5.5 C
Sarajevo
Kako?Kako da otvorite motel ?! Sve što trebate znati!

Kako da otvorite motel ?! Sve što trebate znati!

Kako da otvorite motel, šta trebate uraditi i koje su to početne investicije

Ako ste ikada imali priliku da uživate u opuštajućoj atmosferi u dobro organizovanom motelu, možda ste se zapitali kako da i sami pokrenete takav posao.

Ovo može biti izuzetno zanimljiva poslovna ideja za nekoga ko ima dovoljno veliko imanje.

Kako da otvorite Bed & Breakfast motel ?!
Kako da otvorite motel u kojem će gosti da uživaju

Posao: BED & BREAKFAST MOTEL
Vrijeme potrebno za početak: 2-4 mjeseca
Vrijednost investicije: 10.000-100.000 €

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Ponekad i sama lokacija može biti dovoljna, posebno ako Vaš grad obiluje atrakcijama kao što su antikvarnice, luksuzni restorani, historijeske znamenitosti… S druge strane, i Vaše imanje može biti samo po sebi atrakcija, posebno ako živite na farmi ili u historijskom zdanju sa puno šarma. Ukoliko ste utvrdili da Vaše imanje predstavlja dobru lokaciju, saznajte sve detalje u vezi sa otvaranjem možda bed & brekfast motela.

Trebate znati da svojim gostima morate obezbijediti barem jedan obrok, i to doručak. Takođe, morate biti odlično upoznati i obaviješteni o znamenitostima i događajima u Vašem gradu, kako biste svojim gostima pružili sve potrebne informacije. Konačno, zapamtite zlatno pravilo kada je u pitanju uspješno vođenje bed & breakfast motela – učinite raznim detaljima da se Vaši gosti osjećaju posebnim, a oni Vas neće samo preporučiti već će se i sami vraćati godinu za godinom.

Kako da otvorite Bed & Breakfast motel ?!
Kako da otvorite Bed & Breakfast motel

Jedan dan u životu vlasnika bed & breakfast motela

Dnevni raspored će uvijek biti krcat. Ako sami spremate hranu, morate ustajati rano kako biste pripremali doručak. Nakon što ste zabavili Vaše goste tokom doručka, pomagat ćete im oko odjavljivanja, planiranja njihovog dana, i dočekivat ćete nove goste. Potom ćete se baviti poslovima kao što je čišćenje, kupovina, finansije i reklamiranje svog posla. Dani će Vam biti dugi i naporni, ali mnogi vlasnici ovakvih motela smatraju da je ovo veoma unosan i isplativ posao.

Ko su klijenti

Vaši klijenti će biti osobe koje tragaju za savršenim mjestom za odmor, a koje će imati kućnu toplinu i atmosferu. Osobe koje tragaju za bed&brekfast motelom će takođe tragati za detaljnim informacijama o znamenitostima i zanimljivostima mjesta u kojem će provesti svoj odmor.

Kako da otvorite Bed & Breakfast motel
Kako da otvorite Bed & Breakfast motel

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

Imanje koje je i dovoljno veliko i dovoljno privlačno za Vaše goste. Morate biti ljubazni i predsusretljivi.

Poželjno je da grad ili oblast u kojoj se nalazi Vaš B&B motel ima svoje atrakcije koje će pomoći u privlačenju klijenata.

Dobre strane posla

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Vaša kuća je Vaša investicija, u pravom smislu te riječi. Možete uživati u Vašim gostima i onome što Vaša kuća može da im ponudi. Posao može biti veoma unosan i isplativ.
Početne investicije ne moraju biti zahtjevne (ako već posedujete kuću).

Loše strane posla

Možda ćete se osjetiti kao kućni zarobljenik budući da ćete u njoj i živjeti i raditi.
Dnevne obaveze mogu biti veoma zahtjevne, posebno ako nemate dovoljno sredstava da unajmite dodatno osoblje.

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
trackback

[…] ste profesionalni kuhar, ali umorni ste od brušenja restorana, pokretanje ugostiteljske usluge izvrsna je prilika za iskorak u svijet samozapošljavanja. Za početak će vam trebati pristup […]

spot_img