PoslovnePoslovne vijestiBosnalijek, najveći industrijski proizvođač lijekova u BiH

Bosnalijek, najveći industrijski proizvođač lijekova u BiH

Bosnalijek je najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, osnovan 1951. godine.

Trajno je orijentiran prema svojim korisnicima, nastoji da svake godine obogati svoj proizvodni asortiman novim proizvodima, prilagođenim potrebama korisnika.

Struktura proizvodnog programa fokusirana je na lijekove masovne terapijske primjene. Proizvodni program obuhvata lijekove za peroralnu, parenteralnu i topikalnu primjenu, s učinkom na probavni sistem i metabolizam, kardiovaskularni sistem, sistemske infekcije, kožu, koštano-mišićni, nervni i respiratorni sistem, te sistemske hormonske lijekove, osim spolnih hormona. Bogat proizvodni program pored lijekova sadrži dodatke ishrani i dezinficijense za medicinsku upotrebu i široku potrošnju.

Strateški smo usmjereni na unapređene kvaliteta naših poslovnih i proizvodnih procesa. Zbog toga su kontinuirano usavršavanje, pažljiva analiza i brižljivo planiranje, temeljni principi našeg poslovanja.

bosnalijek
Bosnalijek

Temelji Bosnalijekovog razvoja su modernizacija pogona, edukacija i stalno usavršavanje zaposlenika, te usklađivanje poslovanja sa svjetskim farmaceutskim standardima. Bosnalijek je u svom višedecenijskom poslovanju opredijeljen za dosljednu primjenu kvaliteta u svim poslovnim operacijama i procesima. Na ovaj način proizvodi lijekove vrhunskog kvaliteta i svrstava se u međunarodno konkurentne farmaceutske kompanije.

Sistem kvaliteta Bosnalijeka u potpunosti je usklađen s nacionalnim i međunarodnim zakonskim propisima i standardima Dobre proizvodne prakse, što opravdava očekivanja korisnika, partnera i regulatornih tijela.

Interes i brigu za razvoj bh. društva, Bosnalijek svakodnevno iskazuje podržavajući projekte i manifestacije u oblastima kulture, sporta, nauke i obrazovanja. Posebno podstičemo obrazovanje i ostvarujemo uspješnu saradnju s farmaceutskim, medicinskim i prirodnomatematičkim fakultetima, sponzorirajući radove mladih, nadarenih studenata, kao i naučna dostignuća iz oblasti medicine i farmacije. Intenzivno pomažemo održavanje stručnih i naučnih skupova, kao i učešće bh. stručnjaka na međunarodnim skupovima.

Misija i vizija

Naša misija je razvoj savremenih proizvoda za prevenciju, dijagnostiku i terapiju, u cilju očuvanja zdravlja i unapređenja kvaliteta života. Bosnalijek je internacionalna kompanija, koja uspješno posluje na tri kontinenta.

Stvaranjem novih radnih mjesta i dodatnih vrijednosti za širu društvenu zajednicu potvrđujemo lidersku ulogu u pozitivnim društvenim procesima u Bosni i Hercegovini i regionu. 

Naša vizija je odvažno zakoračiti u područja novih oblasti i tehnologija te direktno kreirati trendove u farmaceutskoj industriji.

Postat ćemo vodeća kompanija u regiji, čija je svrha prevencija, liječenje i zaštita zdravlja stanovništva. Slijedeći sopstvenu tradiciju poslovne izvrsnosti i održivog razvoja, dokazat ćemo da najhrabrije vizije žive.

Razvoj savremenih lijekova, nove tehnologije i internacionalna ekspanzija

Strategiju poslovanja prvenstveno zasnivamo na razvoju širokog i konkurentnog proizvodnog asortimana kvalitetnih i efikasnih lijekova, sa visokim tržišnim potencijalom.

U skladu sa najvišim međunarodnim standardima u farmaceutskoj proizvodnji, trajno smo orijentirani prema potrebama korisnika te predano radimo na širenju i uvođenju novih proizvoda u naš portfolio. S ciljem pružanja što sveobuhvatnije zdravstvene zaštite, uz razvoj novih savremenih lijekova, proizvodimo i dodatke prehrani te uvodimo medicinska i dijagnostička sredstva.

Istovremeno radimo na daljnjem pozicioniranju naših proizvoda i Kompanije na izvoznim tržištima, sa poslovnim aktivnostima na tri kontinenta.

U posljednjih deset godina izvoz je rastao četiri puta, s prosječnom godišnjom stopom rasta od 23 posto. Ovaj rezultat najbolje govori o stalnom rastu Bosnalijeka, kao kompanije koja je opredjeljena da zadovolji interese zaposlenih, dioničara, poslovnih partnera i šire duštvene zajednice.

bosnalijek
Bosnalijek

Pružena ruka podrške lokalnoj i široj društvenoj zajednici

Bosnalijek nastoji da osigura pozitivne utjecaje na društvo i da razvija partnerske odnose s lokalnom i širom društvenom zajednicom ostvarivanjem pozitivnih poslovnih rezultata, ispunjavanjem zakonskih propisa i obaveza prema društvu, primjenom uspostavljenih standarda kroz sistem kvaliteta, racionalnim korištenjem prirodnih i drugih resursa i odgovornim odnosom prema zaštiti okoline.

Realizacijom brojnih aktivnosti u okviru društvene odgovornosti Bosnalijek se svrstava u one uspješne bosanskohercegovačke kompanije koje na razne načine, prvenstveno putem donacija i sponzorstva, pomažu različite društvene djelatnosti i akcije koje su usmjerene, u skladu s njegovom misijom i vizijom, na aktivnosti fokusirane na brigu o zdravlju i kvalitetnijem životu.

 Bosnalijek njeguje dobre odnose i održava profesionalnu saradnju i sa bh. obrazovnim institucijama. Pored opremanja školskih i univerzitetskih kabineta i laboratorija, učenicima i studentima omogućava posjetu kompaniji i razgovor sa stručnjacima iz oblasti hemije i farmacije, osigurava stipendije, izradu diplomskih i magistarskih radova te pruža mogućnost obavljanja prakse u Bosnalijeku i korištenje knjiga iz bogate Bosnalijekove biblioteke.

Karijera u Bosnalijeku

U Bosnalijeku ključ uspjeha predstavljaju zaposlenici, njihova znanja, sposobnosti i kreativnost. Nastojimo ostvariti ugodno i poticajno radno okruženje koje inspirira zaposlenike na izvrsnost i predanost poslu. Stoga, stručni rad u Bosnalijeku donosi i lično zadovoljstvo i mogućnost napredovanja.

Unapređenje znanja zaposlenih i usavršavanje njihovih sposobnosti, upravljanje talentima, razvoj karijere i upravljanje radnim uspjehom osnovne su smjernice strategije upravljanja ljudskim potencijalima u Bosnalijeku. Iz tog razloga naše su aktivnosti usmjerene na planiranje, odabir i vođenje brige o zaposlenicima, njihovom razvoju i unapređenju stručnosti, planiranju karijere i sukcesije za ključne organizacijske pozicije.

Pozivamo Vas da istražite mogućnosti za razvoj karijere koje Vam se otvaraju u Bosnalijeku.

Zahvaljujući Bosnalijekovoj platofrmi e-ordinacija anonimno i besplatno možete dobiti mišljenje i savjet ljekara

bosnalijek
Bosnalijek

U vremenu pandemije COVID-19, kada je pristup ljekarima i zdravstvenoj zaštiti značajno otežan, postoji jednostavno i brzo rješenje – Bosnalijek je osigurao besplatno online zdravstveno savjetovalište, dostupno na adresi https://www.e-ordinacija.ba/

Zahvaljujući Bosnalijekovoj platofrmi e-ordinacija anonimno i besplatno možete dobiti mišljenje i savjet ljekara

Ako osjećate zdravstvene tegobe ili trebate stručni savjet u vezi sa nekom već dijagnosticiranom bolešću ili stanjem, onda je http://e-ordinacija.ba/, pravo mjesto za vas. Postavite pitanje i dobićete besplatan odgovor u što je moguće kraćem roku od 24 – 72 sata.

E-ordinacija će vas povezati sa vrsnim specijalistima iz različitih oblasti medicine i farmacije iz cijele Bosne i Hercegovine koji će vam pružiti besplatan savjet ili mišljenje u vezi sa vašim zdravstvenim problemima ili dilemama.

E-ordinacija je jedinstveno je rješenje u Bosni i Hercegovini, koje svim građanima nudi mogućnost da dobiju besplatan savjet medicinskih eksperata na jednostavan i pouzdan način.

Posebna prednost za sve korisnike jeste potpuna garancija zaštite ličnih podataka. Sva pitanja su anonimna tako da ni ljekar koji odgovara na pitanje na zna vaše lične podatke.

Bosnalijek je e-ordinaciju razvio i pokrenuo u sklopu korporativne kampanje “Prvo zdravlje”, a osim linka http://e-ordinacija.ba/, platformi se može pristupiti i putem portala https://prvozdravlje.com/.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima