back to top

Kako da otvorite servis za pranje tepiha ?!

Kako da otvorite servis za pranje tepiha i šta je sve potrebno nabaviti kako bi pokrenuli vlastiti servis u ovom smjeru

Ukoliko ste ikada unajmili nekoga da Vam očisti tepihe, a potom pomislili da taj posao možete jednako dobro da odradite i sami, a uz sve to razmišljate i o pokretanju vlastitog biznisa, možda bi trebalo bi da razmislite o otvaranju servisa za pranje tepiha. Svakako možete razmisliti i o otvaranju servisa za čišćenje namještaja.

Posao: Servis za pranje tepiha
Vrijeme potrebno za početak: 1 mjesec
Vrijednost investicije: 2.000-3.000 €

Kako da otvorite servis za pranje tepiha
Kako da otvorite servis za pranje tepiha

Ako raspolažete potrebnom opremom, čišćenje tepiha nije tako komplikovano. Jedini razlog zašto taj posao ljudi ne obavljaju sami jeste taj što im je mnogo jednostavnije da unajme profesionalce da odrade taj posao za njih. Industrija pranja tepiha je veoma razgranata.

Izrada svijeća je unosan biznis, pogledajte kako.

Čak i u nesigurnim ekonomskim vremenima, unajmljivanje profesionalaca za održavanje Vaših tepiha je jeftin način da Vaš dom učinite čistim i svježim. Ali, prije nego što krenete sa ovim poslom, morate napraviti plan poslovanja tepih servisa.

Plan će određivati sa kojom vrstom klijenata želite da sarađujete. Neki tepih servisi sarađaju samo sa drugim firmama i čiste poslovne prostore, a neki rade samo sa fizičkim licima. Kada se opredijelite za klijentelu sa kojom ćete sarađivati, možete odlučiti da li želite da otkupite licencu ili da svoj posao počnete u potpunosti samostalno.

Kupovina opreme za čišćenje jedina investicija

Otkupljivanje neke licence je skuplja varijanta u početku, ali uz nju dolazi i oprema i vjerovatno i spisak klijenata. Ako se ne odlučite za licencu, morat ćete sami da kupite opremu. Dobra vijest je ta što je oprema za čišćenje tepiha jedina zahtjevna investicija prilikom pokretanja ovog posla.

Kako da otvorite servis za pranje tepiha
Kako da otvorite servis za pranje tepiha i zaradite

Ne treba Vam prodajni prostor budući da ćete usluge pružati na različitim lokacijama koje klijenti odrede. Takođe, ne morate imati prethodno iskustvo da biste uspjeli u ovom poslu. Možda bi trebalo da malo vježbate kod svoje kuće ako nikada niste rukovali tom opremom, ali za vrlo kratko vrijeme bićete spremni da se upustite u saradnju sa svojim prvim klijentom. Možda ćete morati i da unajmite osoblje koje će raditi za Vas zbog prevelike potražnje za Vašim kvalitetnim uslugama pranja i održavanja tepiha.

Ako ste vješti sa namještajem, pogledajte kako da otvorite radionicu za popravku namještaja.

Jedan dan u životu vlasnika tepih servisa

Vaš dan započinje provjeravanjem svih zakazanih poslova za taj dan. Ako radite sami, postarajte se da imate dovoljno sredstava za čišćenje za sve poslove zakazane za taj dan.

Ukoliko vidite da ćete ostati bez sredstava za rad, pozovite svog dobavljača ili idite do najbliže prodavnice u kojoj možete naći to što vam treba. Ako imate osoblje koje radi za Vas, dodjeljivat ćete im zadatke bićete u kontaktu sa klijentima kako biste bili sigurni da su oni zadovoljni pruženim uslugama.

Potom ćete dio dana provesti reklamirajući svoj posao kod potencijalnih klijenata. Ovo možete obavljati telefonskim putem, elektronskom poštom ili ostavljajući flajere na raznim lokacijama. Konačno, provjeravajte svoje finansijsko stanje redovno.

Kako da otvorite servis za pranje tepiha
Kako da otvorite servis za pranje tepiha

Kako da otvorite servis za pranje tepiha – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti direktori preduzeća, vlasnici kuća i stanova, kao i vlasnici apartmana i stanova za iznajmljivanje.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Plan poslovanja
  • Dozvola
  • Oprema za profesionalno čišćenje tepiha
  • Preparati za čišćenje
  • Prevozno sredstvo za radnike i opremu
  • Osoblje (po potrebi)
Kako da otvorite servis za pranje tepiha
Kako da otvorite servis za pranje tepiha

Dobre strane posla

Čišćenje tepiha je jednostavan posao uz pravu opremu i troškovi nisu veliki. Možete raditi koliko god to Vi želite, a posao možete proširivati po potrebi.

Loše strane posla

Čišćenje tepiha je fizički naporan rad; oprema može biti veoma teška, a morat ćete i da pomjerate nameštaj.

Prije ilil kasnije imat ćete i priliku da naletite i na one klijente koji uvijek imaju nešto da prigovore bez obzira na kvalitet Vašeg rada.

PREPORUKA

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima