DIGITALNI MARKETING 5 razloga zašto ga morate raditi

Digitalni marketing, poznat i kao internet marketing, širok je pojam koji koristi mrežne, mobilne i tehnike unutar aplikacija za dosezanje kupaca

Smatra se ciljanijim, mjerljivijim i interaktivnijim metodom od tradicionalnih marketinških metoda.

Imate li strategiju digitalnog marketinga? Ako ne, mogli biste spriječiti velik broj svojih ciljnih kupaca da dođu do vaše marke, proizvoda i usluga.

Digitalni marketing presudan je za uspješno poslovanje. Spremili smo  pet razloga koji to upravo i dokazuju.

1. Izlošenost ciljanoj publici 

Bilo koje tržište postajae sve konkurentnije sa rastom konkurencije u raznim sferama. Sa 73 posto odraslih koji koriste neki oblik društvenih mreža, tvrtke se digitalno angažiraju kako bi privukle više kupaca.

U digitalnom marketingu, korištenje različitih digitalnih prikaznih oglasa i marketinških platformi za društvene medije za komunikaciju i oglašavanje predstavlja upoznavanje kupaca tamo gdje već jesu.

Još bolje, s današnjom tehnologijom možemo dosegnuti ciljanu publiku na više uređaja (računala, tableti, telefoni itd.), Pa čak i posluživati ​​oglase dok koriste aplikacije ili igraju igre na svojim telefonima. Zamišljajte ciljanu publiku kao prazni prosotr koji možete napuniti pravim ljudima. 

Digitalni marketing olakšava pronalazak i dosezanje ciljne publike. Platforme za internet oglašavanje, na primjer Facebook ili Google, imaju pristup mnoštvu demografskih i psihografskih podataka o korisnicima i pretraživačima.

Želite li dosegnuti ljude koji žele uskoro kupiti dom? Za to postoji publika.

Želite li doći do ljudi koje zanima historija? Za to postoji publika.

Želite li doseći gornju razinu prihoda od 25 posto? Za to postoji publika.

Ako biste radije držali općenito i samo dosegnuli dobnu dob, spol ili mjesto, i za to postoji publika.

Digitalni marketing omogućuje oglašivačima da dosegnu hiperspecifičnu publiku miješanjem i podudaranjem bilo koje kombinacije korisničkih grupa u jednu publiku.

To nam mnogo pomaže u postizanju ključne tačke: što je publika konkretnija, skuplje će koštati doseg. Što bi u nekim slučajevima moglo biti sasvim u redu.

Ako želite pomoć u stvaranju savršene digitalne ciljne publike, možete se obratiti marketinškim stručnjacima i prepustiti im stvaranje strategije za  digitalne ciljane publike.

digitalni marketing
Digitalni marketing

2. Mjerenje uspjeha 

Kod većine tradicionalnih metoda oglašavanja često su potrebni mjeseci da se analizira učinak reklamne kampanje. Digitalnim oglašavanjem kampanje se mogu analizirati u roku od nekoliko dana ili čak sati. Dodajte razne alate za društvene medije i web analitiku i moći ćete brzo pristupiti demografskim podacima kupca i shvatiti kako stupaju u interakciju s vašom web lokacijom i vašom internet reklamnom kampanjom.

Analitika digitalnog marketinga  je također razlog zašto je važno znati što želite postići digitalni marketing. Bez cilja  nikada nećete znati jeste li usmjerili vašu kampanju u dobar smjer. 

Ciljevi ne moraju biti složeni ili zbunjujući. Evo nekoliko primjera i koje metrike digitalnog marketinga treba pratiti kako bi bili sigurni da rade.

Obaviještenost o robnoj marki – Pripazite na dojmove i radite na tome da cijena na hiljadu (CPM) pojavljivanja bude što niža kako biste postigli što veći doseg.

Ostvarivanje više potencijalnih klijenata – Pripazite na stopu klikanja (CTR) i stopu konverzije (CVR). Maksimalno povećajte obje ove mogućnosti.

Internet prodaja – za taj ćete cilj želite pratiti prodaju e-trgovine i stopu napuštanja košarice.

To je samo nekoliko primjera, ali najbolji način za postavljanje cilja je započeti s ciljem na umu. Što najzad želite da se dogodi kao rezultat kampanje?

Naglašavamo da nije moguće da ista kampanja ima više ciljeva. To je zato što optimizacija jednog skupa mjernih podataka može imati nepovoljan učinak na druge. Na primjer, da biste povećali stope klikanja, morat ćete smanjiti broj pojavljivanja koja oglasi ostvaruju, što je suprotno onome što bi trebao činiti cilj prepoznavanja robne marke.

digitalni marketing 5 razloga zašto ga morate raditi
DIGITALNI MARKETING 5 razloga zašto ga morate raditi

3. Mala riba u jednom velikom moru 

Malo metoda oglašavanja može izjednačiti uvjete poput digitalnog marketinga. Ako ste vlasnik male tvrtke ili tek pokrećete tvrtku, možda imate ograničene resurse i ograničen proračun. Digitalni napori mogu vam pomoći u stvaranju isplative kampanje vrijedne priče koja se natječe s velikim kompanijama. A budući da svoj uspjeh možete lako izmjeriti, moguće je utvrditi povrat vašeg ulaganja.

Postoje jeftine kampanje koje mogu biti uspješne sa samo nekoliko dolara dnevno, hiperciljane na savršenu publiku.

Kako se rezultati počnu uvećavati, povećajte proračun kako biste se prilagodili i efekti će biti vidljivi. 

digitalni marketing
Digitalni marketing

4. Izgradnja odnosa i reputacije  

Kroz nadzor vašeg digitalnog oglašavanja i web lokacija na društvenim mrežama imate izravnu vezu s interakcijama i reakcijama vaših klijenata na vaše poslovanje. Praćenjem možete proaktivno dijeliti priznanja kupaca, odgovarati na prigovore, rješavati probleme, odgovarati na pitanja, upravljati krizom i otkrivati ​​trendove; sve dok razvijate glas za svoj brend.

Kako se interakcija između vas i vaših kupaca povećava, vaša reputacija se s tim gradi. Kupci će početi vjerovati vašoj perspektivi. Osjetit će da se čuju njihovi problemi i rješavaju njihovi problemi. To se povjerenje može pretvoriti u preporuke jer svoje oduševljenje dijele s prijateljima i obitelji.

5. Ostvarivanje boljeg prihoda 

Prema Googleu:

Tvrtke koje koriste digitalne strategije imaju 2,8 puta bolju očekivanu rast rasta od onih koje to nemaju.

Veće stope konverzije učinkovitim tehnikama marketinga i oglašavanja donose puno isplativih potencijalnih klijenata. A više potencijalnih kupaca znači veći prihod.

Kompletna digitalna strategija – zajedno s radijskim marketingom – može pretvoriti slučajne slušatelje u kupce spremne za interakciju s vašom markom.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima