Kako pokrenuti posao oko uređenja doma ?! 5 poslovnih ideja

()

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma – Ako ste spretni u popravkama oko kuće i želite biti sami svoj šef, razmislite o pokretanju posla za uređenje doma.

Kroz ovaj članak upoznajte se sa budućnošću ovog biznisa, zajedno sa prednostima i nedostacima. Također pogledajte i realne tržišne potrebe za pokretanje 5 poslovnih ideja za uređenje doma.

Sanacija kade

Budući da prekrivanje i obnavljanje kade košta gotovo upola manje od novca koji ćete dati za novu kadu, obnavljanje kao izbor visoko je na pozicionirano na listi opcija kada je uređenje doma u pitanju. Posebno je veliki potencijal za angažman reglaziranja kade u teškim vremenima kada novca nema, kao što je trenutna epidemiološka situacija.

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma ?! 5 poslovnih ideja
Kako pokrenuti posao oko uređenja doma ?! 5 poslovnih ideja 4

Val radova na renoviranju doma, nerijetko zahvati i posao reglaziranja kade. To vam omogućava zaradu od 30 do 50 eura na sat.

Da bi stekli iskustvo možda će vam dobro doći da pratite profesionalce na zadatku, gledate tutorijale na internetu ili se upišete na renomirani stručni program edukacije.

Farbanje umjetnina i drugih predmeta

Preduzeća za farbanje umjetnina i drugih predmeta mogu uživati u sjajnim prizorima uređenog enterijera. Oni koji rade ovaj posao, često na kraju zarade tri puta više nego što dobiju majstori za uobičajeni posao farbanja unutrašnjosti kuće (zidova).

Pružatelji ovih usluga vjerovatno bi se trebali fokusirati na nekoliko tehnika farbanja, uključujući mramoriranje (glazurom) i farbanje krpom. Pripravništvo u slikanju na umjetnim materijalima može biti od pomoći, ali nije neophodno.

Uređenje i postavljanje podova

Svaka zgrada treba kvalitetne podove – tu na red može doći baš vaše preduzeće za instalaciju podova. Činjenica koliko je često ova usluga tražena, čini je dobrom poslovnom idejom iz domena uređenja doma, koja obećava dobru zaradu i potencijal rasta.

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma ?! 5 poslovnih ideja
Kako pokrenuti posao oko uređenja doma ?! 5 poslovnih ideja 5

Većina tehničara za postavljanje podova uči kroz edukacije ili programe sponzorisane od strane izvođača, naplaćujući između 35 i 40 eura na sat. Poslovi zamjene podova mogu biti radno intenzivni i potencijalno unosni. Dodatni novac možete zaraditi i radovima na obnavljanju već postavljenih ali vremenom istrošenih podova.

Postavljanje tapeta

Tapetari su stručni radnici koji nanose ukrasne zidne i stropne obloge, obično izrađene od papira i vinila. Uklanjanje starih tapeta, popravljanje rupa na zidovima, pa čak i oslikavanje, takođe mogu biti dio ovog posla. Postavljanje tapeta ne zahtjeva formalnu obuku, već samo znanje stečeno ličnim iskustvom ili nekom vrstom edukacije.

Kako pokrenuti posao oko uređenja doma ?! 5 poslovnih ideja
Kako pokrenuti posao oko uređenja doma ?! 5 poslovnih ideja 6

Izdržljivost je ključna da biste izdržali duge sate stojeći i dosežući dijelove zida (stropa) koji se nalaze iznad vaše glave. Početni kapital može biti samo 1000 eura za alate za tapete i oglašavanje.

Budući da je tapetaranje puno lakše sa pomoćnikom, ovo može biti izvrsna biznis ideja za parove.

Vitraž

Osnivanje vitražnog stakla posebna je prilika koja zahtjeva spretne ruke, oko za boju i strpljenje da izdržite nesuglasice u preduzeću sa više radnika nego što je to potrebno.

Provjeravanje zaliha i cijena konkurencije presudni su elementi za sticanje poslovnog uspjeha.

Odluka o tome na šta ćete staviti naglasak – hoćete li izrađivati vitraž za prozore ili pak ručne radove za prodaju u galerijama, također će uticati na priliv prihoda od ovog biznisa.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

INSTAGRAM ZA REKLAMU – Koraci ka uspješnom reklamiranju na Instagramu

INSTAGRAM ZA REKLAMU - Kada su Kevin Systrom i Mike Krieger 2010. godine kreirali aplikaciju Instagram nisu ni mogli da slute koliki će uspjeh...

Kako napraviti sajt besplatno? (Za 2 Sata)

Izuzetno važna stavka vašeg poslovanja svakako je vaš web sajt. Ona se često naziva i ličnom kratom vašeg poslovanja, zato se pobrinite da bude...

Pomoć starijima – Kako pokrenuti uspješan posao

Pomoć starijima - Kao rastuće tržište koje će imati sve veće potrebe, pokretanje posla za njegu starijih osoba ima veliki potencijal za one koji...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.