PoslovnePoslovne vijestiTvornici cementa Kakanj uručena nagrada Biznis lider održivog razvoja u 2020.

Tvornici cementa Kakanj uručena nagrada Biznis lider održivog razvoja u 2020.

Tvornica cementa Kakanj ponovo je izabrana za ukupnog pobjednika za nagradu Biznis lider održivog razvoja u 2020.

Nagrade dodjeljuje Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) uz podršku Švedske, u okviru programa pod nazivom Zamisli 2030, a dodjela nagrada za Biznis lidere održivog razvoja u BiH održana je jučer u Sarajevu.

Od 23 kompanije koje su ušle u finale, za ukupnog pobjednika, odnosno Biznis lidera održivog razvoja u 2020. godini, i ove godine je proglašena kompanija Tvornica cementa Kakanj d.d, koja je dala najveći doprinos u promociji Ciljeva održivog razvoja u privatnom sektoru u BiH, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

  • Ogromno i vrlo dragocjeno priznanje Biznis lidera i ukupnog pobjednika u ispunjenu ciljeva održivog razvoja dobijamo drugu godinu zaredom i to nas čini izuzetno sretnim i ponosnim. Velika je to čast i priznanje, ali ujedno i još veća obaveza da i ubuduće budemo pravi ambasadori i promotori UN ciljeva i svih pozitivnih vrijednosti na kojima se temelje principi održivog razvoja i našeg poslovanje, na dobrobit naše i budućih generacija – kazao je tim povodom Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj.

Izrazio je nadu da njihov pozitivan primjer može biti kompas, putokaz i ohrabrenje drugim kompanijama da se vrlo odgovornim upravljanjem i ulaganjima može postići uspjeh u poslovanju kroz održivi razvoj. Muidža je naglasio da svoju misiju i ciljeve shvaćaju ozbiljno i odgovorno i da svaki njihov zaposlenik svakodnevno radi na njihovom ispunjenju.

  • Danas slavimo trud i napore našeg kolektiva koji je obezbijedio da smo angažirani na ispunjenju Ciljeva održivog razvoja. Mi ćemo se potruditi da i dalje radimo na izgradnji održivog svijeta kako bi bili inspiracija drugim kolektivima koji rade na izgradnji održivog svijeta i BiH. Kao biznis lideri održivog razvoja, našli smo se u probranom društvu kompanija koje su najzaslužnije za napredak na polju održivog razvoja u BiH. Hvala UNDP-u i Švedskoj što su prepoznali naše napore da izgradimo održivi svijet – izjavio je Izudin Neimarlija, član uprave Tvornice cementa Kakanj, koji je preuzeo nagradu.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja prepoznaje i naglašava napore kompanija iz privatnog sektora koji se odnose na postizanje Ciljeva održivog razvoja u BiH i motivira nove poduzetnike da kreiraju svoje poslovne modele u skladu sa Ciljevima održivog razvoja. Organizira se u okviru projekta „Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora“ kojeg implementira UNDP u BiH, a finansira Švedska, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima