back to top

Biznis ideje koje se mogu pokrenuti sa malo novca

Kako pokrenuti biznis sa malo novca zvuči kao bajka, ali je itekako moguće

Za neka poslovanja vam je potreban samo internet, računar ili mobilni telefon i malo mašte. Iskoristite prednosti današnjeg vremena i postanite sam svoj gazda.

Živimo u vremenu u kojem nam internet pruža razne mogućnosti. Jedna od njih je i da započnete posao, a da ste bez novca. Naravno, postoje i oni poslovi za koje će vam trebati neki početnički kapital. Ali opet ne toliko da pokretanje vlastitog biznisa bude samo pusti san.

Za pokretanje ovih poslova ne treba vam ni malo novca

Budi Influenser

Ovo je jedno od najpopularnijih zanimanja novog doba. Iako izgleda kao posao u kojem se ne radi ništa, istina je sasvim drugačija.

U početku je najbitnije da se sa nečim izdvajate od drugih i da ste publici dopadljivi.

Pa kad počnete da se penjete ka vrhu Influenser „liste“ onda ćete već morati da dio zarađenog novca (ako ne i sve u početku) da uložite u to ne bi li postali još bolji.

Eksperti za vođenje društvenih mreža

Uspješne velike firme, ali i one manje, nemaju vremena za vođenje društvenih mreža. Njihov marketinški tim je usredsređen na veće ciljeve. Pa zbog toga unajmljuju ljude koji će se „zanimati“ društvenim mrežama umjesto njih.

Treba da smišljate kratke objave.

One će izazvati emociju kod publike i da ste talentovani za web dizajn ne bi li objave i Instagram priče bile dopadljive.

Za pokretanje novog biznisa prvo možete slati sami ponude. U inbox profila na društvenim mrežama ili napraviti svoj sajt i reklamirati se po internetu. Kada vam posao procveta, zaposlite još nekog i podijelite posao.

Online preduzeće za pisanje tekstova i drugih stvari

Pisanje tekstova na razne teme ide od vam od ruke onda je pokretanje biznisa u ovoj branši prava stvar za vas.

Za početak ne morate ni imati svoj web sajt, ali poslje bi bilo prepručljivo da ga napravite. Zašto? Jednostavno, djelovaćete profesionalnije, a i ako tražite nove klijente preko freelance sajtova oni će na vas gledati ozbiljnije.

Naravno, ovdje se možete opredijeliti samo za jednu temu. Npr. da sastavljate ljudima radne biografije i pišete im motivaciona pisma ili da ste otvoreni prema više tema.

Naš savjet je da budete stručni u jednoj oblasti. Jeste da ćete tako smanjiti svoju publiku, ali u toj oblasti za vas se može daleko čuti.

Online prodavnica

Bilo da sami pravite proizvode ili ih nabavljate, za materijal ili robu treba vam početni kapital.

Plus, troškovi za pravljenje sajta koje možete svesti na minimum ako web stranicu podignete u WordPress platformi. Naravno, postoji opcija da uopšte ne ulažete sajt, već da svoju online prodavnicu napravite na popularnom Instagramu.

Iako ovo posljednje ne zvuči profesionalno, mnogi naši novi preduzetnici su fokusirani isključivo na Instagram tržište.

Budi Bloger

Baš kao i zanimanje Influensera i ova nova branša se čini samo lakom. Ali da bi neko bio uspješan bloger potrebno je vrijeme i veliki trud. Istina, nekog i sreća pogleda pa se to dogodi preko noći, ali to je jedan slučaj u nekoliko miliona.

Ako ste npr. modni bloger onda treba da uložite u izradu svog bloga, fotografiju i u početktu. Sve dok ne nađete sponzara, i u proizvode o kojima pišete.

Naravno, blog možete pisati i na besplatnim platformama, ali onda vaša web stranica neće biti toliko dopadljiva publici. Pogledajte ovdje kako pisati blog i zaraditi!

Vloger

Slično zanimanje kao i Bloger, samo što ovde ne pišete tekstove, već pravite video klipove. Mnogi vlogeri imaju i svoj blog, ali opet ima i oni koji se isključivo bave vlogovanjem.

Više naših tinejdžera su postale tzv. tate mate u ovom poslu, ali ima i onih starijih. Npr. portal (koji je nastao iz bloga) Mogu ja to sama ima veoma uspješan vlog.

Za pokretanje ovog biznisa potreban vam je YouTube kanal. Isto, dobra kamera ili telefon koji pravi odličan video zapis i harizmatičnost, tj. da ste dopadljivi drugima.

Za uspjeh u bilo kom od navedenih poslova potrebno vam je oglašavanje

Da biste uspjeli u bilo kom od navedenih poslova potrebno vam je internet oglašavanje. To možete raditi preko društvenih mreža. Otvorite profile i stranice svom poslovanju ili da platite fantastičnu nativnu reklamu. Možete potražiti i savjete od TNT Grupacije.

Za pokretanje nativnog oglasa potrebno vam je svega deset eura. Nije veliki izdatak nikom, a njen efekat na publiku je odličan.

Pročitajte i ovo:

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima