PoslovneBiznis savjetiŠta boja logotipa govori o vašem biznisu? (Infografika)

Šta boja logotipa govori o vašem biznisu? (Infografika)

Boja logotipa ima veliki uticaj na vaš brend

Ako gradite biznis koja ovisi o tome da se ljudi osjećaju seksi i zavodljivo, vjerojatno ćete zbuniti kupce ako vaš logotip bude svijetlo zelene boje.


To je zato što su različite boje povezane s različitim osjećajima. Zelena prenosi organski rast, zemlju, prirodu ili osjećaje brige. U međuvremenu, crna boja prenosi osjećaje sofisticiranosti, autoriteta ili zavođenja.

Ne vjerujete? Uzmite u obzir zeleni logotip Starbucksa ili Greenpeacea i crni logotip Chanela ili Sonyja.

Boja logotipa nije jedini element dizajna koji komunicira s vašim kupcem o vašem brendu. Font, razmak između slova i oblika također će ispričati priču vašeg brenda u onom trenutku kada se stvori prvi dojam, piše biznis portal poslovne.com

Pogledajteinfografiku koju je sastavio kanadski proizvođač plastičnih kartica Colourfast da biste stekli osjećaj da li vaš logotip prenosi pravu poruku.

Boja nije samo boja u marketingu. sljedećih 5 boja sigurno povećavaju prodaju, a to je pre svega zbog emocija koje izazivaju kod publike:

Crvena boja logotipa

Crvena je boja snage. Privlači i drži pažnju ljudi, zbog čega je najpopularnija boja u marketingu. Međutim, nikad nemojte pretjerivati, pa da vam crvena prevlada stranicom, jer to može izazvati suprotan efekt.

Plava

Kada želite da publika vaš proizvod ili uslugu smatra pouzdanim i „kul“, onda je plava boja dobar odabir. Za najbolje rezultate mešajte više njenih nijansi. Ova boja je naročito draga mlađim generacijama.

Ružičasta boja logotipa

Ako su žene vaša ciljna gruša, ružičasta treba da bude vaš izbor. Naime, s njom nećete pogrešivi. Ružičasta boja je sinonim za žene (bar većinu), pa to iskoristite.

Žuta

Žuta je veoma moćna boja, ali ujedno i najopasnija. Koristite žutu da biste upravljali pažnjom svoje publike i dajte im do znanja da ste sigurni u svoju sposobnost.

Zelena

Zelena je svestrana boja. Topla i privlačna, pruža potrošačima ugodan osjećaj. Drugo, označava zdravlje, životnu sredinu i dobru volju. Konačno, zelena je boja novca, tako da u ljudima probudi misli o bogatstvu – ako kupe vaš proizvod ili uslugu, postat će bogatiji.

Kliknite na fotku za uvećanje

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima