Izrada domaće tjestenine – biznis od kuće (UPUTSTVO)

Izrada domaće tjestenine – Kao što je već poznato, većina ljudi se sada okreće zdravijoj hrani, praveći domaću zimnicu, te proizvodnju organske hrane, piše biznis portal poslovne.com

Kao što znamo, članovi svakog domaćinstva, naročito roditelji, trude se svojoj porodici obezbjediti što zdraviju hranu. Pa pored domaće zimnice i organski proizvedene hrane, okreću se i tjestenini. Koju možete napraviti sami kod kuće bez mnogo muke.

Možda vas i krene pa svoje umijeće pravljenja domaće tjestenine pretvorite u biznis.

izrada domaće tjestenine - biznis od kuće (uputstvo)
Izrada domaće tjestenine - biznis od kuće (UPUTSTVO)

Za izradu domaće tjestenine nisu potrebna velika ulaganja

Izrada domaće tjestenine nije previše skupa. Osim mašine za tjesteninu čija cijena se kreće od 50 do 100 eura, nisu potrebna veća finansijska ulaganja. Ostale sastojke svako domaćinstvo posjeduje. Svakako mislimo na: brašno, jaja, nešto drugih sitnica i vaših deset prstića i dobra volja.

Koristite sve namirnice koje vam padnu na pamet

Da biste dobili tjesteninu različitih boja, a da ne koristite različite vještačke aditive, prirodnu boju ćete dobiti pomoću različitih namirnica iz vaše kuhinje. Npr. zelena boja tjesta se dobije od pirea blitve, začinskog bilja i slično, narandžasta dodavanjem mrkva pirea, ljubičasta od cvekle pirea itd.

PROČITAJTE I OVO: Kako otvoriti pekaru!

Možete slobodno da upotrijebite sve namirnice koje vam padnu na pamet i da dobijete boju koju želite.

izrada domaće tjestenine - biznis od kuće (uputstvo)
Izrada domaće tjestenine - biznis od kuće (UPUTSTVO)

Budite kreativni sa oblicima tjestenine

Pored boje, eksperimentisanje sa oblicima će biti svakako zanimljivo; mašnice, obična rezanca, tjestenina za lazanje i slično.

Kao što volimo da se većina naše hrane spremi kod kuće tako je i sa tjesteninom. Sigurno će je vaši prijatelji, komšije i poznanici nabavljati od vas.

PROČITAJTE I OVO: Kako da uštedimo više novca!

Koristite sve prethodno navedene oblike promocije i prodaje u zavisnosti od budžeta koji možete izdvojiti. Tjesteninu možete pakovati u papirne kese na kojma će biti logo i recept za ukusno spremanje paste, zanimljiva porukica i sl..

Uspostavite saradnju sa restoranima

Da bi vaš porodični biznis dobio ozbiljniju notu, sljedeći vaš korak može biti uspostavljanje saradnje sa vlasnicima restorana kako bi se vaša tjestenina našla na menijima njihovih ugostiteljskih objekata.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima