Zašto je radio reklama ključ za pokretanje prometa u vašem poslu?

Radio reklama je jedan efikasan način da se poveća promet u vašoj firmi, piše biznis portal poslovne.com

Studija koju je provela kompanija TagStation LLC otkrila je da radio oglasi u prosjeku povećavaju promet za 22 posto. Razumijevanje različitih načina na koji radio može povećati promet do vaše firme važno je jer će vam odgovoriti na pitanje kako doći do tog uspjeha.

Studija je analizirala 1,5 milion radio spotova za 10 firmi na 100 najboljih američkih radio stanica, prikupljajući podatke od slušatelja od aprila do juna 2018. godine.

Analizom studije pokazani su rezultati koji govore u prilog porasta prometa:

  • 32 % u automobilskoj industriji
  • 32 % u kozmetici
  • 23 % u restoranima brze hrane
  • 7 % u firmama povezanim sa uslugama renoviranja stanova

Radio ima potencijal uticati na slušatelje na različite načine. Podijelili smo uticaj radio stanice na slušatelje na nekoliko stavki:

  1. Radio stiže do potrošača na mjestu kupovine

Kad je u pitanju slušanje AM/FM radija, više od dvije trećine slušatelja je u trenutku slušanja van svojih domova.

To se u prosjeku obično događa kada ljudi rade ili su u blizini prodajnog mjesta na kojem kupuju. Slušanje radio reklama tokom ovih kritičnih trenutaka može ih potaknuti na akciju, poput posjete vašoj trgovini. Poslušajte naš TNT Radio i primjetit ćete da vam reklame uopće ne smetaju.

  1. Radio koristi uticaje koji utiču na ponašanje potrošača

Osam od deset slušalaca kaže da bi razmislili o kupovini nečeg što im je preporučila njihova omiljena radio-ličnost. Ova vrsta uticaja  može pomoći u privlačenju prometa u vašu trgovinu.

U prosjeku, poređenjem saradnji kompanija koje su imale kvalitetnu radio kampanju sa onima koje to nisu imale, 30% više prometa se desilo u trgovini koja je imala dobru radio reklamu.

  1. Radio reklama uvećava i vaš domet

Radio oglasi dizajnirani su tako da maksimaliziraju vaš domet i učestalost. To povećava ukupnu svjesnost i vidljivost marke i povlači trenutni poziv na radnju kada kupci čuju za vašu uslugu.

S obzirom na potencijalne koristi, radio može napraviti ogromnu razliku u prometu vašeg preduzeća. Dodatni dobici – poput povećane svijesti o robnoj marki – trebalo bi vam dati još više razloga da iskoristite snagu radija u svojoj marketinškoj strategiji.

U dvadeset godina koliko postoji TNT Grupacija radili smo sa stotinama biznisa iz raznih sektora. Neki su postali ogromne kompanije, a drugi su suvereni vladari lokalnog tržišta. Ako imate dodatnih pitanja javite nam se, rado pomažemo poduzetnicima.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima