-1.2 C
Sarajevo
Geek svijetApple najavljuje - novi iPhone uskoro na tržištu

Apple najavljuje – novi iPhone uskoro na tržištu

Novi iPhone model – Iako posljednji model koji je Apple stavio u prodaju, još nije ostvario svoj maksimum na tržištu, izgleda da nikada ne miruju, piše biznis portal poslovne.com

Očekuje se da Apple već  naredne sedmice predstavi svoj novi iPhone model, prenosi iphone-geeks.com

Ova kompanija odaje dojam da ništa ne prepušta slučaju. Pa je tako već u utorak Apple poslao pozivnice za događaj koji se organizuje 13. oktobra, ovim povodom.

Integrisana podrška 5G mogućnosti

Tehnički div će najaviti iPhone 12 sa 5G mogućnostima jer ništa manje ne bi bilo prihvatljivo. Bit će to prvi iPhone koji se povezao sa novom, ultra brzom bežičnom mrežom.

Apple obično svoje nove modele najavljuje u septembru. Ali je ove godine lansiranje odgođeno nakon što je pandemija koronavirusa poremetila opskrbne lance. Apple je ranije rekao da će novi iPhone uređaji, ove godine biti isporučeni nešto kasnije nego inače.

Očekuje se povećana prodaja

Analitičari očekuju da će ovaj iPhone model sa 5G mogućnostima stvoriti “superciklus” nadogradnji uređaja. Što će potencijalno potaknuti veći broj ljudi, nego što je uobičajeno. Sve u cilju da se odluče na kupovinu ovog novog uređaja obećavajućih performansi.

Izrada iPhone uređaja povezanog sa 5G  mrežom mogla bi poboljšati Appleove digitalne usluge. Kao što je recimo Apple TV +. Iako su iPhone-i obično Appleov najveći pokretač prodaje, tvrtka se sve više oslanja na usluge za diverzifikaciju prodaje.

Apple kasni sa novim performansama

Apple donekle kasni sa 5G telefonskom igrom. Novi će se telefon pridružiti rastućem popisu opcija Googlea (GOOG), Motorole (MSI), Samsunga (SSNLF), Huaweija, LG-a i drugih.

Neobičan korak gigantske kuće

Posljednje su sedmice donijele navalu novih proizvoda tehnoloških kompanija. Premda su tradicionalni eventi povodom izbacivanja noviteta na tržište. Ove godine bili prisiljeni da se prebace na virtualne alternative zbog koronavirusa.

Prošli mjesec Apple je poduzeo neobičan korak. Koristio je svoj septembarski događaj kako bi pokazao nove Apple satove, iPad-e i novu uslugu pretplate za fitnes – umjesto svojih najnovijih iPhonea.

Događaj sljedeće sedmice najavljen je u 13:00 po evropskom vremenu i prenosit će se uživo na Apple-ovoj web stranici.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img