back to top

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca (BIZNIS PLAN)

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca – Kao što možemo primjetiti iz godine u godinu sve veći broj osoba ima svoje kućne ljubimce te o njima vode brigu kao o ravnopravnom članu porodice.

Kako bi brinuli o njihovoj čistoći, vlasnici kućnih ljubimaca često odlaze u salone koji su specijalizovani za njihovo sređivanje.

Pokretanje jednog takvog centra uz sticanje povjerenja klijenata može biti početak veoma unosnog i perspektivnog biznisa.

Bez puno ulaganja do idealnog posla

Za početak pokretanja biznisa, a to je ono i najbitnije, nije potrebno mnogo ulaganja. Najvažnije je da u svom domu posjedujete jednu prostoriju koju bi mogli odvojiti za ovu namjenu.

Za sam početak najbolje je da ponudite usluge kupanja ljubimaca i sređivanje noktiju.

Naravno, možete ponuditi i usluge šetanja kućnog ljubimca. Kasnije odlučite koje ćete dodatne usluge pružiti zadovoljnim klijentima.

Od materijala, za sam početak su vam potrebne makaze i mašinica za šišanje.

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca – Potrebno vam je strpljenje

Za jednu mašinicu za šišanje trebate izdvojiti oko 150 eura, a za dobre makaze oko 50 eura.

Detaljnije o opremi za njegu kućnih ljubimaca možete pronaći na sajtovima specijalizovanih prodavnica za njegu kućnih ljubimaca.

Proces šišanja ljubimaca možete trajati i po nekoliko sati, u zavisnosti od vrste, s toga se trebate naoružati strpljenjem.

Kada imate prostor možete nuditi i čuvanje kućnih ljubimaca na dan ili nekoliko dana.

Obezbijedite saradnju sa veterinarskom ambulantom ili prodavnicom za kućne ljubimce.

Reklamirajte svoje usluge, budite krativni

Kao u svakom poslu, na samom početku je najvažnije privući nove klijente i zadobiti njihovo povjerenje. Zato je neophodno da jedan dio budžeta izdvojite za određene marketinške aktivnosti.

Za one za koje mislite da će vam donijeti najbolje rezultate. To može biti izrada i podjela letaka na mjestima gdje se najčešće nalaze potencijalni klijenti sa svojim ljubimcima. To su parkovi, specijalizovana igrališta, veterinarske ambulante i sl.

Takođe, možete iskoristiti i besplatne alate. Svakako mislim na kreiranje zanimljive facebook stranice na kojoj možete postavljati interesantne objave na temu određenih kućnih ljubimaca, smješne video klipove a sve jednim ciljem: širenje informacija o postojanju vašeg biznisa.

Kućni ljubimci – Pisanje bloga dobra ideja

Pokretanje vlastitog bloga o kućnim ljubimcima koji kasnije može postati dobra osnova za lansiranje on line prodavnice je svakako dobra marketinška investicija.

Ukoliko volite životinje, imate dovoljno vremena i strpljenja, Centar za njegu i čuvanje kućnih ljubimaca može biti idealan posao za vas!

Pročitajte i ovo:

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima