15 C
Sarajevo

Kako da otvorite prodavnicu slatkiša?(UPUTSTVO)

Kako da otvorite prodavnicu slatkiša – Ukoliko prodaja slatkiša zvuči kao posao iz Vaših snova, otvaranje prodavnice slatkiša može biti Vaša karta za uspjeh, piše poslovni portal poslovne.com

Otvaranje prodavnice slatkiša može biti odličan način da svoj hobi, kao što je pravljenje slatkiša i čokolade, podignete na unosan biznis.

Posao: Prodavnica slatkiša
Vrijeme potrebno za početak: 1 mjesec
Vrijednost investicije: 3.000-20.000 €

Ovo je veoma skupa investicija, obavezno napravite plan poslovanja prije nego što odete previše daleko. Prije svega odlučite kakvu prodavnicu tačno želite da otvorite. Na kojoj lokaciji i kako ćete reklamirati svoj novi posao.

Svoju radnju možete specijalizirati za određene poslastice

Možete da otvorite prodavnicu slatkiša sa robom koju ćete i sami kupovati od nekog drugog. Takođe, možete nuditi i isključivo domaće slatkiše, ili obje varijante. Vašu radnju možete specijalizovati isključivo za prodaju čokolade, bombona, kolača…

Ako i dalje niste sigurni na koji način da krenete sa ovim poslom, postoji mnogo licenci koje možete otkupiti, a koje će Vam pomoći u pokretanju posla. Licenca će biti skuplja varijanta. Ali će uz nju doći i proizvodi, marketing, osoblje, poznati brend i sva potrebna podrška.

Ako želite da prodajete domaće slatkiše, licenca bi mogla da deluje dosta ograničavajuće na Vaše ideje. Kako god da odlučite da pokrenete svoj posao, veoma je važno da se radnja nalazi na prometnom mjestu. Da Vaš reklamni materijal stigne do svakog dijela grada.

Kako da otvorite prodavnicu slatkiša?(UPUTSTVO)
Kako da otvorite prodavnicu slatkiša?

Kako da otvorite prodavnicu slatkiša? – Saradnja sa lokalnim restoranima i kafićima

Ukoliko odlučite da sami proizvodite slatkiše koje ćete prodavati, mogli biste da uspostavite saradnju sa lokalnim restoranima i kafićima koji bi prodavali Vaše proizvode.

Ostavljajte i svoje vizit karte u tim lokalima. Kako bi zadovoljni klijenti mogli da Vam se obrate za specijalne porudžbine. Uz kvalitetnu robu i dobru uslugu, otkrićete da je ovo veoma zabavna i prijatna poslovna ideja za preduzetnike koji vole slatkiše.

Zapravo, ako se vijest o Vašoj prodavnici slatkiša brzo raširi, moraćete da povećate proizvodnju kako biste zadovoljili prohtjeve svih svojih klijenata.

Jedan dan u životu vlasnika prodavnice slatkiša

Dan će Vam počinjati dosta prije samog otvaranja prodavnice. Morat ćete da pripremite i izložite sve slatkiše.

Ukoliko kupujete svoju robu, a ne pravite je, provjeravat ćete svoje zalihe i vodićete računa da svega imate dovoljno.

Ako sami budete proizvodili slatkiše, vodićete računa da od svih proizvoda imate dovoljno.

Kada otvorite prodavnicu, vrijeme ćete provoditi u radu sa klijentima i primajući posebne narudžbine preko telefona. Nešto vremena ćete provoditi, možda onim danima kada Vam je radnja zatvorena, reklamirajući svoj posao po okolini i preko interneta.

Kako da otvorite prodavnicu slatkiša?(UPUTSTVO)
Kako da otvorite prodavnicu slatkiša?

Kako da otvorite prodavnicu slatkiša – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe koje žele da kupe slatkiše za sebe ili za posebne prilike.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

  • Plan poslovanja,
  • Prostor za radnju,
  • Prostor za pravljenje slatkiša (ukoliko odlučite da ih sami pravite, a ne da ih kupujete),
  • Oprema za pravljenje slatkiša (šerpe, tiganji…),
  • Recepti,
  • Sastojci (čokolada, lešnici, šećer…),
  • Kutije i vitrine za izlaganje slatkiša,
  • Drugi proizvodi (kafa, sokovi),
  • Računar sa knjigovodstvenim programom.

Kako da otvorite prodavnicu slatkiša – Dobre strane posla

Uz dobru lokaciju, prodavnica slatkiša može biti veoma unosan posao. Ako volite da pravite slatkiše, svakodnevno ćete raditi posao koji volite. Licence su dostupne da Vam pomognu u pokretanju posla.

Loše strane posla

Početne investicije su zahtjevne. Može potrajati dok ne dođete do prve zarade. Čitali ste naš članak na temu Kako da otvorite prodavnicu slatkiša? Ako vam se dopada, podijelite ga s prijateljima.

spot_img