back to top

Poslovi od kuće, od biznisa do zarade

Poslovi od kuće koji mogu donijeti finu dodatnu zaradu ili pokrenuti biznis

U posljednje dvije godine, naročito u pandemiji koronavirusa, postala je svakodnevnica raditi od kuće. U ovom periodu ostvarene su mnoge biznis ideje, neko je postao freelancer ili pronašao kompanije kojima su bili potrebni radnici za rad online.

Sigurno se pitate koji su to poslovi od kuće koji mogu donijeti finu dodatnu zaradu ili ostvariti ideju pokretanja nekog malog biznisa? Većina njih ne zahtijeva dosta vještina i najvažnije neki poslovi mogu biti odlični za dodatnu zaradu.

Posao od kuće ima raznih prednosti

Jedna od njih je fleksiblino radno vrijeme. Ukoliko ste freelancer ili ste virtualni asistent imate mogućnost rasporediti radno vrijeme kako vama odgovara. Možete obavljati posao u bilo koje doba dana a nekada i noći. Ovo je odlično za sve koji žele da rade online posao kako bi dodatno zaradili, piše portal privrednastampa.com.  

Istraživanja su  pokazala da je rad od kuće manje stresniji od rada u kancelariji. Najveći razlog tome je što kuća zona komfora i radite sami bez tipičnih stresnih situacija na poslu. Prema mnogima, kućni ambijent pozitivno utječe na radnike i stvara im više motivacije.

Izdvojili smo nekoliko poslova od kuće koji vam mogu biti zanimljivi.

Korisnička podrška

S razvojem online  kupovine trgovicma je potrebna korisnička podrška kako bi poboljšali svoje usluge. Ovo je jedan od najunosnijih poslova od kuće.

U većini slučajeva korisničke podrške imaju određeno radno vrijeme. No, ipak možete zaraditi pristojnu sumu novca. Potrebne su vam izvrsne komunikacijske vještine kako bi što bolje obavljali zadatke u opisu vašeg posla.

Korsnička podrška može biti putem e-maila, chata ili telefonskog poziva. Najvažnije je da za ovaj posao posjedujete strpljenej, izvrsne komunikacije vještine i sposobnost za marketing i prodaju.

Online knjigovodstvo je jedna od odličnih poslovnih ideja

Baš kao i mnoge druge profesije, i knjigovodstvo je prešlo na mrežu i ova biznis ideja spada među najbolje poslovne ideje za mlade poduzetnike. Ovo je sjajna vijest za mnoge knjigovođe i računovođe koji se osjećaju zarobljeno u uredskom okruženju i čeznu za većom osobnom slobodom i sposobnošću za rad u svoje radno vrijeme.

S dostupnim jednostavnim računovodstvenim softverom i alatima za postavljanje sastanaka nikada nije bilo lakše postaviti i upravljati računima klijenata.

poslovi od kuće
poslovi od kuće

Iskoristite vaše znanje stranog jezika kao prevodilac ili podučavanje

Kao honorarni posao od kuće, posao prevodioca je idealan za vas. Mnogi od tih poslova mogu se obavljati samostalno od kuće. Na freelance platoformama možete raditi za klijente kojima je potrebno vaše znanje stranog jezika. Od pisanja tekstova pa sve do online podučavanja na vama je da se opredijelite za nišu u kojem možete iskoristiti strani jezik.

Još jedan unosan posao je podučavanje. Ukoliko znate strani jezik ili vam dobro idu društvene ili prirodne nauke onda je moguće raditi od kuće kao učitelj. Preko plaftormih za podučavanja pronađite vaše učenike kojima ćete prenijeti znanje. Osim toga ožete snimati videe za YouTube koji su edukativnog karaktera. Tako ćete moći proširiti vašu zajednicu ali i zaraditi od pregleda.

Freelancer

Danas možete raditi od kuće za razne klijente iz cijeloga svijeta. Možete nuditi usluge pisanja, programiranja, uređivanja i vođenja naloga na društvenim mrežama i bilo kojim drugim poslovima koji se traže.

Kada radite kao freelancer vi određujete cijenu usluge koju nudite i potpuno ste fleksibilni po pitanju vremena i lokacije gdje radite.

Ovo može biti odličan način da započnete rad od kuće i da se iskusite kao freelancer. Nekima je ovo dodatni posao, no svakako da može biti posao koji vam nudi glavne novčane prihode.

Postoje brojne platforme gdje možete pronaći klijente. UpWork i Freelancer su najpopularnije platforme na kojima možete predstaviti sebe i vvaše radove potencijalnim klijentima.

Grafički dizajn i uređivanje web stranica

Iako je općenito potrebno neko obrazovanje da bi radili kao web programer ili grafički dizajner, poslodavce najčešće zanima vaš rad a ne koje je vaše obrazovanje. U nekim slučajevima dobar portfolio je značajniji od diplome. Sve zavisi od prezentacije vašeg rada i sposobnosti.

Uz to, u pitanju su poslovi koje lako možete raditi od kuće, bilo kao radnik s punim radnim vremenom od kuće  ili kao freelancer. Gotovo svaka tvrtka treba web stranicu, pa postoje beskrajne mogućnosti ako se plasirate na tržište velikim ili malim poduzećima. Iskoristite znanje u WordPressu i uređujte raznim brendovima web stranice.

Vaše sposobnosti u grafičkom dizajnu posebno su tražene od brendova koji žele kreirati logo ili plasirati novi proizvod / sadržaj na društvene mreže. Poslovnih mogućnosti u ovoj branši je bezbroj. Na vama je da u potpunosti iskoristite potencijal koji posjedujete.

Virtualni asistent

Virtualni asistent pruža administrativnu podršku tvrtki, timu ili izvršnom direktoru. To uključuje razne administrativne zadatke kao što su zakazivanje sastanaka, rezervacija putovanja, odgovaranje na e-mail, telefonske pozive ili poruke na društvenim mrežama, unos podataka ili vođenje evidencije.

Za ovaj posao potrebno je da posjedujete komunikacijske i organizacijske vještine. Budući da ćete u potpunosti raditi  online važno je da virtualni asistent ima iskustva s najnovijim tehnologijama.

Trebali biste biti upoznati sa standardnim platformama za komunikaciju i suradnju, uključujući online kalendare, softver za obradu teksta i proračunske tablice, alati za e-mail i razmjenu poruka kao što su Gmail i Slack, platforme za audio-video konferencije kao što su Skype, Slack, Google Hangouts.

Postoji bezbroj poslovni mogućnosti za rad od kuće. Ukoliko želite da se upustite u svijet online poslova prije svega odredite koje su vaše vještine i zapravo u čemu ste najbolji. Tako ćete najbolje pronaći odgovarajući posao i zaraditi.

Online trgovina je odlična ideja koja zahtjeva manja ulaganja

Otvaranje internet trgovine jednako je izvedivo i kao što je bilo prije deset godina. Da, završetak je teži, ali imate pristup širokom rasponu besplatnih alata pomoću kojih možete postaviti sve s vrlo malo truda.

Pomoću platforme kao što je Shopify dobivate sve što je potrebno za stvaranje i pokretanje internet trgovine, uključujući njihovog novog “pomoćnika” za umjetnu inteligenciju pod nazivom Kit. Kit može za vas riješiti većinu vašeg marketinga.

Svakako spada među najbolje poslovne ideje za mlade poduzetnike, a kada naučite kako da prodajete preko interneta zarada će vam biti zagarantovana.

Upravitelj digitalnih kampanja je jedan od najpoželjnijih online poslova od kuće

Marketing je postao digitalni, a posao menadžera digitalnih marketinških kampanja je da proizvedu najbolje moguće rezultate.

Karijeru možete započeti kao voditelj digitalne marketinške kampanje proučavanjem slobodno dostupnih mrežnih izvora i samostalnim eksperimentiranjem.

Morat ćete razumjeti stvari poput oglašavanja, SEO-a, odredišnih stranica, poziva na akciju i marketinga na društvenim mrežama (uključujući upotrebu Facebooka i Facebook Live-a).

Kad znate što radite, pokušajte nazvati lokalna poduzeća pitajući ih bi li ih zanimale vaše usluge. Usput im navedite i razloge zbog kojih u svoju strategiju treba da uključe digitalni marketing i vjerujemo da ćete uspjeti!

Vlasnik web stranice je poslovna ideja koju treba razvijati odmah

Novi trendovi započinju svaki dan, a neki od njih postali su senzacije pop kulture. Vaš posao vlasnika niše web stranica je zauzeti tržište prije nego što ono postane previše zasićeno.

Stvaranje nišne web stranice (pomoću WordPressa) omogućit će vam da osigurate svoje mjesto na samom vrhu pretraživača, što će rezultirati hiljadama dnevnih posjetitelja.

Korištenje alata poput StudioPress može to učiniti još lakšim. Također, pisanje bloga će učinkovito povećati vašu publiku.

Pisanje tekstova nudi mogućnost zarade od kuće

Tvrtke svih veličina marketing sadržaj prihvaćaju kao vodeći način privlačenja kupaca i uspostavljanja svoje pozicije tržišnih lidera.

Autor sadržaja trebao bi biti sposoban brzo probaviti složene teme i pretvoriti ih u zanimljive postove koji su dobro optimizirani za tražilice. Kao takav, izvrstan je za ljude koji znaju ponešto o svemu.

Naučite sve o tome kako da nađete ideje za pisanje blogova i korake kroz proces kreiranja jednog teksta.

Stvaranje mobilnih aplikacija je veoma profitabilna biznis ideja

Mobilne aplikacije popularnije su nego ikad i ljudi su spremni platiti dobar novac za načine upravljanja životom sa svojih pametnih telefona.

Ako imate izvrsnu ideju i znate kodirati (ili naučiti kodirati), možete sami stvoriti svoju aplikaciju. Ako samo imate ideju, postoji puno programera koji žele surađivati ​​s ljudima na izradi aplikacija.

Šetač pasa je odlična poslovna ideja za dodatnu zaradu

Šetač pasa je profesija koja uključuje osobu koja hoda s psom, obično od psećeg doma, a zatim vraća psa u svoj dom. Šetač pasa može biti pojedinac ili biti dio posla poput Rovera. Vlasnik psa će mu platiti da šeta njihovog psa ili pse za njih. Te brinuti se o kućnim ljubimcima i praviti im društvo kada njihovi vlasnici moraju raditi.

Čuvanje djece je trenutno veoma tražen posao

Iako uslugu čuvanja djece možete započeti od kuće, ipak biste se trebali pripremiti za veliko ulaganje.

Ako živite u velikom gradu, svakako biste trebali razmisliti o tome da prihvatite nišnu skupinu roditelja i naplatite premium cijene za svoje usluge. Naravno, ukoliko razmišljate o pokretanju posla, bitno je da znate kako da postanete bebisiterka i šta ovaj posao sve podrazumijeva, jer je veoma odgovoran.

PREPORUKA

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima