PoslovnePoslovne vijestiTržište za Nordijske zemlje: Zeničani osmislili tour operator koji nudi usluge adrenalinskog...

Tržište za Nordijske zemlje: Zeničani osmislili tour operator koji nudi usluge adrenalinskog turizma u BiH

Zeničani Ena i Mirsad Selimović sa trenutnim prebivalištem u Norveškoj osmilsili su Heartland – tour operator, piše biznis portal poslovne.com

Ovaj tour operator se bavi pružanjem usluga adrenalinskog turizma na području Bosne i Hercegovine. Primarno tržište kompanije je Kraljevina Norveška i ostale Nordijske zemlje, saopćeno je iz Ambasade BiH u Oslu.

Aktivan način života koji je sveprisutan u navedenim zemljama i razvijena kultura putovanja čini da se ponuda BiH i potrebe Nordijskih putnika poklapaju. Cilj je da se država Bosna i Hercegovina i sve njene raznolikosti kao i prirodne ljepote predstave potencijalnim putnicima.

Covid 19 je znatno usporio kretanje turista ali, kako navode iz Ambasade BiH u Oslu, optimistični su da će BiH dospjeti na listu omiljenih destinacija turista iz Skandinavije. – Oglašavanje – S tim u vezi jučer je održana sesija organizacije Charge.no tzv.

Radilo se o prezentaciji 14 najuspješnijih start up biznisa polaznika Charge inkubator programa. Prezentacija je bila namjenjena da se predstave biznisi potencijalnim investitorima koja je inkubator program osmišljen za pomoć i razvoj start up businessa u Norveškoj. Uslov za učešće u programu jeste da mjesto rođenja aplikanata nije Norveška.

Sam program je usmjeren na bolju integraciju doseljenika u Norveško društvo i pružanje šanse da se iskoristi potencijal doseljenika a samim tim i obogati Norveška privreda. Od 110 aplikanata koliko ih je bilo u januaru, Heartland je prošao u finale s idejom promocije bh. turizma te su izabrali 14 najboljih start upova.

S tim u vezi, kako objašnjava bračni par Selimović dobili su: novčanu podršu, pružanje usluga marketing stručnjaka, pravnih stručnjaka, računovodstvenih stručnjaka, pronalaženje partnera i interesanata kao i podrška u vidu bussines developera koji posjeduje već nekoliko uspješnih biznisa u Oslu.

Na prezentacijama je bio prisutan i Arnan Hukanović, instruktor paraglidinga koji već godinama upražnjava tu sportsku disciplinu te u njoj vidi veliki potencijal u BiH. Jedan od partnera je i Ambasada BiH u Oslu pri čemu ambasador Nedim Makarević naglašava da je turizam u BiH privredna grana koja ima ogroman potencijal, međutim ljudi ne znaju šta i kako možemo ponuditi. S tim u vezi ovakve inicijative i pomoć pri incijativama su od izuzetnog značaja.

  AS Holding nastavlja sa inovacijama, Tako lako Vispak rižoto koje štedi vrijeme

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima