PoslovnePoslovne vijestiMOTOREX - ovlašteni uvoznik i distributer dijelova za sve vrste automobila

MOTOREX – ovlašteni uvoznik i distributer dijelova za sve vrste automobila

MOTOREX d.o.o. ovlašteni je uvoznik i distributer preko 70 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila.

Kao najveći lanac prodavnica na prostoru bivše Jugoslavije sa podružnicama širom Bosne i Hercegovine, MOTOREX nudi veliki broj različitih artikala: kvačila i transmisije, upravljanja i ovjesa, sisteme kočenja, ispušne sisteme, autoelektriku i elektroniku, maziva i specijalne tekućine, autokozmetiku i autozaštitu, alate te dodatnu i obaveznu opremu.

Svi njegovi dobavljači zadovoljavaju najviše međunarodne standarde kvalitete i sigurnosti (ISO 9000, ISO 14000, ISO/TS/16949 i sl.), a većina njih proizvodi za prvu ugradnju.

motorex - ovlašteni uvoznik i distributer dijelova za sve vrste automobila
MOTOREX

VIZIJA

Postati vodeći uvoznik i distributer najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste putničkih i lakih teretnih

automobila, a koji će biti prepoznatljiv po kvalitetu i zadovoljnim kupcima doprinoseći time i sigurnosti saobraćaja.

MISIJA

Obezbijediti našim kupcima autodijelove najviše kvalitete uz povoljne cijene putem kontinuiranog praćenja tržišta i neposredne nabavke dijelova od svjetski priznatih proizvođača autodijelova prve ugradnje i provjerenog kvaliteta.

VRIJEDNOSTI

– Zadovoljni kupci
– Dugotrajna garancija kvaliteta proizvoda
– Širok asortiman proizvoda
– Stručnost zaposlenika
– Dobavljači koji zadovoljavaju najviše međunarodne standarde kvaliteta i sigurnosti
– Razvijena mreža poslovnica
– Najmoderniji software, hardwerska oprema, mogućnost brzih narudžbi, itd.

Autodijelovi

motorex - ovlašteni uvoznik i distributer dijelova za sve vrste automobila
MOTOREX

Jedna od Motorex-ovih vrijednosti jeste i najširi asortiman autodijelova u BiH u okviru kojeg nudi dijelove za 1. ugradnju koji udovoljavaju međunarodno priznatim standardima kvalitete.

Akumulatori – HUGEL akumulatori su akumulatori 1. ugradnje sa naprednom Ca-Ca tehnologijom. Akumulatori bez potrebe za održavanjem i provjerom u normalnim okolnostima (do pređenih 20.000km na godišnjem nivou) – HUGEL ACTION, odnosno 100% bez potrebe za održavanjem – HUGEL ULTRA i HUGEL NANOGOLDEN. Sa specijalnim polietilenskim separatorima ploča protiv kratkog spoja i sistemom dvostrukog poklopca. Za siguran start i zagarantovani radni vijek. Za sigurno rukovanje sa specijalnim zaštitama na polovima i ručkom za rukovanje.
NAPOMENA: Distributeri HUGEL akumulatora ne traže od kupaca stare akumulatore. Ovo iz razloga jer se HUGEL akumulatori izrađuju od primarnih sirovina, te od olova koje nije reciklirano što značajno doprinosi njihovom kvalitetu i dugotrajnosti. PREPORUČUJEMO: Stari akumulator možete upotrebljavati kao zamjenski ili prodati na deponiju sekundarnih sirovina.

Ulja –  Motorex-ov asortiman ulja čine vodeća ulja u svijetu sa prepoznatljivim performansama koja se proizvode u skladu sa najzahtjevnijim standardima kvalitete. Mnogi proizvođači automobila stavljaju navedena ulje u vozila prije nego što ona napuste fabriku. Za proizvodnju ovih ulja se koriste najkvalitetnija bazna ulja zajedno sa sistemom aditiva. S obzirom na to da se prave pomoću visoke tehnologije, ova ulja predstavljaju inovativne proizvode koji značajno utiču na uštedu goriva, čuvaju životnu sredinu i poboljšavaju performanse svakog motora.

motorex - ovlašteni uvoznik i distributer dijelova za sve vrste automobila
MOTOREX

Klub korisnika

Postanite clan Motorex kluba vjernih kupaca. Uzmite svoj CODE i ostvarite pravo na akcije, nagradne igre i mnoge druge pogodnosti. Dobrodosli! Registraciju izvršite OVDJE.

Pošaljite upit za cijenu

Za upit o dostupnosti i cijeni autodijelova za Vaš automobil, jednostavno popunite naš obrazac. Ukoliko ste član Motorex CODE kluba, dovoljno je da upišete samo svoj CODE u polje predviđeno za to u obrascu i napišete koji Vas dijelovi interesuju. Ponudu zatražite OVDJE.

Poslovnice Motorexa se nalaze u 32 grada u Bosni i Hercegovini. Između ostalog i u Bihaču, Vitez, Sarajevu, Bugojnu, Kiseljaku, Mostaru, Prijedoru, Brčkom…

Još jedna karika u lancu uspjeha

MOTOREX ovlašteni distributer i Continental Contitech-a!

Motorex konstantno radi na razvoju saradnje sa najboljim svjetskim proizvođačima autodijelova, kako bi krajnjem kupcu ponudio 100% provjeren i zagarantovan kvalitet. U nizu takvih saradnji sada je i ovlašteno distributerstvo za Contitech asortiman.

Contitech je divizija unutar Continental korporacije. Vodeći je svjetski stručnjak za tehnologiju gume i plastike. Njihova rješenja napravljena od gume, fascinantni visoko-tehnološki materijal sa bezgraničnim mogućnostima, prosto inspirišu. Continental Aktiengesellschaft je osnovan 1871. godine u Hanoveru, a još 1991. godine mijenja naziv u ContiTech.

Bave se razvojem i proizvodnjom dijelova, komponenata i sistema za automobilsku i druge važne industrije. Kao partner za proizvođače originalne opreme i rezervnih dijelova, imaju proizvodne pogone u Evropi, NAFTA regiji, Južnoj Americi i Aziji. Između ostalog, vodeći su proizvođači zupčastog, kanalnog i klinastog remenja te ostalih komponenti i cijelih sistema (setovi zupčastog i kanalnog remenja).

Stalni rast ima pozitivan učinak na broj zaposlenih i otvaranje novih tvornica na novim lokacijama. ContiTech Grupacija zapošljava oko 30.000 radnika u više od 30 zemalja svijeta na svim kontinentima, gdje su raspoređene tvornice i razvojni centri.

MOTOREX je ovlašteni distributer AUTEL autodijagnostičkih uređaja za BiH!

AUTEL je vrhunski proizvođač autodijagnoističke opreme koja se prodaje širom svijeta, kao i uređaja za kodiranje ključeva i kalibraciju ADAS opreme, opreme za ventile TPMS i sl..

https://www.facebook.com/motorexbih/videos/198709958517714

MOTOREX i SKF – Partnerstva samo sa najboljim!

Motorex je bogatiji za još jednog prestižnog proizvođača autodijelova – SKF!

SKF je vodeći svjetski dobavljač tehnoloških usluga u svim važnim granama svjetske industrije, pa tako i u auto-industriji od 1907. godine. Njihova temeljna snaga je sposobnost neprekidnog razvoja novih tehnologija te njihovo korištenje u stvaranju proizvoda s konkurentnim prednostima za kupce. Od samog početka, SKF je fokusiran na rast u području tehnologije, industrijskog iskustva i svjetske prisutnosti. Jednostavno rečeno, kombinacija ta tri područja je snažan izvor znanja koji čini širok raspon mogućnosti ostvarivim.

MTEC (Motorex Tehničko-Edukativni Centar)

motorex - ovlašteni uvoznik i distributer dijelova za sve vrste automobila
MOTOREX

Motorex Tehničko-Edukativni Centar  je prvi edukativni centar za obuku i usavršavanje auto servisera u Bosni i Hercegovini. MTEC, kao edukativni centar, namijenjen je obuci i edukaciji automehaničara i autoelektričara koji posao obavljaju u servisima ili samostalno. Djeluje po uzoru na slične centre ovog tipa u zapadnim zemljama. S tim u vezi, osnovna svrha MTEC-a je ponuditi kvalitetnije obrazovanje ljudi iz automobilske industrije, stručnu nadogradnju postojećih znanja, usvajanje novih vještina te profesionalnijeg pristupa kupcima. Uz teorijski dio, sve obuke imaju i praktični dio, a koji odgovara stvarnim radnim uslovima jednog auto servisa.

MTEC je jedina ustanova ovog tipa u Bosni i Hercegovini i Motorex je jako ponosan na ovo postignuće, s obzirom da, na ovaj način, može doprinijeti razvoju i profesionalnom usavršavanju usluge servisiranja automobila.

Svaka završena obuka je nova pobjeda, koja opravdava svrhu MTEC-a. Auto serviseri – dobro došli!

MOTOREX U BROJKAMA

– 450 zaposlenih
– 38 maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima