back to top

Kako otvoriti servis za pranje tepiha

Kako otvoriti servis za pranje tepiha? – Ako raspolažete potrebnom opremom, čišćenje tepiha nije tako komplikovano.

Jedini razlog zašto taj posao ljudi ne obavljaju sami jeste taj što im je mnogo jednostavnije da unajme profesionalce da odrade taj posao za njih. Industrija pranja tepiha je veoma razgranata i može biti odlična biznis ideja.

Posao: Servis za čišćenje tepiha
Vrijeme potrebno za početak: 1 mjesec
Vrijednost investicije: 2.000-3.000 €

Čak i u nesigurnim ekonomskim vremenima, unajmljivanje profesionalaca za održavanje Vaših tepiha je jeftin način da Vaš dom učinite čistim i svježim. Ali, prije nego što krenete sa ovim poslom, morate napraviti plan poslovanja tepih servisa.

Kako otvoriti servis za pranje tepiha?

Plan će određivati sa kojom vrstom klijenata želite da sarađujete. Neki tepih servisi sarađaju samo sa drugim firmama i čiste poslovne prostore, a neki rade samo sa fizičkim licima.

Kada se opredijelite za klijentelu sa kojom ćete sarađivati, možete odlučiti da li želite da otkupite licencu ili svoj privatni biznis počnete u potpunosti samostalno.

Kako da otvorite servis za pranje tepiha – Dobra vijest je ta što je oprema za čišćenje tepiha jedina zahtjevna investicija prilikom pokretanja ovog posla.

Ne treba Vam prodajni prostor budući da ćete usluge pružati na različitim lokacijama koje klijenti odrede. Takođe, ne morate imati prethodno iskustvo da biste uspjeli u ovom poslu.

Možda bi trebalo da malo vježbate kod svoje kuće ako nikada niste rukovali tom opremom, ali za vrlo kratko vrijeme bićete spremni da se upustite u saradnju sa svojim prvim klijentom.

Možda ćete morati i da unajmite osoblje koje će raditi za Vas zbog prevelike potražnje za Vašim kvalitetnim uslugama pranja i održavanja tepiha. Možete pogledati i video:

Jedan dan u životu vlasnika tepih servisa

Vaš dan započinje provjeravanjem svih zakazanih poslova za taj dan. Ako radite sami, postarajte se da imate dovoljno sredstava za čišćenje za sve poslove zakazane za taj dan.

Ukoliko vidite da ćete ostati bez sredstava za rad, pozovite svog dobavljača ili idite do najbliže prodavnice u kojoj možete naći to što vam treba.

Kako otvoriti servis za pranje tepiha?

Kako da otvorite servis za pranje tepiha – Ako imate osoblje koje radi za Vas, davat ćete im zadatke.

Bićete u kontaktu sa klijentima kako biste bili sigurni da su oni zadovoljni pruženi uslugama. Potom ćete dio dana provesti reklamirajući svoj posao kod potencijalnih klijenata.

Svakako iskoristite društvene mreže za svoje reklamiranje. Konačno, proveravajte svoje finansijsko stanje redovno.

Kako da otvorite servis za pranje tepiha – O Vašim klijentima

Vaši kupci će biti direktori koji imaju poslovne prostore, vlasnici domova i stanova kojima je potrebno čišćenje tepiha.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Plan poslovanja
  • Dozvola
  • Oprema za profesionalno čišćenje tepiha
  • Preparati za čišćenje
  • Prevozno sredstvo za radnike i opremu
  • Osoblje (po potrebi)
Kako otvoriti servis za pranje tepiha?

Kako da otvorite servis za pranje tepiha – Dobre strane posla

  • Čišćenje tepiha je jednostavan posao uz pravu opremu.
  • Troškovi nisu veliki.
  • Možete raditi koliko god to Vi želite.
  • Posao možete proširivato po potrebi.

Loše strane posla

Čišćenje tepiha je fizički naporan rad, oprema može biti veoma teška, a moraćete i da pomerate nameštaj.

Prije ilil kasnije imaćete i priliku da naletite i na one klijente koji uvijek imaju nešto da prigovore bez obzira na kvalitet Vašeg rada.

Servis za pranje tešiha je sigurno odlična ideja za one koji žele da zarađuju redovan i siguran novac. Ako ovo nije ideja za vas, posjetite našu kategoriju sa stotinama biznis ideja.

Poslovne.com je domaći biznis portal na kojem vam donosimo biznis vijesti, biznis ideje, poslovne savjete, oglase za posao i mnoge druge stvari vezane s biznisom. Kroz zanimljive i informativne tekstove budite prvi koji primaju novosti iz poslovnog svijeta, što vas čini dominantnijim nad neinformisanom konkurencijom.

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima