back to top

Kako da otvorite prodavnicu mobilnih telefona (UPUTSTVO)

Kako da otvorite prodavnicu mobilnih telefona – Imate tu poduzetničku notu, tragate za profitabilnim i dugoročnim poslovnim poduhvatom, razmislite o ovome, piše poslovni portal poslovne.com

Ova internet poslovna ideja je najpogodnija za zaljubljenike u tehnologiju, koji imaju nešto ušteđevine koju bi uložili u ovaj poslovni poduhvat. Pripremite se da, barem u početku, odvojite dosta vremena za rad u prodavnici mobilnih telefona.

Posao: Prodavnica mobilnih telefona
Vrijeme potrebno za početak: 1 Mjesec
Vrijednost investicije: 5.000-15.000 €

Ali shvatite, nagrada za taj trud može biti velika. Posao sa mobilnim telefonima nije samo unosan i isplativ, već je u stalnom porastu. Može trajati i dugi vremenski period. Kada razmišljate o otvaranju prodavnice mobilnih telefona, morate i da odlučite da li želite da se bavite isključivo internet prodajom ili želite da otvorite i pravu radnju.

PROČITAJTE I OVO: Lični asistent starih i nemoćnih, posao u slobodno vrijeme

Kako da otvorite prodavnicu mobilnih telefona – Za pokretanje ove poslovne ideje treba Vam radna dozvola. Treba Vam osiguranje, zalihe robe, kao i dobro poznavanje mobilnih telefona i slične tehnologije.

Za ovaj posao vam je važna i reklama. Svakako, tu je osoblje od povjerenja važno. Uz naporan rad i pomalo zahtjevna početna ulaganja, možete biti na putu ka veoma uspješnom poslu uz neograničeni potencijal.

Jedan dan u životu vlasnika prodavnice mobilnih telefona

Vaše obaveze zavisiće od toga da li ste se odlučili da posao vodite preko interneta ili kao pravu prodavnicu. Na primjer, ako ste odlučili da se usmjerite na internet, većinu Vašeg vremena provodićete uz računar, telefon, faks, štampač.

PROČITAJTE I OVO: Izrada domaće tjestenine, biznis od kuće

Morate da provjeravate i održavate sajt. Odgovarate na sve narudžbe i rješavate eventualne probleme. S druge strane, prava radnja će zahtjevati direktan kontakt sa klijentima. Prodaja putem interneta će biti na vama, dok prava prodavnica znači da ćete morati da budete prodavač i poslodavac.

O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe, porodice i poslovni ljudi koji žele da kupe novi mobilni telefon. Možda, da ga poprave ili zamijene. Budući da već ima dosta sličnih radnji, Vaša prodavnica će morati da obezbjedi vrhunske modele po povoljnim cijenama i uz dobru uslugu.

Kako da otvorite prodavnicu mobilnih telefona – Šta Vam je potrebno

  • Poznavanje tehnologije
  • Radna dozvola
  • Osiguranje
  • Sajt (ukoliko imate internet prodaju)
  • Prostor za radnju
  • Oprema za kancelariju
  • Zaliha robe
  • Cjenovnik
  • Zaposleni (po potrebi)
  • Plan reklamiranja

Dobre strane posla

Kako da otvorite prodavnicu mobilnih telefona – Ovaj posao može biti dugoročan i unosan poslovni poduhvat. Po želji, posao možete proširivati i u pogledu zaposlenih i u pogledu dodatnih radnji. Dostupni su Vam najnoviji modeli telefona i najnovija tehnologija.

Ukoliko se odlučite za internet prodaju mobilnih telefona, cijeli posao možete voditi od kuće.

Loše strane posla

Ovo je posao sa velikom konkurencijom i sa mnoštvom firmi sa već izgrađenim imenom i reputacijom. Ovaj posao zahtjeva velika početna ulaganja.

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima