20.5 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiBingo otvorio hladnjaču i hipermarket u Kozarskoj Dubici

Bingo otvorio hladnjaču i hipermarket u Kozarskoj Dubici

Poljoprivrednici iz Kozarske Dubice i okoline imaju siguran otkup i plasman kultura, a u hipermarketu kompanija Bingo uposlila 60 radnika

Kompanija Bingo sarađuje sa više od 40 kooperanata sa područja Kozarske Dubice i tokom 2020. godine otkupili su više od 3.500 tona svježeg voća i povrća. Saradnja sa dubičkim poljoprivrednicima je započela u 2019. godini kada su za otkup otvorili hladnjaču kapaciteta 12.000 tona.

„Ovom investicijom smo osigurali siguran otkup kultura koje se tu uzgajaju, ali i ekonomsku stabilnost zbog sigurne isplate kooperantima, te plasman domaćeg, svježeg voća i povrća diljem Bosne i Hercegovine. Voće i povrće proizvedeno u dubičkoj regiji od sada možete pronaći i u Hipermarketu Kozarska Dubica. Od početka 2020. godine otkupili smo više od 3.500 t voća i povrća, investirali smo u 3.000 paletnih boksova za voće, a plan je nabaviti još toliko. Osim 34 komore, u sklopu hladnjače u Dubici imamo i šest komora za dozrijevanje banana, te sortirnicu za kalibriranje i čišćenje voća i povrća. Hipermarket je drugi dio investicije, sa površinom od 2.500 m2 i 60 uposlenih.“ Kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Binga.

Bingo za svojih 215 trgovina potražuje velike količine voća i povrća, zato se sve više fokusiraju na podršku i investicije u poljoprivredu, otkup i plasman domaćih proizvoda. Ova kompanija je direktno istupila ka desetinama različitih proizvođača iskazujući potrebu da do kraja godine, osim dogovorenih sorti jabuka i krušaka, otkupi više od 1.500 tona kupusa, krompira, dinje, tikvice, luka i drugih kultura.

„Kompanija Bingo koja ima skoro 9.000 uposlenih, odlučila se za jedan ovakav projekat u Kozarskoj Dubici. Osim novog hipermarketa proširili su kapacitet hladnjače za otkup voća i povrća od lokalnih poljoprivrednika, a to je benefit za Kozarsku Dubicu, kao i 60 novih radnika“, rekao je Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica i dodao da su i ubuduće vrata ove opštine otvorena za Bingo kao investitora.

PROČITAJTE:  Sabina Mujanović: Žene mogu učiniti svijet boljim u svakom pogledu

Goran Bursać, savjetnik iz Ministarstva poljoprivrede istakao je značaj ovakvih investicija za poljoprivrednike: „Raduje nas da kompanija Bingo sarađuje sa preko četrdeset kooperanata i da se taj broj iz dana u dan povećava.

Ministarstvo poljoprivrede podržava rad ovakvih objekata, jer ovo je nešto što podiže kompletnu poljoprivredu. Ovo je značajno za cijeli potkozarski kraj, ne samo za Dubicu i daje perspektivu stabilnoj proizvodnji i otkupu, te mogućnost da se sve proizvedeno plasira na tržište.“

Osiguravajući skladištenje i plasman voća sa područja Kozarske Dubice, Bingo je postao pouzdan partner vlasnicima lokalnih gazdinstava, a otvorenjem modernog hipermarketa sa restoranom i pratećim sadržajima, osigurao 60 novih radnih mjesta.
Otvorenje je proteklo u skladu sa svim higijensko-epidemiološkim mjerama, a kompanija je osigurala popuste i veliki broj vrijednih poklona za kupce.
Radno vrijeme hipermarketa je od 7 do 21 sat, a nedjeljom od 7 do 20 sati.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima