PoslovnePoslovne vijestiMikrofin donirao opremu Pedijatrijskoj službi Doma zdravlja

Mikrofin donirao opremu Pedijatrijskoj službi Doma zdravlja

Pedijatrijska služba DZ u Palama, zahvaljujući kompaniji Mikrofin , od danas je bogatija za medicinsku opremu koja će u mnogome olakšati rad kako ljekarima, tako i mališanima koji dolaze na preglede.

Mikrokreditno društvo Mikrofin doniralo je ovu opremu u vrijednosti dvije hiljade konvertibilnih maraka, a donaciju je uručio šef filijale Mikrofina u Rogatici Danko Bašević, piše biznis portal poslovne.com

„Ovo je veoma značajna donacija koja je stigla u pravo vrijeme i ovom prilikom želim da se zahvalim kompaniji Mikrofin na humanom gestu i veoma značajnoj pomoći i podršci u ovom teškom vremenu“, rekao je dr Ivan Šarac, direktor DZ Pale.

mikrofin
Mikrofin dinacija

Kako je istakla rukovodilac Službe za pedijatriju dr Gordana Tešić Banduka, ovo je do sada najvrijednija donacija koja je ovoj službi obezbijedila trenutno neophodne medicinske aparate i opremu, poput vage za mjerenje beba, kao i dio neophodnog inventara, među kojima je ormar za lijekove.

Šef filijale Mikrofina u Rogatici Danko Bašević podsjetio je da je Mikrofin više od 20 godina, sa preko 150 donacija aktivno učestvovao u podršci lokalnim zajednicama u kojima posluje, te da je ovom donacijom samo nastavio svoju misiju, da kroz društveno odgovoran rad gradi bolje i sigurnije društvo.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima