Kako zaraditi dodatni novac ?!

Živimo u vremenu raznih kriza, od ekonomske do lične, pa je vrlo teško pronaći načine za dodatni novac. Zato nas svaka prilika da zaradimo dodatni novac može rasteretiti i povećati kućni budžet, ali kako zaraditi dodatni novac ?

Možete otplatiti neke dugove, priuštiti si novu garderobu, uštedjeti za novi automobil ili bilo šta drugo što vam treba. Da biste u tome uspjeli, evo nekoliko načina kako zaraditi dodatni novac.

1) Potražite dodatni prekovremeni ili honorarni posao

Prva opcija je zamoliti šefa u kompaniji u kojoj već radite, po mogućnosti raditi prekovremeno i za to dobiti veću platu. U nekim je kompanijama to moguće i ako radite u smjenama, povremeno se možete dogovoriti sa kolegama da rade u dvije smjene i tako povećaju prihod.

Druga mogućnost je da nastavite raditi u svojoj kompaniji kao i prije i potražite neki dodatni honorarni posao na kojem biste mogli raditi nakon posla ili možda i vikendom, ovisno o tome kako vam više odgovara. Uvijek se možete prijaviti za dodatni posao koji se radi 2-4 sata i tako zaraditi dodatan novac.

kako zaraditi dodatni novac
Kako zaraditi dodatni novac

Takođe, vikendom postoje mali poslovi za koje se možete prijaviti i na taj način zaraditi novac, naravno ako vam odgovara i ne oduzme vam prijeko potrebno vrijeme koje ste možda željeli provesti s porodicom ili prijateljima.

2) Razmislite o pokretanju vlastitog posla

Vjerovatno imate neke ideje šta bi moglo obećavati u vašem okruženju i razmislite da li biste mogli podnijeti tako nešto i koja bi bila početna investicija. Možda vašem mjestu nedostaje dječija igraonica, možda mjenjačnica, neki dobar butik, neka trgovina, restoran, trafika i sl. 

Uvijek ima mjesta za nešto novo što ljudima oko vas treba. Na vama je samo da budete dobro informisani i razmotrite koje su vaše mogućnosti za pokretanje privatnog posla. Za početak je bolje i sigurnije da započnete s nekim manjim ulaganjima i manjim aktivnostima kako biste ih polako proširivali dok idete u korak s novim znanjima i idejama.

kako zaraditi dodatni novac
Kako zaraditi dodatni novac

3) Pokušajte unovčiti svoj hobi

Možete li crtati stripove? Izvrsno, skenirajte ih, otvorite blog i web lokaciju i objavljujte svoje radove, oglašavajte se i sigurno ćete privući nekoga ko bi možda želio kupiti vaša buduća djela ili ćete jednostavno dobrim brojem posjeta blogu / stranici biti u mogućnosti zaraditi novac na neki drugi način. 

Možete li napraviti lijepe drvene sadilice? Dodatno, napravite nekoliko komada, dajte ih rođacima, prijateljima, komšijama. Polako će se vaši radovi svidjeti i njima i drugima koji će im se svidjeti, a oni će ih sve više zanimati, a vi ćete imati priliku prodati sljedeće žardinjere koje napravite. Ovo su samo neki od hobija i prijedlozi kako ih možete unovčiti, svaki drugi hobi također ima potencijal, potrebno je samo malo truda i dobre volje.

kako zaraditi dodatni novac
Kako zaraditi dodatni novac

4) Internet zarada 

U današnje vrijeme nema porodice koja ne posjeduje računar i pristup Internetu. Ako već provodite neko vrijeme za računarom radeći neke stvari koje vam ne donose ništa dobro, vrijeme je da to promijenite. Neka vrijeme koje provodite na mreži radi za vas. Postoji mnogo načina na koje to možete postići.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima