back to top

Kako da otvorite Agenciju za prevođenje ?! No.1 poslovna ideja VIDEO

Kako da otvorite Agenciju za prevođenje – Odličan ste pisac, poznajete neki strani jezik i želite da se bavite prevođenjem i da imate svoj biznis, trebalo bi da razmislite o otvaranju agencije za prevođenje

Da biste bili dobar prevodilac, određeni jezik Vam ne mora biti maternji, ali morate posjedovati ogromno znanje kada je u pitanju struktura rečenica, terminologija i idiomi jezika sa kojeg ili na koji prevodite.

Neki ljudi misle da je za posao prevodioca neophodno znanje bar dva jezika. Međutim, to nije tačno. Važno je da samo jedan strani jezik znate dobro i uz dobro poznavanje vašeg maternjeg jezika – to je dovoljno da izgradite karijeru prevodioca.

Posao: Agencija za prevođenje
Vrijeme potrebno za početak: 2 nedjelje
Vrijednost investicije: 500 €

Preciznost prilikom prevođenja je obavezna i jedini je način na koji možete da izgradite svoje ime u ovom svijetu i proširite svoj posao. Ukoliko niste vični prevođenju, ali ste zainteresovani za jednu od najpopularnijih poslovnih ideja današnjice, možete unajmiti tim prevodilaca da rade za Vas.

Poslovna ideja koja ne zahtjeva velika početna ulaganja

Budući da posao prevođenja podrazumijeva rad na računaru i ne zahtjeva lični kontakt, ovo je odlična i internet poslovna ideja koja ne zahtjeva velika početna ulaganja. Vi, takođe, možete raditi od kuće i upravljati svojim poslom na virtuelni način.

Prije nego što unajmite svoje osoblje, potrebno je da uradite plan poslovanja koji će Vam pomoći da usmjerite svoju snagu i svoj trud na pravi način i koji će naglasiti koje vrste usluga ćete imati u svojoj ponudi. Tipična dokumenta koja treba prevoditi jesu iz oblasti trgovine, tehnologije, prava i medicine.

Možete pogledati i video upustvo na našem YOU TUBE kanalu:

Prednost imati više prevodioca

Ako želite da se koncentrišete na samo jednu ili dvije oblasti, to će Vam pomoći u pronalaženju osoblja jer ćete tragati za prevodiocima sa iskustvom u toj određenoj oblasti (ili oblastima). Još jedna od prednosti kada imate tim prevodilaca je ta što svaki od njih može vladati drugačijom kombinacijom stranih jezika, što će pomoći u privlačenju što raznovrsnije klijentele.

Pošto Vi ne možete biti stručnjak za svaki jezik za koji unajmljujete prevodioca, veoma je važno da svaki kandidat uradi i probni prevod koji će Vam pregledati neko od Vaših kolega. Kada nabavite osoblje, oni Vam mogu pomagati prilikom ocijenjivanja probnih prevoda. Sljedeće, morate i raklamirati svoj posao kako biste privukli što veći broj klijenata. Možete reklamirati svoj posao putem interneta, reklamnim oglasima na društvenim mrežama ili putem radija.

Što je veći broj osoba i firmi sa kojima stupite u kontakt, veća je šansa da će Vas oni pozvati kada im budu zatrebale usluge prevođenja. Jednom kada postanete dio prevodilačkog svijeta, imat ćete stalne klijente i Vaš posao će se sve više razvijati.

Jedan dan u životu vlasnika agencije za prevođenje

Dan započinjete provjeravanjem govorne i elektronske pošte kako biste znali da li ima nekog novog materijala za prevođenje. Kontaktiraćete ove potencijalne klijente, vidjeti kakve su im sve usluge potrebne i da li Vi i Vaš tim prevodilaca možete da im pomognete.

Svakodnevno ćete biti u kontaktu sa svojim osobljem kako biste provjeravali kako napreduje njihov posao i da li ima bilo kakvih problema. Ukoliko radite trenutno na nekom projektu, dio vremena ćete provoditi i radeći na tim prevodima. Morat ćete da vodite računa o rokovima koje treba da ispoštujete. Dio vremena ćete provoditi u reklamiranju svog posla ili putem interneta ili direktno putem elektronske pošte ili telefomskim putem.

Kako da otvorite Agenciju za prevođenje – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će uglavnom biti međunarodne kompanije i vladine agencije kojima treba prevesti dokumenta i tekstove na razne strane jezike. Možete sarađivati i sa izdavačima koji žele da knjige svojih klijenata objave u stranim zemljama.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

Kako da otvorite Agenciju za prevođenje:

  • Plan poslovanja
  • Sposobnost prevođenja i/ili prevodioci koji će raditi za Vas
  • Poslovni prostor (može i kancelarija u kući)
  • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

Ukoliko ste prevodilac sa iskustvom, započinjanje ovog posla ne bi trebalo da Vam predstavlja problem. U ovom poslu možete unajmiti iskusne prevodioce da rade za Vas.

Početne investicije nisu zahtjevne i što je najvažnije ne morate se ovim poslom baviti kroz puno radno vrijeme i možete ga voditi od kuće.

Loše strane posla

Pronalaženje Vašeg tima prevodilaca može biti prilično teško i dugotrajno. Kako da otvorite Agenciju za prevođenje, morate biti strpljivi i uporni u reklamiranju svog posla dok ne privučete prvih nekoliko klijenata.

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima