Lični asistent starih i nemoćnih, posao u slobodno vrijeme

Podijelite s prijateljima!

Lični asistent starih i nemoćnih – Ukoliko volite pomagati ljudima, imate dovoljno vremena i strpljenja onda bi posao asistenta starijih i nemoćnih osoba bio dobar posao za vas

Veliki je broj starijih osoba u našoj zemlji ali i regiji, koji nisu u mogućnosti da brinu sami o sebi. Takođe, nisu ni u mogućnosti da plaćaju troškove raznih ustanova za brigu o njima. Njihovi najbliži su daleko, svakodnevno su u razmišljanju kako doći do pravog rješenja i pomoći.

Lični asistent starih i nemoćnih, posao u slobodno vrijeme

Velika finansijska ulaganja nisu potrebna

Lični asistent starih – Ovaj posao zahtijeva vašu pažnju, istrajnost i dobru volju dok velika finansijska ulaganja na samom početku nisu potrebna.

PROČITAJTE I OVO: Šest ideja kako zaraditi novac van radnog vremena!

Usluge koje možete pružati starijim licima svakodnevno su odlasci u šetnje, nabavke za kuću. Takođe, povremeni odlasci doktoru, kao i kupovina lijekova i njihovo pravilno uzimanje.

Lični asistent starih i nemoćnih, posao u slobodno vrijeme

Nekada je kafica sasvim dovoljna

Osim novčane naknade za navedene aktivnosti, zahvalnost osoba o kojima brinete je daljnja motivacija. Svakako i zahvalnost njihovih porodica je nešto što će biti dodatna motivacija za vaš rad i trud.

Vrlo često će se vaša briga o njima svesti na kaficu i čašicu razgovora.

Preporuka garancija dugoročnog uspjeha

Kao i kod mnogih drugih malih biznisa, i ovdje je preporuka garancija dugoročnog uspjeha. Kako početi? Raspitajte se da li neko iz kruga vaših poznanika poznaje nekog kome treba ova vrsta usluge.

Nakon što budete imali prve klijente, tražite i prve preporuke. Sa prvim klijentima možete očekivati da će broj porodica koje će tražiti vaše usluge samo rasti.

Lični asistent starih i nemoćnih, posao u slobodno vrijeme

Angažovanje novog osoblja

Sa sve većim angažovanjem imat ćete i manje vremena. Kako bi odgovorili na zahtjeve klijenata možete razmisliti o obuci i angažovanju novih osoba.

PROČITAJTE I OVO: Online posao, koji ne uzima mnogo vremena, a donosi profit

Sljedeći logičan korak je da registrujete firmu za pomoć starijim licima. Firma će zapošljavati osobe na koje ćete prenijeti svoje znanje i iskustvo. Na ovaj način će vaši zaposleni moći će jednako uspješno obavljati dodjeljene zadatke.

Dok ćete se vi fokusirati na svakodnevni pronalazak novih klijenata i proširenju posla.

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

INSTAGRAM ZA REKLAMU/ Koraci ka uspješnom reklamiranju na Instagramu

INSTAGRAM ZA REKLAMU - Kada su Kevin Systrom i Mike Krieger 2010. godine kreirali aplikaciju Instagram nisu ni mogli da slute koliki...

Biznis ideje koje su dokazane na Balkanu

Biznis ideje - Pokretanje bilo kojeg biznisa je rizik, traži mnogo odricanja, edukacije, rada i upornosti, piše biznis portal poslovne.com

Zarada na YouTube: Mitovi i realnost

Zarada na Youtube, sa naglaskom na izuzetno popularne platforme poput Instagrama i YouTube-a, u zadnje je vrijeme postala popularna tema o kojoj...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.