back to top

Praznični odmor u Srbiji na 3 odlične destinacije

Praznični odmor u Srbiji nije loša ideja u vreme pandemije koja trese celi svet.

Srbija je prelepa zemlja, koja ima mnogo toga da ponudi, a potencijal za razvoj turizma je beskonačan. Sve izvanredne destinacije zaslužuju više poseta i više ljubavi.

Pandemija koja je zadesila čitavu planetu, pa tako i našu zemlju donela je sa sobom samo jednu pozitivnu stvar – pokazala nam je da nije potrebno preći granicu da bi se išlo na zimovanje, izlete, planine.

Već ove zime ih možete obići jer praznično raspoloženje zahteva i dobar odmor. Predstavljamo vam tri destinacije koje su bez sumnje najbolji izbor za praznični odmor u Srbiji.

Zlatibor

Prvi na listi najbolje destinacije koju treba posetiti tokom praznika je, verovatno, očekivano Zlatibor. A i kako da ne bude, zar ne? Odiše srpskom tradicijom, mesto za odmor ali i za rekreaciju i sve to propraćeno najboljim srpskim specijalitetima.

Da li ste znali da se ova planina nekada zvala Rujno? Dobila je ime po cvetu Ruj. Oduvek je bio primamljiv turistima jer je bio idealan za porodični odmor. Sada je jedan od najposećenijih destinacija u Srbiji. Zlatibor se može posetiti tokom cele godine ali svu svoju lepotu najbolje pokazuje zimi.

Praznični duh se, prosto, oseća u vazduhu. Jedan deo Zlatibora je potpuno miran i izolovan, dok je drugi deo prepun turista i raznih atrakcija, s tim u vezi, može biti svačija šoljica čaja.

Praznični odmor u Srbiji

Tornik

Zlatibor ima odličan geografski položaj, nalazi se u blizini dve poznate planine Tare i Zlatara, pa samim tim se ne može zaobići. Kao ni njegova bogata okolina. Nešto što je, možda i najzanimljivije u toku zime jeste svakako skijanje.

Zlatibor vam nudi i tu mogućnost. Tornik, najviši vrh, nadmorske visine od 1.110 – 1.490 metara je mesto gde se nalazi ski staza. Ovom stazom se može spustiti čak 5.400 skijaša na sat, dok šestosedna žičara ima kapacitet za 3000 skijaša na sat. Žičara radi tokom cele godine ali je zimi doživljaj potpun.

Takođe postoje i dva ski lifta, kao i četiri staze koje su, bez obzira na vreme, prekrivene snegom zahvaljujući veštačkom osnežavanju pa tako skijaši mogu uživati na snegu i do 100 dana duže.

Ski centar poseduje i dečije igralište, karusel kao i pokretnu traku dužine 150 metara što ovu planinu čini savršenom za decu, a samim tim je idealan izbor za porodični odmor za vreme praznika.

Zlatibor privlači turiste iz svih krajeva sveta koji se svake godine ushićeno vraćaju jer je zimski odmor van Zlatibora nezamisliv.

Fruška gora

Savršeno mesto gde biste mogli da provedete praznike. Posebno je pogodno za ljude kojima su neke više planine Srbije dalje, a ne vole da putuju satima. Nalazi se u Sremu, nedaleko od Novog Sada, na nadmorskoj visini od skromnih 539 metara.

Deo Fruške gore je proglašena nacionalnim parkom, što je učinilo planinu prvim nacionalnim parkom u našoj zemlji. Ova ostrvska, gromadna planina je bogata gustom listopadnom šumom i brojnim manastirima.

Fruška gora nudi više poznatih turističkih destinacija, kao i dečije odmaralište. Posebno je primamljiva tokom praznika jer se održavaju razne manifestacije kao što su Dani vina u selu Rivica, što je potpuno očekivano, s obzirom na to da njene padine krase najlepši voćnjaci i vinogradi.

Iriški venac

Iriški venac je vrh Fruške gore i pripada opštini Irig. Ovo poznato izletište pruža mogućnost kampovanja, pa je tako pogodno za ljubitelje spavanja pod zvezdama. Čak i jednodnevni boravak na ovom mestu će biti okrepljujući za vas.

Dobar odmor je uvek potreban. Postoje razne pešačke ture koje uključuju i obilazak manastira Rakovac koji se nalazi odmah uz Rakovački potok koji prolazi kroz Rakovac. Tu je i poznato izletište Zmajevac sa, verovatno i najlepšim vidikovcem jer se može videti Vrdnik i jedan deo Srema.

Fruška gora je idealno mesto gde biste mogli da provedete vikend, posebno očaravajuće izgleda u zimskom periodu, kada je prekrivena snegom kako bi kvalitetno utrošili vreme na istom.

Beograd

Ne mora nužno biti velika nadmorska visina za praznično putovanje, pa se tako Beograd, apsolutno, zasluženo nalazi na ovoj listi. Glavni grad Srbije definitivno ima ono nešto.

Preko cele godine se može nešto zanimljivo videti i iskusiti ali tokom zime je sve tri puta bolje. Sve svetluca. Postoji i tradicionalna, beogradska manifestecija, a to je trg otvorenog srca.

Glavne ulice Beograda mirišu na slatkiše i ukusnu hranu, pune su suvenira i oduišu prazničnom atmosferom.Opšte je poznata stvar da je Beograd sinonim za dobar provod koji privlači i mnogo stranih turista.

Brojni klubovi i kafići su tu da vam vreme sa društvom prođe najbolje moguće, a tu su i restorani u kojima možete probati hranu kako iz domaće, tako i strane kuhinje. Još jedna pozitivna stvar kod srpske prestonice je ta što postoji veliki izbor apartmana.

Beograd zimi

S obzirom na to da je period praznika, najlepši period u godini, mora biti poseban i nezaboravan, stoga se opustite i pogledajte ponudu stranice: apartmani u Beograd sa đakuzijem jer kraj godine i početak nove, treba provesti sa stilom.

Praznike treba provesti na najbolji način, a Srbija ima bogatu ponudu i još veći potencijal za dalji razvoj. Ne morate prelaziti granicu da biste iskusili pravu prazničnu atmosferu. P

rovod u gradu ili odmor na planini, nećete se pokajati šta god da odlučite, samo je potrebno da izaberete apartman i odmor može da počne!

Preporučujemo i ove članke

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima