Kako odabrati dropshipping kompanije ? 5 NAJBOLJIH

Dropshipping kompanije se danas takmiče da vas privuku da prodajete za njih.

Uz pomoć dropshippinga možete otvoriti svoju online prodavnicu i prodavati robu širom svijeta bez da ikada dođete u kontakt sa robom ili sa kupcima.

Međutim, kako bi vaš biznis postao uspješan potrebno je da pronađete dobru dropshipping kompaniju koja će stati iza vas i dati vam kvalitetnu platformu da razvijete svoj posao.

Prvo je potrebno analizirati tržište kako bi izabrali dobru dropshipping kompaniju. Pogledajte par savjeta kako izabrati kvalitetnu dropshipping kompaniju.

Kako odabrati dropshipping kompanije

Hiljade i hiljade ovakvih kompanija vam nude uslugu, ali je potrebno da odredite onu koja se najbolje poklapa sa vašim načinom poslovanja.

Prvo i osnovno, odlučite šta vam je potrebno. Da li vam treba proizvođač ili možda klasični dobavljač.

Kada ste odradili prvi korak potrebno je da provjerite da li kompanija podržava način plaćanja koji vi želite implementirati u vašoj online prodavnici.

Ova stavka je vrlo bitna jer ako korisite prodavnicu koju vam obezbjeđuje Shopify nećete koristit iste dropshipping kompanije kao biznis koji proizvode prodaje putem Amazona ili eBaya.

Provjerite da li vaša kompanija nudi automatizaciju, kako bi vi imali što manje posla i na ta se način mogli  što više fokusirati na marketing koji je krucijalan za uspjeh.

Može biti dosta mukotrpno ukucavati razne detalje kada pravite narudžbu, dok ako vam stranica nudi pogodnost automatizacije onda ovaj proces možete obaviti u par klikova mišem.

kako odabrati dropshipping kompanije ? 5 najboljih
Dropshipping kompanije obrču milijarde dolara

Kvaliteta proizvoda i brzina kojom će on biti dostavljen vas mogu ili proslaviti ili učiniti da nikad ne zaradite od vaše online prodavnice, dakle ona igra ključnu ulogu.

Iako vi nemate fizički kontakt sa proizvodom to ne znači da on može biti nekvalitetan. Potrebno se potruditi da vaš proizvod bude u što boljem stanju kako bi korisnik bio maksimalno zadovoljan i na taj način se vratio da još nešto kupi.

Svijet se danas kreće velikom brzinom i vi morate biti spremni da se što bolje i brže uklopite. Ako nemate brzu i kvalitetnu uslugu vaš posao nema svijetlu budućnost, stoga uvijek imajte na umu da je ova stavka od velikog značaja.

Tri različita tipa dropshipping usluge

Dakle postoje razne dropshipping kompanije koje nude razne usluge, sve se može svrstati u tri kategorije, a to su:

kako odabrati dropshipping kompanije ? 5 najboljih
Dropshipping kompanije
 • Usluga kompanije koja stavlja razne dropshipping platforme vama na raspolaganje.

  Ova stranica vam pruža na jednom mjestu razne stranice i statistiku koja je stranica bolja u odnosu na drugu i u kojoj stranici ćete pronaći najviše profita.

  Ova opcija je fantastična za osobe koje planiraju otvoriti online prodavnicu u kojoj će prodavati proizvode u par različitih kategorija od više dobavljača. Uz pomoć ove usluge ovaj proces će biti lakši i sve ćete imati na jednom mjestu.
 • Proizvođači – često mogu biti i najbolji način kako da ostvarite što veću zaradu. Oni nude najniže moguće cijene za proizvod koji želite prodavati tako da vi više ostvarujete profita.

  Međutim mana ovog tipa usluge jeste što neće svaki proizvođač biti spreman da vam pomogne u kreiranju dropshipping prodavnice. Još jedna mana ovog vida poslovanja jeste ta što ćete biti ograničeni na prodaju samo onog što vaš proizvođač proizvodi.
 • Uzimanje proizvoda od dobavljača na veliko. Ova usluga se ne bavi tehničko proizvedenom robom. Već bavi se poslovanjem sa kompanijama koje posjeduju ogromne inventare proizvoda od raznih proizvođača.

  Cijena ovih proizvoda će biti relativno niska, ali nikada onoliko niska koliku možete dobiti kada idete direktno proizvođaču.

  Ova usluga je najbolja za one koji su iskusni u dropshipping poslu i žele da prodaju što više raznovrnih proizvoda u što više različitih kategorija.
kako odabrati dropshipping kompanije ? 5 najboljih
Kako odabrati dropshipping kompanije ? 5 NAJBOLJIH

5 dropshipping web stranica koje nude najbolju uslugu

Kada smo analizirali naše tržište i ono čime se želimo baviti i šta želimo prodavati potrebno je na samome kraju odabrati kvalitetnu dropshipping uslugu.

Pogledajte 5 web stranica koje su se pokazale najbolje u proteklih par godina:

 1. Doba Review – predstavlja najraznovrsniju web stranicu kada je u pitanju dropshipping. Predstavlja također i najpopularniju u današnjem tržištu.
  Prvo mjesto je zaslužila zato što daje veliki izbor prodavnica koje možete otvoriti i koje će zadovoljiti sve vaše proizvode.

  Karakterisitka koja ih razlikuje od ostalih je ta što nude stotine dobavljača u jednom online katalogu kako bi lakše pronašli svoj dobitni proizvod.
 2. Wholesale2b – pokazala se kao najbolja besplatna web stranica kada je riječ o dropshippingu. Wholesale2b nudi milione proizvoda koji su dostupni za dropshipping koji se vrlo jednostavno integrišu u vašu online prodavnicu.

  Također je kompaktibilan sa stranicama kao što su: Amazon, WooCommerce, Shopify, BigCommerce, Ecwid, eBay, Magento. Tako da kompaktibilnost i dobra ponuda su ono što razlikuje ovu stranicu od ostalih.
 3. Oberlo – najbolja stranica za one koji koriste Shopify prodavnice. Ako koristite prodavnicu koju ste kreirali putem Shopify aplikacije onda je najbolja opcija za vas Oberlo.

  Ova stranica je integrisana sa Shopify prodavnicama i omogućava vam da započnete svoj dropshipping biznis za samo par minuta.

  Gotovo više od sto miliona proizvoda se nalazi na Oberlou tako da potražnja za pravim proizvodom neće biti problem.

  Oberlo je besplatan, ali za one koji se žele ozbiljno baviti dropshippingom nadogradit će svoj Oberlo račun sa besplatnog na premium.
 4. Megagoods – najbolja stranica za osobe koje se bave prodajom elektronike. Kada govorimo o prodaji elektronike nema bolje stranice od Megagoods.

  Ona nudi brzu dostavu, jednostavnu obradu naruđbi i veliku selekciju elektronike od velikih i popularnih proizvođača. Pored elektronike Megagoods se bavi i prodajom raznih pomagala za kuhinju i escajga.
 5. SaleHoo – predstavlja najbolju uslugu za osobe koje žele vršiti prodaju na veliko. Premium račun na SaleHoo vam daje pristup gotovo na gotovo više od 2. 5 miliona proizvoda i više od osam hiljada dobavljača.

  Sa SaleHoo možete započeti prodaju gotovo u par minuta. U 15 godina postojanja više od 137. 000 hiljada ljudi je koristilo SaleHoo kako bi započeli svoj dropshipping posao.
dropshipping kompanije
Kako odabrati dropshipping kompanije ? 5 NAJBOLJIH

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima