Apple najavljuje – novi iPhone uskoro na tržištu

Podijelite s prijateljima!

Novi iPhone model – Iako posljednji model koji je Apple stavio u prodaju, još nije ostvario svoj maksimum na tržištu, izgleda da nikada ne miruju, piše biznis portal poslovne.com

Očekuje se da Apple već  naredne sedmice predstavi svoj novi iPhone model, prenosi iphone-geeks.com

Ova kompanija odaje dojam da ništa ne prepušta slučaju. Pa je tako već u utorak Apple poslao pozivnice za događaj koji se organizuje 13. oktobra, ovim povodom.

Integrisana podrška 5G mogućnosti

Tehnički div će najaviti iPhone 12 sa 5G mogućnostima jer ništa manje ne bi bilo prihvatljivo. Bit će to prvi iPhone koji se povezao sa novom, ultra brzom bežičnom mrežom.

Apple obično svoje nove modele najavljuje u septembru. Ali je ove godine lansiranje odgođeno nakon što je pandemija koronavirusa poremetila opskrbne lance. Apple je ranije rekao da će novi iPhone uređaji, ove godine biti isporučeni nešto kasnije nego inače.

Očekuje se povećana prodaja

Analitičari očekuju da će ovaj iPhone model sa 5G mogućnostima stvoriti “superciklus” nadogradnji uređaja. Što će potencijalno potaknuti veći broj ljudi, nego što je uobičajeno. Sve u cilju da se odluče na kupovinu ovog novog uređaja obećavajućih performansi.

Izrada iPhone uređaja povezanog sa 5G  mrežom mogla bi poboljšati Appleove digitalne usluge. Kao što je recimo Apple TV +. Iako su iPhone-i obično Appleov najveći pokretač prodaje, tvrtka se sve više oslanja na usluge za diverzifikaciju prodaje.

Apple kasni sa novim performansama

Apple donekle kasni sa 5G telefonskom igrom. Novi će se telefon pridružiti rastućem popisu opcija Googlea (GOOG), Motorole (MSI), Samsunga (SSNLF), Huaweija, LG-a i drugih.

Neobičan korak gigantske kuće

Posljednje su sedmice donijele navalu novih proizvoda tehnoloških kompanija. Premda su tradicionalni eventi povodom izbacivanja noviteta na tržište. Ove godine bili prisiljeni da se prebace na virtualne alternative zbog koronavirusa.

Prošli mjesec Apple je poduzeo neobičan korak. Koristio je svoj septembarski događaj kako bi pokazao nove Apple satove, iPad-e i novu uslugu pretplate za fitnes – umjesto svojih najnovijih iPhonea.

Događaj sljedeće sedmice najavljen je u 13:00 po evropskom vremenu i prenosit će se uživo na Apple-ovoj web stranici.

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

Marketing trendovi: Evo koji će biti popularni u 2021.

Marketing trendovi - Jednostavno 2020. godina je bila u potpunosti nepredvidljiva u odnosu na naša očekivanja. Mnoge promjene su se dogodile u...

Ideja za dodatnu zaradu! Evo kako da otvorite radionicu za izradu sapuna

Ideja za dodatnu zaradu - Ukoliko ste kreativni i imate dosta slobodnog vremena, razmislite o pokretanju radionice za izradu sapuna i svoje...

Kako otvoriti salon za manikir i pedikir

Zarada itekako može biti privlačna, a otvaranje salona je odlična poslovna ideja za pravog poduzetnika i biznis koji opstaje, piše poslovni...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.