back to top

Kako otvoriti kozmetički salon

Kako otvoriti kozmetički salon uz minimalna ulaganja i brz povrat novca otkrivamo u ovom tutorijalu.

Ako ste vješti u oblasti šminkanja, poduzetni ste i želite svoj biznis, možda ste spremni da otvorite sopstvenu prodavnicu kozmetike.

Posao: Prodavnica kozmetike
Vrijeme potrebno za početak: 2 mjeseca
Vrijednost investicije: 10.000-50.000 €

Zamislite da po čitav dan radite ono što volite. Imate mogućnost da eksperimentišete sa najnovijim proizvodima i bojama, su samo neke od mnogih prednosti ove poslovne ideje.

Ali, da krenemo od početka kako otvoriti kozmetički salon. Morate pronaći lokaciju za svoju radnju. Trebalo bi da lokaciju potražite u oblastima u kojima žene idu često u kupovinu.

Ulica sa mnoštvom butika ili otvoreni tržni centar su možda savršene lokacije. Kada pronađete lokaciju koja Vam odgovara, morate obezbijediti početni kapital.

Kako otvoriti kozmetički salon

Kako otvoriti kozmetički salon od nule

Morate shvatiti da započinjanje ovog posla od same nule može biti veoma naporno i zahtjevno. Razmislite o otkupljivanju neke licence.

Licenca će zahtjevati više finansijskog ulaganja na početku. Ali uz nju će doći i potrebna oprema, osoblje i vjerovatno i nešto robe.

Plan poslovanja će Vam pomoći oko ovakvih detalja. Kao i oko toga koju grupu klijenata želite da privučete. Koliko ćete različitih linija proizvoda imati u ponudi, kakva će Vaša politika cijena biti…

Kako reklamirati kozmetički salon

Takođe, svoj posao morate reklamirati u lokalnim časopisima i na internetu. Trebate imati svoj web sajt. Osim što ćete dovesti nove kupce, sajt vam omogućava da pokrenete i onlajn prodaju. Najbolji dio kod ovog posla jeste to što imate slobodu da radite kada to Vi želite.

Pod uslovom da imate sposobno osoblje, posao će napredovati bez ikakvih problema.

Vi ćete imati više vremena za reklamiranje svoje radnje i da tragate za najnovijim trendovima na polju kozmetičkih proizvoda.

Kako otvoriti kozmetički salon
Kako otvoriti kozmetički salon

Kako otvoriti kozmetički salon i kako izgleda radni dan

Dan započinje provjeravanjem da li je prodavnica čista i spremna za otvaranje. Postaraćete se da Vaše osoblje na posao dođe na vrijeme i da budu upoznati sa svim novitetima u ponudi.

Tokom dana pričaćt ćete sa klijentima i pomagaćete im da pronađu baš ono što im je potrebno.

Dio vremena ćete reklamirati svoj posao dijeleći kupone i letke po lokalnim radnjama koje imaju istu grupu klijenata kao i Vi. Na kraju dana ćete registrovati Vaš dnevni pazar i pripremićete radnju za naredni radni dan.

AM - Prirodna kozmetika Sarajevo

Ko su klijenti kozmetičkog salona

Vaši klijenti će biti osobe koje traže kvalitetne kozmetičke preparate za sebe ili kao poklon za neku drugu osobu.

Šta je potrebno da pokrenete kozmetički salon

  • Plan poslovanja
  • Prostor za prodavnicu
  • Početni kapital
  • Plan reklamiranja
  • Dozvola i osiguranje
  • Štandovi za šminkanje, police, fioke….
  • Osoblje
  • Kozmetički preparati

Dobre strane posla

Potražnja za kozmetikom će uvijek biti na visokom nivou. Možete da budete sami svoj gazda i da uzmete slobodno kada god Vam to odgovara. Dan provodite radeći ono što volite.

Pošto povratite uloženi novac, Vaša zarada može biti vrlo visoka.

Loše strane posla

Početne investicije su izuzetno zahtjevne. Ukoliko ne odredite cijene na odgovarajući način, Vaše finansije će ispaštati. Zato budite oprezni, napravite dobar poslovni plan i pažljivo uložite svaki dinar koji imate na raspolaganju.

Uvijek preporučujemo da ne ulažete svoju ušteđevinu nego da podignete kredit ili pronađete investitore za svoj novi posao. Na ovaj način rizik je manji, a u slučaju nedostatka novca uvije imate na raspolaganju ušteđevinu sa strane. Svi uspješni biznisi rade na ovaj način.

Ako se odlučite za dizanje kredita koristite ovaj kreditni kalkulator da precizno izračunate rate i kamate. Sretno.

Preporučujemo i ove biznis ideje

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima