PoslovnePoslovne vijestiTržište za Nordijske zemlje: Zeničani osmislili tour operator koji nudi usluge adrenalinskog...

Tržište za Nordijske zemlje: Zeničani osmislili tour operator koji nudi usluge adrenalinskog turizma u BiH

Zeničani Ena i Mirsad Selimović sa trenutnim prebivalištem u Norveškoj osmilsili su Heartland – tour operator, piše biznis portal poslovne.com

Ovaj tour operator se bavi pružanjem usluga adrenalinskog turizma na području Bosne i Hercegovine. Primarno tržište kompanije je Kraljevina Norveška i ostale Nordijske zemlje, saopćeno je iz Ambasade BiH u Oslu.

Aktivan način života koji je sveprisutan u navedenim zemljama i razvijena kultura putovanja čini da se ponuda BiH i potrebe Nordijskih putnika poklapaju. Cilj je da se država Bosna i Hercegovina i sve njene raznolikosti kao i prirodne ljepote predstave potencijalnim putnicima.

Covid 19 je znatno usporio kretanje turista ali, kako navode iz Ambasade BiH u Oslu, optimistični su da će BiH dospjeti na listu omiljenih destinacija turista iz Skandinavije. – Oglašavanje – S tim u vezi jučer je održana sesija organizacije Charge.no tzv.

Radilo se o prezentaciji 14 najuspješnijih start up biznisa polaznika Charge inkubator programa. Prezentacija je bila namjenjena da se predstave biznisi potencijalnim investitorima koja je inkubator program osmišljen za pomoć i razvoj start up businessa u Norveškoj. Uslov za učešće u programu jeste da mjesto rođenja aplikanata nije Norveška.

Sam program je usmjeren na bolju integraciju doseljenika u Norveško društvo i pružanje šanse da se iskoristi potencijal doseljenika a samim tim i obogati Norveška privreda. Od 110 aplikanata koliko ih je bilo u januaru, Heartland je prošao u finale s idejom promocije bh. turizma te su izabrali 14 najboljih start upova.

S tim u vezi, kako objašnjava bračni par Selimović dobili su: novčanu podršu, pružanje usluga marketing stručnjaka, pravnih stručnjaka, računovodstvenih stručnjaka, pronalaženje partnera i interesanata kao i podrška u vidu bussines developera koji posjeduje već nekoliko uspješnih biznisa u Oslu.

Na prezentacijama je bio prisutan i Arnan Hukanović, instruktor paraglidinga koji već godinama upražnjava tu sportsku disciplinu te u njoj vidi veliki potencijal u BiH. Jedan od partnera je i Ambasada BiH u Oslu pri čemu ambasador Nedim Makarević naglašava da je turizam u BiH privredna grana koja ima ogroman potencijal, međutim ljudi ne znaju šta i kako možemo ponuditi. S tim u vezi ovakve inicijative i pomoć pri incijativama su od izuzetnog značaja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima