Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme (UPUTSTVO)

Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme – Već nekoliko godina unazad primjetili smo da je kuhanje veoma popularno, a i na malim ekranima smo bombardovani emisijama o kuhanju.

Kuhanje je popularno, a s tim i se pitamo koliko unosan posao može biti otvaranje prodavnice kuhinjske opreme.

Čini se da svaki televizijski kuhar ima svoju ličnu liniju kuhinjske opreme, a da ne pričamo o poznatim imenima u svijetu kuhinjske opreme. Uvijek postoji neki novi uređaj ili nova oprema koja se izbacuje na tržište, a kao vlasnik prodavnice kuhinjske opreme, možete među prvima saznati za ove novitete i uključiti ih u svoju ponudu.

Posao: Prodavnica kuhinjske opreme
Vrijeme potrebno za početak: 2-3 mjeseca
Vrijednost investicije: 10.000-50.000 €

Ne morate biti izvanredni kuhar da biste realizovali ovu poslovnu ideju, ali bi bilo dobro da kuhanje cijenite kao vještinu i da shvatite da milioni ljudi koriste kuhanje kao način relaksacije i izražavanja svoje ličnosti.

kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme (uputstvo)
Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme (UPUTSTVO)

Vaš biznis, može biti specijalizovana za bilo koju oblast kao što je pekarstvo, roštilj ili u ponudi možete imati raznovrsne proizvode poput prave višenamjenske prodavnice. Ne samo da će Vaši klijenti moći da kupe uređaje, noževe, šerpe i tiganje, već možete proširiti svoju ponudu i časovima kuvanja, demonstracijama i potpisivanjem knjiga recepata.

Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme – Morate znati da je najteža stvar kod otvaranja prodavnice kuhinjske opreme pronalazak povoljne lokacije i snabdijevanje vaše radnje sa najkvalitetnijim proizvodima. Otkupljivanje licence je odličan način da dobijete pomoć u pokretanju biznisa, ali možda nećete moći da u potpunosti sami odlučujete kakvu ćete robu imati u ponudi. U svakom slučaju, morat ćete da budete dobro finansijski potkovani, jer ovo nije jeftin poduhvat.

Pronalazak iskusnog osoblja će zahtjevati malo vremena, ali kada pokrenete svoj posao, imaćete vremena i za odmor, za konvencije kuhara, i da uživate u istinskoj slobodi koju donosi sopstvena prodavnica kuhinjske opreme.

kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme (uputstvo)
Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme (UPUTSTVO)

Jedan dan u životu vlasnika prodavnice kuhinjske opreme

Kao i svaki privatni biznis, Vaš radni dan će započinjati provjeravanjem svih proizvoda u radnji. Morate voditi računa da je sve na svom mestu i da su istaknute cijene. Okupljaćete svoje zaposlene kako biste ih upoznali sa svim novim proizvodima ili pravilima.

Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme – Pošto otvorite radnju, jedan dio vremena ćete provesti sa klijentima, pomažući im da pronađu baš ono što im je potrebno za njihove kuharske čarolije. Dio vremena provodit ćete i u svojoj kancelariji reklamirajući svoj posao (stavljajući reklame u lokalne časopise i na internet sajtove) i održavajući kontakt sa Vašim dobavljačima robe. Na kraju dana evidentirat ćete dnevni pazar, provjeriti zalihe robe i pripremiti radnju za naredni radni dan.

kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme (uputstvo)
Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme (UPUTSTVO)

Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme – O Vašim klijentima

Vaši klijenti biće kuhari svih nivoa, od početnika do eksperta, koji tragaju za opremom za svoju kuhinju.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Plan poslovanja
  • Plan za reklamiranje
  • Prostor za radnju
  • Zalihe robe (šerpe, tiganji, razni kuhinjski uređaji, noževi, kuvari…)
  • Osoblje
  • Računar sa knjigovodstvenim programom

Kako da otvorite prodavnicu kuhinjske opreme – Dobre strane posla

Ukoliko ste ljubitelj hrane koji uživa u kuhanju, ovaj posao će za Vas predstavljati zabavu. Lijep je osećaj kada pomažete ljudima da pronađu kuhinjski predmet koji im je potreban.

Vjerovatno ćete imati stalne klijente ako budete imali kvalititne proizvode i dobru uslugu.

Imate mogućnost da isprobate sve novitete na polju kuhinjske opreme. Kada Vaša radnja bude dobro funkcionisala, možete uzeti slobodne dane kada god to poželite.

Loše strane posla

Potrebno je vreme da napunite svoju radnju robom, da unajmite osoblje, i uopšte pokrenete posao.

Na početku će radno vrijeme biti zahtjevnije, jer ćete morati da budete u radnji kada god je otvorena.

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima