Biznis idejeKako započeti biznis pravljenja svadbenih torti (VIDEO)

Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti (VIDEO)

U nastavku donosimo odgovor na pitanje kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti.

Ukoliko ste iskusni poslastičar i volite da pravite torte za posebne prilike, a želite i da budete sami svoj gazda, pokretanje proizvodnje svadbenih torti je možda savršena poslovna ideja za Vas

Bez obzira na ekonomsku situaciju, ovaj biznis uvijek je tražen jer ljudi će i dalje vjenčavati i svakako će svi željeti odlične torte. Svakako, možete pokrenuti i biznis izrade domaćih torti i kolača.

Ali, svakako obratite pažnju, jer ako želite da pokrenete ovaj posao to zahtjeva mnogo više stvari od kupovine nekoliko miksera. Trebalo bi da počnete od pravljenja solidnog plana poslovanja.

Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti

Posao: Biznis pravljenja svadbenih torti
Vrijeme potrebno za početak: 1 mjesec
Vrijednost investicije: 2.000 €

Taj plan će Vam pomoći da svoj trud usmjerite na pravi način i da odlučite u kojem pravcu ćete napraviti marketing plan, koje vrste radnih dozvola su Vam potrebne, koliko će Vam zaposlenih biti potrebno, da li to možete obavljati sami.

kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti (video)
Izrada domaćih torti

Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti – Iako imate neku osnovnu opremu za pravljenje torti, morat ćete da kupite profesionalne miksere i drugu opremu i da obezbijedite dovoljno veliki prostor da možete da radite i na više torti u isto vrijeme. Obavezno provjerite koje su Vam sve dozvole potrebne za rad.

Obavezno napravite i svoj internet sajt i na njemu postavite fotografije Vaših torti. Isto to uradite i na društvenim mrežama, facebook i instagram. Pogledajte koji su to najisplativiji mediji za reklamiranje.

Na ovaj način, kada potencijalna mušterija pita za neku Vašu tortu, možete ga prosto usmjeriti na Vaš sajt ili profil na društvenim mrežama. Uradite svoje vizit karte i razne brošure koje ćete ostaviti kod lokalnih servisa za ketering, potom u cvjećarama, buticima vjenčanica…

kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti (video)
Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti

Vizit karte dajte svim svojim klijentima kako bi mogli i na taj način da Vas preporučuju i reklamiraju, a razmislite i o popustima na samom početku. Uskoro ćete morati da unajmite dodatno osoblje koje će Vam pomagati da postignete da odradite sve svoje narudžbine i isporučite torte na vrijeme.

Ako vam je draže gledati video, pogledaje Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti na našem YouTube kanalu:

Jedan dan u životu vlasnika

Vaš radni dan započinjat će provjeravanjem da li imate nekih novih narudžbina. Kontaktirat ćete svoje klijente kako biste se dogovorili oko detalja u vezi sa tortom, a možda ćete se zbog tih detalja morati sa njima i lično da sastajete.

Klijenti će vjerovatno željeti da isprobaju neke ukuse torti, tako da su Vam neophodni unaprijed pripremljeni uzorci. Potom ćete provjeriti da li imate nekih isporuka koje treba da obavite tog dana. Prije nego što prebacite tortu do mjesta proslave, morat ćete da provjerite da je torta u savršenom redu.

Ukoliko imate osoblje koje radi za Vas neke od ovih zadataka prebacit ćete na njih i održavat ćete kontakt sa klijentima kako biste se uvjerili da je sve prošlo u najboljem redu. Ako imate nešto slobodnog vremena, bavit ćete se reklamiranjem svog posla. Konačno, provjeravat ćete svoje finansije kako biste bili sigurni da je sve u najboljem redu.

kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti (video)
Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti (VIDEO)

Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti parovi, ketering servisi i organizatori venčanja koji tragaju za savršenom tortom za svoje proslave.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Plan poslovanja
  • Plan i materijali za reklamiranje
  • Licence i dozvole
  • Oprema i materijali za profesionalno pripremanje torti
  • Prostor za rad
  • Vozilo za transport torti
  • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

Potražnja za svadbenim tortama će uvijek biti velika.
Kada odradite nekoliko upečatljivih torti, proizvodnja i isporuka postaju jednostavan i unosan posao.
Početna ulaganja su mala. Za posebne želje možete naplaćivati posebne cijene. Ovaj posao možete raditi od kuće i u svoje slobodno vrijeme dok ne poželite da posao proširite i razgranate.

Loše strane posla

Kako započeti biznis pravljenja svadbenih torti – Rokovi su veoma bitni u ovom poslu, tako da je stres često prisutan. Potrebno je vrijeme dok izgradite svoju bazu klijenata.

Nadamo se da je ovaj biznis koji ne oduzima mnogo vremena idealan način da zaradite dodatni novac. Kao pokretanje bilo kojeg posla i ovaj posao zahtjeva vrijeme, razmišljanje i trud koji je najbolji način da uspijete u bilo kojem poslu.

PREPORUKE

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima