back to top

“Krajinalijek” prodaje nekretnine u Banjaluci i Čelincu vrijedne 6,27 miliona KM

Imovina nekadašnjeg banjalučkog giganta “Krajinalijeka”, koji je u stečaju, a koja se nalazi na području Banjaluke i Čelinca, ponuđena je na prodaju, s tim što joj je ukupna vrijednost procijenjena na oko 6,27 miliona maraka.

Stečajna upravnica Dijana Ostić je, naime, donijela zaključak kojim je objavljena prva prodaja nekretnina sa pripadajućom opremom stečajnog dužnika.

U Banjaluci je na prodaji poslovna zgrada sa opremom i pripadajućim zemljištem u Ulici Ilije Garašanina.

Ukupno procijenjena vrijednost objekta sa zemljištem (površina 5.609 + 437 metara kvadratnih) iznosi 5.771.309 KM, a oprema je procijenjena na 157.672 KM, tako da imovina u Banjaluci vrijedi 5.928.981 maraka.

Predmet prodaje je i objekat u privredi, te zemljište uz privredni objekat u mjestu Čelinac Donji, površine 3.601 metar kvadratni, a ukupno procijenjena vrijednost objekta sa zemljištem je 345.240 KM.

Imovina u Banjaluci se, na prvoj prodaji, nudi “u paketu” po cijeni koja ne može biti niža od 60 odsto procijenjene vrijednosti, a isti procenat odnosi se i na imovinu na području Čelinca. Krajnji rok za dostavu ponuda je 23. septembar, a u slučaju jednakog iznosa u ponudama, prednost ima ponuđač koji je ponudu dostavio ranije. Otvaranje ponuda, kako je navedeno, obaviće se tri dana kasnije u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Pravo učešća na prodaji imaju oni koji uplate depozit u iznosu od 50.000 KM za nekretninu u Banjaluci, a 10 odsto od procijenjene vrijednosti za nekretnine na području Čelinca.

“Nekretnine sa pripadajućom opremom prodaju se po principu ‘viđeno-kupljeno’, u faktičkom i pravnom stanju u kakvom se te nekretnine nalaze u momentu prodaje i na kupca se prenosi obim prava kojim stečajni dužnik raspolaže u momentu prodaje. Kupac nema pravo na naknadnu reklamaciju”, navodi se u zaključku o prodaji.

Rok za plaćanje kupoprodajne cijene za kupljenu imovinu je 30 dana od dana uručenja zaključka o prodaji, a koji će sačiniti stečajni upravnik u roku od tri dana nakon održanog javnog otvaranja ponuda.

Depozit koji kupac uplati, kako je precizirano, smatraće se dijelom avansne uplate. Ponuđačima čije ponude nisu prihvaćene biće vraćen depozit u roku od sedam dana nakon održanog javnog otvaranja ponuda.

Ostićeva je potvrdila da ove nekretnine imaju teret, ali je ipak optimistična u vezi s prodajom.

“Ja se iskreno nadam da će to biti prodato. Imovina je u dobrom stanju. Rok za dostavljanje ponuda je 23. septembar. Sve nekretnine imaju teret i to i piše u oglasu”, rekla je Ostićeva u izjavi za “Nezavisne novine”.

Podsjetimo, stečajni postupak nad imovinom “Krajinalijeka” otvoren je rješenjem Okružnog privrednog suda u Banjaluci od 27. septembra 2017. godine.

(Biznis.ba)

biznis.ba

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima