21.6 C
Sarajevo

Addiko Djed mraz obradovao mostarske mališane

Gotovo 70 dječaka i djevojčica iz Mostara, štićenika Egipatskog sela i korisnika usluga Centra za socijalni rad, danas je obradovano prazničnim paketićima koje im je donio Addiko Djed mraz, u pratnji zaposlenika Addiko banke.

Paketići su podijeljeni u okviru akcije “Jedan paketić za jedan osmijeh” koju zaposlenici banke organiziraju desetu godinu zaredom, priopćeno je iz Addiko banke.

– Mališane smještene u Egipatskom selu, ali i socijalno ugroženu djecu koju nam je preporučio Centar za socijalni rad obradovali smo prazničnim poklonima, kako bismo im ovaj period godine učinili još ljepšim. Nadam se da ćemo i u narednim godinama donijeti osmijehe na lica desetina mostarskih dječaka i djevojčica – istaknula je voditeljica podružnice Addiko banke u Mostaru Stanka Trubarac.

Akcija “Jedan paketić za jedan osmijeh” je humanitarnog karaktera i organizria se s ciljem da se bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci i mladima uljepšaju praznični dani. Akciju realiziraju zaposlenici Addiko Bank Sarajevo, uz podršku Banke, na način da Banka donira u ove namjene isti iznos novca koji prikupe zaposlenici.

– Djelatnici Addiko banke pokazali su da imaju veliko srce i svojim darovima izmamili su osmijehe na licima djece kojoj zbog teške materijalne situacije njihovi roditelji nisu u mogućnosti pružiti. Radosna sam da smo nakon višegodišnje pauze ovim mališanima podijelili novogodišnje darove – izjavila je ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar Zdravka Marić.

5 1 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
spot_img