla

Vaš posao možete voditi na malo, a možete ga i proširiti do velikih razmera. Zarada može biti prilično velika u ovom poslu. Molerske usluge će uvijek biti tražene. Početna ulaganja su prilično pristupačna.

Kako otvoriti firmu za molerske radove – Loše strane posla

Ukoliko prihvatite previše poslova, koje ne možete kvalitetno i na vrijeme obaviti, to može loše uticati na Vašu reputaciju. Veoma je teško unajmiti i zadržati dobre molere što Vam takođe otežava da proširite svoj posao.

Ako vas zanimaju neki drugi savjeti na temu kako otvoriti mali biznis preporučujemo vam članke ispod ali i naše kategorije Biznis ideje, Poslovni savjeti i Kako. Naravno, ako vam se dopada članak, molimo da ga podijelite s drugima.

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima