10 Ideja za odličan sadržaj na društvenim mrežama

Sadržaj na društvenim mrežama može biti u različitim formatima, od slika i videa do anketa i blogova. Pročitajte ovih 10 Ideja za još bolji sadržaj.

Ako ste dio marketinškog tima ili menadžer marketinga s različitim odgovornostima, od društvenih medija do blogova, znate koliko neki zadaci mogu biti zastrašujući i dugotrajni, a među njima je i sadržaj društvenih medija

Naime, planiranje kalendara sadržaja na društvenim mrežama. To znači otkriti cijeli mjesec svježeg sadržaja koji treba biti zanimljiv, istaknuti i natjerati potrošače da se identificiraju s vašom markom na društvenim mrežama. 

Jeste li zabrinuti da idete sa istim starim idejama i objavama na društvenim mrežama? Isprobajte ove ideje za sadržaj da biste ponovno poboljšali svoju igru objavljivanja.

Objavite svoj novi blog na svojim Instagram pričama

Da biste izgradili  promet na svojoj web stranici, pokušajte migrirati kupce prema svom blogu tako što ćete ga staviti u Instagram priču.

Omogućavanje funkcije Story na način “Prijeđite prstom prema gore da biste vidjeli više” olakšava sljedbenicima jer ne moraju zatvoriti aplikaciju da bi posjetili vašu web stranicu.

Pratitelji vole Priče jer odlaze nakon 24 sata, što suštinu trenutka čini još uzbudljivijim.Tako različite vrste sadržaja mogu surađivati ​​- jednu platformu možete koristiti za promociju druge.

sadržaj društvenih medija
sadržaj društvenih medija

Provedite anketu na Instagramu

Korištenje Instagram storija vrlo je važno je za angažman publike. Organiziranje ankete na  vašoj priči interaktivan je način da svoje sljedbenike uključite u odabir sadržaja za vas.

Postavljajući pitanje u anketi poput “Što želite sljedeće da objavimo?” i dajući im nekoliko izbora osigurava da će sadržaj koji odaberu oduševiti vaše sljedbenike. Alternativno, ankete možete koristiti kao priliku za dokazivanje vjerodostojnosti.

Postavljanje pitanja na koje možete odgovoriti statistikom ili sadržajem poput bloga ili e-knjige dokazuje da vaše poslovanje poznaje svoju industriju. Kao potrošač, više bih vjerovao tvrtki koja je upućena u svoju industriju, više nego marki bez obrazovnog sadržaja.

To dokazuje da inače “dosadan” sadržaj i dalje može biti angažiran na način na koji se dijeli. A ako sljedbenici žele više informacija, uvijek se možete vratiti na svoje izvore, povećavajući za vas CTR.

Podijelite korisnički generirani sadržaj na Twitteru

Tu je, ispod gumba Dostava (tamo gdje moja pretraga Taco Bell obično završava). Ovaj post sa službenog bloga Taco Bell (Taco Blog?) Zaokružuje vijest koja slavi korisnički generirani sadržaj.

UGC ne samo da vremenske trake ispunjava sadržajem, već pokazuje sljedbenike koji ih se slušaju i da su marke zainteresirane za ono što njihovi kupci imaju za reći.

Zaokruženi blog nadilazi jednostavni retweet, lajkanje ili odgovor i daje ostalim kupcima poticaj da pošalju vlastiti sadržaj.

sadržaj društvenih medija
Sadržaj društvenih medija mora biti raznolik

Angažirajte se s publikom na Twitteru

Instagram nije jedina platforma s anketama, pa ako nemate račun ili se to ne uklapa u vašu strategiju sadržaja, možete koristiti drugu platformu, poput Linkedina ili Twittera. 

LinkedIn svoju anketu na twitteru planirao s predviđanjem povezivanja s objavom koja je dovela do više informacija.

Ovo je pritajena verzija traženja od followersa šta žele vidjeti. Uokvirujući pitanje na ovaj način, sljedbenici mogu vidjeti predanost vašeg brenda kako bi se povezala sa njihovim mišljenjima. LinkedIn se ovom anketom dodano približio svojim korisnicima i pratiteljima.

Stvorite i podijelite sadržaj web stranice na Facebooku

Facebook je više od videozapisa i objava dugog formata. Iako su to ključni dio ove web stranice, s Facebookom možete učiniti puno više za interakciju s drugom publikom od one koju biste pronašli na, recimo, Instagramu ili Redditu.

Razmišljanje izvan toga koji je sadržaj najpopularniji na Facebooku moglo bi biti dobitak i za vas. Sadržaj bloga također je pametna ideja za objavljivanje, što dovodi do povećanja generacije potencijalnih klijenata.

sadržaj društvenih medija
10 Ideja za odličan sadržaj na društvenim mrežama

Na LinkedInu objavite članke i statistike o svojoj kompaniji

Zapeli ste kako objaviti LinkedIn sadržaj? Ili ono što publika LinkedIn želi vidjeti?

Razmislite o tome šta vašu tvrtku čini uglednom. Iako druge društvene platforme mogu pokazati osobnost brenda, LinkedIn možete iskoristiti kao alat za poslovno značenje. Statistika je nevjerojatan sadržaj, kao i vodič za definiciju marketinških pojmova koji bi mogli biti malo manje poznati od recimo SEO-a.

Stavljajući CTA na kraju, post poziva pratitelje na razmišljanje. Ne samo da će im vaš brend biti na umu kao veza s ovim pojmom, već i potiče one koji već na putu kupca potraže web stranicu kako bi pronašli više pojmova ili statistika koji bi im mogli biti od koristi.

sadržaj društvenih medija
Sadržaj na društvenim mrežama može značajno povežati prodaju

Istaknite prekretnice svojih suradnika na LinkedInu

Evo cool načina kako koristiti LinkedIn za marketing i izgradnju svoje marke: istaknite zaposlenike ili kolege.

Drift je svom kolegi posvetio objavu nakon što je taj kolega izabran za jednu nagradu. Ovo je prekrasan sadržaj za LinkedIn, jer je platforma usredotočena na profesionalni rast.

Bez obzira na to jesu li kolege unaprijeđeni, upravo proslavili rođendan ili govorili na nekom događaju, ovo pokazuje drugima, poput konkurencije ili tražitelja posla, da vam je stalo do postignuća zaposlenika.

Stvorite grafiku za Instagram i Facebook

Ideja o sadržaju za Facebook jer nadilazi “tipične” sadržaje koje bi marke možda odabrale za tu web lokaciju je odličan način za poboljšavanje interakcije na društvenim mrežama.

Na primjer, Canva je vizualna tvrtka, pa je objavljivanje sadržaja na platformama poput vizualno teškog Instagrama prilično tipično, ali Facebook se može koristiti i za zadivljujuće vizualne elemente.

Puno se nagađa o sinkronizaciji društvenih sadržaja i njihovoj diverzifikaciji, ali sve ovisi o tome što odgovara vašem poslu. Neke tvrtke uspijevaju sa sinkroniziranim sadržajem na svim platformama, neke ne, a neke sinkroniziraju samo nekoliko.

Sinkroniziranje sadržaja štedi vrijeme kao marketinški tim, pa je početak dobra ideja. Osim toga, grafika može biti zanimljiva na svim platformama jer ih je sljedbenici lakše probaviti od tekstualno teškog sadržaja.

sadržaj društvenih medija
Sadržaj na društvenim mrežama morate prilagoditi za svaku mrežu posebno

Prikažite lica iza tvrtke na Snapchatu ili Instagramu

Instagram, Snapchat, pa čak i TikTok društvene su platforme s naglaskom na video sadržaju. Vaša kompanija može koristiti ove društvene platforme na kreativne načine koji ostaju relevantni za vašu tvrtku ili industriju. 

Također pokazuje potrošačima da vaš brend zna biti pismen na društvenim mrežama, jačajući reputaciju. Pogotovo ako su društveni mediji ogroman dio vašeg proizvoda, pronalazak zanimljivih načina za upotrebu njihovih alata privlači potencijalne kupce.

Iznad svega, kupci se osjećaju povezanima s osobnošću više od podataka na bijeloj pozadini. Međutim, ne trebate velik proračun za stvaranje sadržaja koji odjekuje vašom publikom.

“Dan u životu” zaposlenika, nešto uvjerljivo za Instagram priče ili Snapchat geo-filter za vaš sljedeći događaj sve su prilike da pokažete privlačnost svog brenda.

10 ideja za odličan sadržaj na društvenim mrežama
10 Ideja za odličan sadržaj na društvenim mrežama

Iskoristite doba godine u svoju korist za sadržaj na društvenim mrežama

Dolaze li neki praznici – čak i smiješni, poput Nacionalnog dana hamburgera? Razmislite o tome kako to možete iskoristiti u svoju korist.

Ako razmišljate o lokalnom marketingu, ovo je sjajna ideja za vas. Korištenje sezona pokazuje da vam je stalo do načina života kupaca, što je ključna demografska kategorija u identificiranju vaše ciljne publike.

Kalendar možete koristiti više nego što mislite – na primjer, Nacionalni dan pasa može biti proslava omiljenih dlakavih prijatelja vaših kolega na Instagram pričama. Izgradnja svijesti o brendu započinje s onim što imate i kako to koristite!

Stvaranje zabavnog sadržaja za potrošače ne mora biti strašan zadatak koji se događa svakih nekoliko sedmica. Uz pravilno planiranje i razumijevanje ciljne publike, to može biti sjajan način interakcije s onima koje inače ne biste.

Imajte ove ideje na umu dok razmišljate o tome kako provesti strategiju za sljedeću kampanju. Razina angažiranosti koju ćete vidjeti mogla bi vas iznenaditi.

Pročitajte još marketing savjeta

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima