Email marketing za bloggere – 4 savjeta za početnike

Email marketing za bloggere može biti jedan od najsnažnijih načina promocije vašeg sadržaja

 Kao takva, izgradnja učinkovite strategije može povećati vašu publiku i zadržati je da se vrati po još.

Postoji nekoliko načina na koje to možete postići. Za početak će vam trebati odgovarajuća marketinška platforma za e-poštu i neke metode za poticanje vaše publike da se pretplati. Ako odlučite, pomoći će i nekoliko povezanih veza za stvaranje prihoda izvan web lokacije.

U ovom ćemo postu ponuditi izravni vodič za email marketing za bloggere. Razgovarat ćemo o tome zašto je marketing putem e-pošte koristan za blogere i ponuditi nekoliko ključnih savjeta koji će vam pomoći u stvaranju strategije. Započnimo!

Zašto je marketing putem e-pošte koristan za blogere

U općenitom smislu, svaki e-mail koji pošaljete potencijalnom ili trenutnom kupcu je marketing putem istog. Međutim, ova tehnika obično uključuje obradu popisa pretplatnika, a zatim im slanje poruka s različitim stupnjevima učestalosti, ovisno o vašim ciljevima.

Ovo može biti izuzetno moćan način povezivanja sa publikom. Kao blogger možete pratiti ažurirani popis pretplatnika u vezi s najnovijim postovima ili drugim relevantnim događajima. To zauzvrat potiče uzvratne posjete i s vremenom gradi osjećaj zajedništva.

Uz to, vaše e-adrese mogu biti dobar način za povezivanje s publikom na osobnijoj razini. Mnogi ljudi uživaju u primanju e-poruka, pod uvjetom da su informativne, korisne i da nisu “neželjene”. Neki se zbog toga mogu čak i izravno uključiti, pružajući vam daljnje mogućnosti povezivanja.

U usporedbi s drugim metodama izravnog marketinga, poput  ponuda i oglašavanja s plaćanjem po kliku (PPC), izrada i održavanje popisa e-pošte pretplatnika za vaš blog mogu biti učinkovitiji. Pomoću biltena možete dokazati svoju stručnost i vjerodostojnost pružanjem vrijednosti, izgradnjom povjerenja i stvaranjem potencijalnih klijenata tokom vremena.

Donošenje strategije može vam pomoći da zadržite fokus dok sastavljate popis pretplatnika za email marketing za bloggere. Sljedećim savjetima bit ćete na dobrom putu do uspjeha!

email marketing za bloggere
Email marketing za bloggere

1. Sastavite svoj popis pretplatnika

Vaš prvi korak bit će sastavljanje popisa pretplatnika. Vjerojatno, ovo može biti najizazovniji dio marketinga putem e-maila. Naravno, ako nemate pretplatnike, vaš nevjerojatan sadržaj proći će bez angažmana.

Da biste dobili više pretplatnika na e-poštu, trebat će vam obrazac za prijavu na vašem web mjestu. U idealnom slučaju želite da se istakne i privuče pažnju čitatelja učinkovitim pozivom na akciju (CTA). Možete ga postaviti na svoju početnu stranicu, stranicu O usluzi ili čak razmisliti o korištenju iskočnog prozora.

Jedan od alata koji dobro funkcionira za ”hvatanje” potencijalnih kupaca je OptinMonster. Omogućuje vam prikaz raznih iskočnih prozora i obrazaca za povećanje popisa e-maila.

2. Odaberite platformu za marketing e-pošte koja se integrira s WordPressom

Također ćete htjeti odabrati platformu za marketing e-pošte koja se integrira s WordPressom. Pomoću pravog alata možete stvoriti jednostavne e-adrese kako biste obavili posao.

HubSpot koristi jednostavan format za svoju e-poštu. Izravno brendiranje je na vrhu, a postoje veze do dodatnih sadržaja.

email marketing za bloggere
Email marketing za bloggere

3. Osigurajte pretplatnicima da probaju vaš najnoviji sadržaj

Sada, s uspostavljenim popisom pretplatnika, možete se usredotočiti na svoje e-adrese. Idealno bi bilo da se sadržaj vašeg e-maila na neki način vrati na vaše web mjesto. To vam omogućuje pojačan angažman na vašem blogu i zadržavanje publike dragocjenim sadržajem za pokretanje.

Srećom, e-pošta je već visoko dostupna, posebno putem mobitela, što je izvrstan način upozorenja čitatelja na nove postove na blogu. Međutim, da biste ih dodatno privukli, možda biste im htjeli dati okus onoga što nudite. Ovo može biti početak vašeg posta ili uzbudljiv ulomak, nakon čega slijedi veza do cjelovitog članka na vašoj web stranici.

Postoji jednostavna poruka e-pošte s nekoliko veza do najnovijeg posta na blogu, kao i odlomak iz prvih nekoliko redaka. Nadam se da ste započeli čitanje članka i da ste dovoljno zainteresirani za nastavak čitanja. Na taj će se način povećati promet na blogu, kao i ukupni angažman.

4. Dodajte pridružene poveznice kako biste generirali prihod izvan web lokacije

Affiliate marketing je samo jedna od metoda kojom možete unovčiti svoj blog i koji se lako može integrirati u vaše marketinške napore putem e-maila. To je tehnika za plasiranje proizvoda ili usluga tvrtke u zamjenu za proviziju na konvertiranu prodaju. To je obično u obliku slike ili veze do stranice proizvoda.

Pored objava na blogu, u svoje e-adrese možete uključiti i povezane veze. Sve dok su ove veze relevantne za vašu publiku, možete koristiti ovu metodu za stvaranje dodatnih prihoda.

Međutim, važno je biti oprezan kako upotrebljavate ovu strategiju. Previše veza može naići na neželjenu poštu. Nadalje, ako jedina stvar koju vaša e-pošta radi (ili se barem čini) jest priključivanje proizvoda, oni ne pružaju vrijednost koju vaši pretplatnici vjerojatno očekuju. To može negativno utjecati na vaš popis, a u najgorem slučaju čitatelji se odjavljuju s vaše pošte.

Uz to, provjerite uvjete vašeg pridruženog partnerstva. Neki pridruženi programi – osobito Amazon Associates – ne dopuštaju vam postavljanje povezanih veza u e-poštu.

Zaključak – Email marketing za bloggere

Email marketing za bloggere ne samo da čitatelje ažurira, već potiče i ponovne posjete te vam pruža fleksibilnost za povećanje prihoda putem povezanih veza. Za mnoge blogere to je vitalni dio njihove marketinške strategije.

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima