back to top

Masaža – Kako da pokrenete svoj biznis

Masaža je odličan način opuštanja, a ukoliko imate iskustva kao maser ili ste radili dugo vremena kao fizioterapeut te želite da pokrenete vlastiti biznis, razmislite o otvaranju Salona za masažu.

Masaža je posao u ekspanziji.

Dok budete razmatrali ovu poslovnu ideju, svakako vaš prvi korak treba da bude izrada biznis plana.

Posao: Masaža
Vrijeme potrebno za početak: 1 nedjelja
Vrijednost investicije: 500-2000 €

Za pokretanje ovog biznisa potrebno je za početak manje ulaganje, ali morate da obratite pažnju na reklamiranje. Potrebno je da kupite opremu za masažu ukoliko je već ne posedujete. Potom morate da se odlučite da li želite da otvorite salon ili da svoje usluge pružate u kućnoj varijanti. Obije opcije imaju i svoje prednosti i svoje mane – zavisi od Vaše ideje i isključivo Vi odlučujete šta će Vam više odgovarati.

Kako se Vaš posao bude razvijao, možete unajmiti i druge masere da rade za Vas. Kada se ovo dogodi, Vi ćete raditi manje ali će zarada nastaviti da raste. Zadovoljni klijenti će biti najbolja preporuka za Vaš novi posao i vrhunsku masažu koju pružate. Ukoliko imate znanja možete razmisliti i otvaranju fitnes centra.

masaža - kako da pokrenete svoj biznis
Zadovoljni klijenti će biti najbolja preporuka

Jedan dan u životu vlasnika salona za masažu

Ukoliko radite sami, Vaš dan će započeti provjeravanjem zakazanih termina. Postarajte se da stignete na vrijeme i sa svom svojom opremom ukoliko svoje usluge pružate i izlaskom na teren.
Ako klijenti dolaze do Vas pobrinite se da Vaš prostor za rad bude čist i prilagođen za prijatni doživljaj koji treba da pruži masaža. Ukoliko imate masere koji rade za Vas, morate sa njima provjeriti njihove zakazane termine. Pobrinite se da oni imaju sve što im je potrebno za izlazak na teren.

Dio dana ćete provoditi i reklamirajući svoj posao. Ovo možete obaviti pomoću društvenih mreža ili stupajući u kontakt sa lokalnim fitnes centrima i hotelima u kojima biste mogli da ostavite svoj reklamni materijal. Konačno, provjeravat ćete svoje finansije kako biste se uvjerili da su sve uplate izvršene i da su svi računi plaćeni.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima su potrebne usluge masera zbog različitih povreda ili zbog opuštanja. Pružat ćete usluge bolesnim i ozlijeđenim osobama u povećanju pokretnosti, ublažavanju boli te sprečavanju i ublažavanju trajnih posljedica bolesti i ozljeda.

masaža - kako da pokrenete svoj biznis
Masaža - Kako da pokrenete svoj biznis

Šta Vam je potrebno za početak

 • Biznis plan
 • Plan i materijal za reklamiranje
 • Masažni sto
 • Peškiri
 • Ulja i losioni
 • Opuštajuća muzika i CD plejer
 • Vozilo za transport Vaše opreme ako izlazite na teren
 • Prostor za salon (po želji)

Dobre strane posla

 • Ako ste maser sa iskustvom, započinjanje sopstvenog biznisa je lak korak.
 • Možete čitavog dana raditi ono što volite.
 • Ovo je jako stimulativan posao, jer će Vaši klijenti biti jako zahvalni za Vaše usluge.
 • Možete da radite onoliko koliko to želite.
 • Možete naplaćivati i posebne cene za visoko kvalitetne masaže.

Loše strane posla

Moglo bi da potraje dok ne steknete dovoljno klijenata za pristojnu zaradu. Neki klijenti mogu biti izuzetno teški za saradnju.

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima