Čuvanje i njega kućnih ljubimaca, dobra zarada

Podijelite s prijateljima!

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca – Kao što možemo primjetiti iz godine u godinu sve veći broj osoba ima svoje kućne ljubimce te o njima vode brigu kao o ravnopravnom članu porodice, piše biznis portal poslovne.com

Kako bi brinuli o njihovoj čistoći, vlasnici kućnih ljubimaca često odlaze u salone koji su specijalizovani za njihovo sređivanje. Pokretanje jednog takvog centra uz sticanje povjerenja klijenata može biti početak veoma unosnog i perspektivnog biznisa.

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca, dobra zarada

Bez puno ulaganja do idealnog posla

Za početak pokretanja biznisa, a to je ono i najbitnije, nije potrebno mnogo ulaganja. Najvažnije je da u svom domu posjedujete jednu prostoriju koju bi mogli odvojiti za ovu namjenu.

PROČITAJTE JOŠ: BIZNIS IDEJE koje ne traže puno novca a mogu biti i dodatna zarada

Za sam početak najbolje je da ponudite usluge kupanja ljubimaca i sređivanje noktiju. Naravno, možete ponuditi i usluge šetanja kućnog ljubimca. Kasnije odlučite koje ćete dodatne usluge pružiti zadovoljnim klijentima.

Od materijala, za sam početak su vam potrebne makaze i mašinica za šišanje.

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca – Potrebno vam je strpljenje

Za jednu mašinicu za šišanje trebate izdvojiti oko 150 eura, a za dobre makaze oko 50 eura. Detaljnije o opremi za njegu kućnih ljubimaca možete pronaći na sajtovima specijalizovanih prodavnica za njegu kućnih ljubimaca.

Proces šišanja ljubimaca možete trajati i po nekoliko sati, u zavisnosti od vrste, s toga se trebate naoružati strpljenjem.

Kada imate prostor možete nuditi i čuvanje kućnih ljubimaca na dan ili nekoliko dana. Obezbijedite saradnju sa veterinarskom ambulantom ili prodavnicom za kućne ljubimce.

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca, dobra zarada

Reklamirajte svoje usluge, budite krativni

Kao u svakom poslu, na samom početku je najvažnije privući nove klijente i zadobiti njihovo povjerenje. Zato je neophodno da jedan dio budžeta izdvojite za određene marketinške aktivnosti.

Za one za koje mislite da će vam donijeti najbolje rezultate. To može biti izrada i podjela letaka na mjestima gdje se najčešće nalaze potencijalni klijenti sa svojim ljubimcima. To su parkovi, specijalizovana igrališta, veterinarske ambulante i sl.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO ZARADITI OD KUĆE? Poslovne ideje i dodatna zarada?(FIVERR TUTORIJAL)

Takođe, možete iskoristiti i besplatne alate. Svakako mislim na kreiranje zanimljive facebook stranice na kojoj možete postavljati interesantne objave na temu određenih kućnih ljubimaca, smješne video klipove a sve jednim ciljem: širenje informacija o postojanju vašeg biznisa.

Čuvanje i njega kućnih ljubimaca, dobra zarada

Kućni ljubimci – Pisanje bloga dobra ideja

Pokretanje vlastitog bloga o kućnim ljubimcima koji kasnije može postati dobra osnova za lansiranje on line prodavnice je svakako dobra marketinška investicija.

Ukoliko volite životinje, imate dovoljno vremena i strpljenja, Centar za njegu i čuvanje kućnih ljubimaca može biti idealan posao za vas!

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

Kako pokrenuti online biznis bez novca?

Najbolje što je odgovor na pitanje kako pokrenuti online biznis bez novca pristupačna opcija koju si možete priuštiti. A još bolje je što možete...

Kako otvoriti pekaru? Uputstvo otvaranja pekare!

Pažnja svim pekarima - ako želite da svoju ukusnu robu ponudite masama i želite da budete sami svoj gazda, informišite se kako...

Kako zaraditi preko Instagrama

Kako zaraditi preko Instagrama - Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža današnjice. Iako mnogima djeluje kao čista...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.