back to top

Kako da otvorite radionicu za popravku namještaja (VIDEO UPUTSTVO)

Popravka namještaja – Odličan ste bravar i želite to da unovčite, donosimo nekoliko biznis savjeta kako da otvorite radionicu za popravku namještaja

Ukoliko ste talentovani za rad sa namještajem, popravka ili presvlačenje namještaja predstavljaju posao koji možete voditi od kuće.

Posao: RADIONICA ZA POPRAVKU NAMEŠTAJA
Vrijeme potrebno za početak: 2 DANA
Vrijednost investicije: 500-1.000 €

Ono što je ovdje dobro, i što bi vas moglo navesti da razmislite o pokretanju ove poslovne ideje, je to što ne zahtijevaju rad u okviru punog radnog vremena, a pritom omogućavaju da osigurate sebi dodatni prihod i to radeći ono što volite.

Jedina stvar koja će Vam biti potrebna, pored umijeća popravke i nešto alata, jeste veliki prostor u kojem ćete držati nameštaj na kojem trenutno radite.

Komadi nameštaja mogu biti prilično veliki tako da Vam je potreban prostor za skladištenje poput Vaše garaže.

Ovo je takođe odlična poslovna ideja za međusobnu poslovnu saradnju u kojoj jedna osoba radi popravke nameštaja, a druga se bavi presvlačenjem namještaja.

Možete izabrati da se specijalizujete za jednu vrstu nameštaja – antikviteti, moderan nameštaj ili samo stolice.

Morate umjeti dobro da procijenite veličinu posla, jer će većina klijenata zahtjevati da tu procjenu i cijenu popravke dobiju prije dogovaranja posla.

Ako u hodu naiđete na neki problem, pozovite klijenta i porazgovarajte o uvećanju cijene prije nego što nastavite sa radom.

Ukoliko je Vaša procjena bila dobra, ali se desilo tokom rada da ste uvidjeli da će cijena biti nešto viša, ponekad je bolje preći preko toga i fokusirati se na dobru uslugu koju ćete pružiti.

Postarajte se da imate fotografije namještaja prije i posle popravke i postavite ih na svoj internet sajt, ili, ako nemate sajt, uvrstite ih u svoj portfolio koji ćete pokazivati svojim potencijalnim klijentima.

Reklamirajte svoj posao po gradu pomoću flajera koje ćete dijeliti u blizini antikvarnica ili prodavnica polovnog nameštaja.

Razmislite o kupovini polovnog nameštaja koji ćete urediti, a potom i prodavati.

Postoji zaista mnogo opcija za preduzetnika koji je dobar o obradi drveta, a pritom želi da svoj trud i vrijeme uloži u otvaranje radionice za popravku nameštaja.

kako da otvorite radionicu za popravku namještaja (video uputstvo)
Kako da otvorite radionicu za popravku namještaja (VIDEO UPUTSTVO)

Jedan dan u životu vlasnika radionice za popravku nameštaja

Ukoliko imate zakazane poslove, tokom dana ćete raditi na njima. Primat ćete pozive od potencijalnih klijenata.

Ako otkupljujete namještaj kako biste ga popravili a zatim i prodali, dio vremena ćete provoditi tragajući za namještajem na dvorišnim rasprodajama i aukcijama.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe koje tragaju za kvalitetnom popravkom svog namještaja.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

 • Umijeće popravke namještaja
 • Prostor za skladišetenje namještaja na kojem radite
 • Materijali za reklamiranje
 • Portfolio sa slikama namještaja pre i poslje Vaše intervencije
 • Internet sajt (po želji)
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Popravka namještaja – Dobre strane posla

 • Početne investicije nisu zahtjevne.
 • Vaša zarada može biti prilično visoka.
 • Dobar je osjećaj kada stari komad nameštaja vratite u njegovo prvobitno stanje.
 • Ovaj posao možete raditi od kuće i ne tokom punog radnog vremena.
 • Možete se odlučiti i za kupovinu nameštaja, njegovu popravku, a potom i prodaju.

Popravka namještaja – Loše strane posla

Morate voditi računa da ne oštetite nameštaj.
Potrebno je vrijeme da se izgradi baza klijenata.

kako da otvorite radionicu za popravku namještaja (video uputstvo)
Popravka namještaja nekoliko savjeta do majstora

Nekoliko savjeta kako popraviti oštećeni namještaj

Evo nekoliko općih savjeta o tome kako popraviti neke uobičajene probleme na namještaju:

Popravljanje ogrebotina i manjih oštećenja: Za manja oštećenja, poput ogrebotina ili malih pukotina, možete koristiti drvo punilo i kit za popravak namještaja koji možete pronaći u hardver trgovinama. Jednostavno napunite oštećeni dio drvenim punilom i ostavite da se osuši prema uputama proizvođača. Nakon toga, možete lagano brusiti površinu i obojiti je da bi se uklopila s ostatkom namještaja.

Popravljanje labavih dijelova: Ako primijetite da su dijelovi namještaja postali labavi, pokušajte ih zategnuti vijcima ili stezaljkama. Ako to ne uspije, možda će biti potrebno zamijeniti neke od dijelova.

Popravljanje ogrebotina na koži: Za ogrebotine na kožnom namještaju, možete koristiti specijalizirane proizvode za popravak kože. Ovi proizvodi dolaze u obliku kreme ili tekućine i pomažu u popravljanju oštećenja i vraćanju koži sjaj.

Popravljanje polomljenih dijelova: Ako se neki dio namještaja polomio, pokušajte ga zalijepiti ljepilom za drvo ili super ljepilom. Ako to ne uspije, možda će biti potrebno zamijeniti taj dio.

Uvijek je važno provjeriti upute proizvođača i koristiti prave materijale za popravak namještaja. Ako se radi o vrijednom komadu namještaja, možda bi bilo najbolje potražiti pomoć profesionalnog restauratora namještaja.

Pogledajte i ovo:

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima