back to top

(VIDEO) Kako pokrenuti biznis sa balonima?

Zanima vas kako pokrenuti biznis sa balonima? Ukoliko tragate za dodatnom zaradom, a uz to da vam ne uzima puno vremena, razmislite o pokretanju balon servisa.

Baloni se koriste za sve vrste proslava, od rođendana pa do proslava matura i novogodišnjih koktela, tako da su uvijek traženi, i ovo može biti odlična biznis ideja.

Ako svoj posao možete da uzdignete u moru konkurencije, ovo može postati jedna od najboljih poslovnih ideja. Početna ulaganja u ovom poslu su minimalna.

Kako pokrenuti biznis sa balonima

Posao: Balon servis
Vrijeme potrebno za početak: 3 nedjelje
Vrijednost investicije: 1.000-2.000 €

Uz vašu kreativnost, sve što Vam je potrebno jeste nešto materijala za rad i dovoljno veliki prostor za rad. Mogli biste da radite jednostavne grozdove od balona, ali će Vaš posao biti mnogo uspešniji ako budete pravili razne kreacije od balona.

(video) kako pokrenuti biznis sa balonima?
(VIDEO) Kako pokrenuti biznis sa balonima?

Kao i kod pravljenja slatkiša i torti, što zanimljivije budu Vaše kreacije, više ćete klijenata privući. Možete naći puno internet priručnika koji će Vam pokazati kako da pravite neke od kreacija.

Dobra reklama u ovom poslu je važna i potrebna

Prije nego što prodate neki od svojih proizvoda, morate dosta da vježbate i da svaku svoju kreaciju fotografišete. Pomoću tih fotografija napravite portfolio, internet sajt i objavljujte na društvenim mrežama, kako bi Vaši klijenti mogli da vide šta sve možete da napravite.

Dobro je da u svom katalogu imate i nekoliko standarnih modela, ali isto tako omogućite Vašim klijentima da svojim željama i idejama utiču na kreaciju koju žele za svoju proslavu. Onog trenutka kada budete imali bogat portfolio, moraćete da privučete klijente.

Kako pokrenuti biznis sa balonima – Kontaktirajte marketinške organizacije koje organizuju proslave povodom otvaranja stambenih i poslovnih prostora, ali i prodavce automobila koji balone koriste za svoje promocije i reklamiranje.

Razgovarajte sa lokalnim oragnizatorima raznih događaja. Ostavljajte letke po gradu po bibliotekama, kafićima, prodavnicama igračaka, prodavnicama bebi opreme, supermarketima…

Postarajte se da uvijek imate dovoljno materijala kao što su baloni, trake, drveni i plastični štapići, pištolj sa ljepkom.

(video) kako pokrenuti biznis sa balonima?
(VIDEO) Kako pokrenuti biznis sa balonima?

Ovaj posao ne zahtjeva puno radno vreme, ali budite spremni da vikendom budete zauzetiji budući da tada najviše ljudi organizuje svoje zabave.

Kada potražnja za Vašim kreacijama poraste, unajmljivanje pomoćnika koji će se baviti transportom balona omogućiće Vam da više vremena posvetite pravljenju kreacija od balona.

Pogledajte video Kako pokrenuti posao sa balonima:

Kako pokrenuti biznis sa balonima o Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima su potrebne jedinstvene kreacije od balona za njihove proslave i zabave.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Iskustvo u radu sa balonima
  • Prostor dovoljno veliki za rad sa većim količinama balona
  • Rezervoar sa helijumom
  • Zalihe balona i ostala oprema – baloni, trake, topao lepak, korpe…
  • Način transportovanja Vaših kreacija od balona
  • Portfolio ili internet sajt
  • Računar sa knjigovodstvenim programom
(video) kako pokrenuti biznis sa balonima?
(VIDEO) Kako pokrenuti biznis sa balonima?

Dobre strane posla

Potražnja za balonima i kreacijama od balona će uvijek biti velika.
Specifična ponuda, koja se razlikuje od konkurencije, donijet će Vam još posla i dodatne zarade.

Kako pokrenuti biznis sa balonima – Vrlo vjerovatno ćete imati stalne klijente koje će Vas i reklamirati na sve strane. Potrebna početna ulaganja nisu zahtjevna. Ovaj posao ne mora da zahtjeva puno radno vrijeme.

Loše strane posla

Konkurencija je velika i morat ćete da vrijedno radite kako biste uspjeli u ovom poslu. Potrebno je vrijeme kako biste postali veoma vješti u radu sa balonima.

Nadamo se da je ovaj biznis koji ne oduzima mnogo vremena idealan način da zaradite dodatni novac. Kao pokretanje bilo kojeg posla i ovaj posao zahtjeva vrijeme, razmišljanje i trud koji je najbolji način da uspijete u bilo kojem poslu

PREPORUKE

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima