Besplatni alati za digitalni marketing

Besplatni alati za digitalni marketing koje morate imati. Bez ovih besplatnih alata se ne može napredovati.

U doba kada sve ima svoju cijenu, zvuči skoro pa nemoguće da se na tržištu mogu pronaći alati koji nam uvelike pomažu u poslovanju, a koji su – BESPLATNI, donosimo vam pet besplatnih alata u digitalnom marketingu

Bilo da se radi o uređivanju fotografija, pronalasku ključnih riječi ili jednostavno o istraživanju tržišta , za svaki od navedenih pojmova dostupan je barem po jedan alat kojime se možemo služiti online. Ovaj put smo odlučili izdvojiti ovih pet besplatnih alata za digitalni marketing.

analiza tržišta
Pet besplatnih alata za digitalni marketing – Analiza tržišta je najbitnija

Google analytics

Analizirajući, odnosno prikupljajući informacije želimo doći do određenog zaključka, zar ne? U ovom nam slučaju Google anaytics daje informacije o posjetiteljima (dob, spol, lokacija, preferencije i sl.) te uvid u to koje su stranice više, a koje manje posjećene.

Sve to kako bi na temelju istih mogli prilagođavati naše oglasne kampanje prema ciljanoj publici.

Hootsuite

Popularan je alat koji nam služi za upravljanje društvenim mrežama. Naime, osim što omogućava korekcije objava i praćenja najpopularnijih hashtagova (#), daje nam nezaobilaznu analitiku i izvještaje o objavama i aktivnostima na temelju kojih možemo planirati one buduće.

pet besplatnih alata za digitalni marketing
Pet besplatnih alata za digitalni marketing

Google keyword planer

Marketinške kampanje uistinu nemaju smisla bez ključnih riječi.

Srećom, ovaj nam alat olakšava cjelokupnu stvar na način da nam predočava koliko je određena ključna riječ popularna, koja se koristi više, a koja manje, te kolika je cijena po kliku za svaku pojedinu riječ ili skup riječi.

Facebook text overlay

Sigurno jedan od pet besplatnih alata koje ne smijete zaobići.

Da li vam se dogodili da prilikom kreiranja Facebook oglasa dobijete obavijest da će oglas doprijeti do manjeg broja publike? To se događa najčešće iz razloga što je previše teksta na slici.

Facebook algoritam prepoznaje tekst na slici koja se promovira i sukladno njegovoj količini smanjuje doseg.

Kako ne biste uzaludno plaćali oglase koji dopiru do manjeg broja ljudi iskoristite alat koji će vam pomoći da otkrijete da li je količina teksta na vašoj fotki optimalna.

pet besplatnih alata za digitalni marketing
Pet besplatnih alata za digitalni marketing

Canva besplatan alat za grafički dizajn

Zanimljiv web alat za grafički dizajn. Ali ne, ne morate biti grafički dizajner da biste ga znali koristiti. To je vrlo jednostavna i praktična te nadasve user friendly Jednom kad ju isprobate obožavat ćete ju! Ovo je sigurno jedan od pet besplatnih alata za digitalni marketing kojeg morate imati.

NAPRAVI BESPLATAN CANVA NALOG

Osim za objave na društvenim mrežama odličan je i za izradu dokumenata, prezentacija, postera, bannera – ma sve potrebno za marketinške kampanje!

I k tome, ne morate se brinuti da li su slike koje se nalaze tamo slobodne za korištenje. Mi Canva platformu koristimo svaki dan, a što vi čekate?

Dakle, sve navedene alate možete koristiti besplatno, a jedino što vam je nakon toga potrebno su vrijeme, malo znanja i volja za eksperimentiranjem! Pet besplatnih alata za digitalni marketing koji će vas oduševiti.

besplatni alati za digitalni marketing
Besplatni alati za digitalni marketing

Za kraj evo i bonus besplatan domaći alat za upravljanje društvenim mrežama zvan TNT Boost kojeg je kreirala ekipa iz TNT Grupacije, koje smo članovi i mi!

Korisni marketing savjeti

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima