Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti salon namještaja – Ukoliko je dekoracija domova Vaša jača strana i ukoliko tragate za unosnom poslovnom idejom, razmislite o otvaranju salona namještaja, uz solidan biznis plan.

Uz pravi preduzetnički duh i dosta visoke investicije, možete saznati kako da otvorite salon nameštaja i da u ponudu uključite komade nameštaja koji se sviđaju Vama, ali koji će privući i Vaše klijente.

Posao: Salon namještaja
Vrijeme potrebno za početak: 2 mjeseca
Vrijednost investicije: 10.000-50.000 €

Ukoliko ste i sami stolar i proizvodite nameštaj, možete svoje radove izložiti u salonu, a ako prosto imate dobro oko za kvalitetan nameštaj, možete u svoju ponudu uključiti nameštaj koji odgovara sredini u kojoj se nalazi Vaš salon, kao i Vašim klijentima.

Ako ste odličan bravar i želite to da unovčite, evo nekoliko biznis savjeta kako da otvorite radionicu za popravku namještaja.

Za početak napravite biznis plan. Potrebna su Vam finansijska sredstva za prostor za Vaš salon i za početne zalihe nameštaja. Ovo je, vjerovatno, najzahtevniji dio pri pokretanju ovog posla, jer lokacija salona određuje i Vašu ponudu, a samim tim i koliko ćete biti uspješni. Ukoliko volite ručno rađen nameštaj, morate pronaći prostor za salon u okruženju koje može da isprati ovakvu vrstu nameštaja i njegovu cijenu.

kako otvoriti salon namještaja ?! (video uputstvo)
Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)

Potom morate snabdijeti svoj salon nameštajem i uraditi kataloge za Vaše klijente, a sve artikle morate uvijek imati na zalihama ako se neko odluči da kupi baš taj komad nameštaja. Dostava nameštaja zahtjeva transportno vozilo i vozača, kao i fizičke radnike koji će nameštaj prenositi, a svi ti troškovi moraju biti naplaćeni. U zavisnosti od radnog vremena Vašeg salona, možete unajmiti i osoblje koje će raditi u njemu kada Vi niste u mogućnosti. Naravno, razmislite i o mogućnosti da nameštaj prodajete i putem interneta, ili kao dodatak Vašem salonu ili kao jedini vid prodaje. Ova poslednja opcija isključuje potrebu za izložbenim prostorom i zalihama robe, jer robu možete dostavljati direktno iz skladišta.

Postoji mnogo različitih opcija kada je u pitanju posao kao što je ovaj, kao i mnogo detalja o kojima morate da odlučujete, ali ovaj posao može biti izuzetno isplativ ako volite ono čime se bavite.

Kako otvoriti salon namještaja

Jedan dan u životu vlasnika salona nameštaja

Tipičan radni dan vlasnika salona nameštaja sastojaće se od provjeravanja zaliha nameštaja, isporuka koje treba obaviti, a pomagat ćete i svojim klijentima oko kupovine. Naravno, ako volite nameštaj koji prodajete to će biti samo plus za Vaš posao, ali je takođe neophodno i da u svakom trenutku znate šta od robe treba da kupite i nabavite. U ovom poslu, praćenje svojih troškova i zarada je takođe od ogromne važnosti kako biste uvijek bili sigurni da na mjesečnom nivou prodajete dovoljno robe da održavate svoj salon i da Vaš posao napreduje.

kako otvoriti salon namještaja ?! (video uputstvo)
Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)

Kada je u pitanju internet prodaja, morate da vodite računa o zalihama robe i da sva roba stiže do Vaših klijenata na vrijeme. Možda će Vam biti potreban i internet dizajner kako bi održavao Vaš sajt i vašu stranice na društvenim mrežama. Kao i kod drugih poslova, izuzetna usluga će biti od velikog značaja za napredak.

Kako otvoriti salon namještaja – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će tragati za savršenim novim nameštajem za svoje domove i kancelarije. Potencijalni klijent može postati pravi klijent ukoliko bude zadivljen kvalitetom i izgledom nameštaja koji imate u ponudi, i ukoliko cijena Vaše robe, kao i usluga, budu pristupačne.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

Kako otvoriti salon namještaja i šta je sve potrebno:

 • Radna licenca i osiguranje
 • Prodajni prostor i/ili internet sajt
 • Zalihe nameštaja
 • Poznavanje nameštaja koji prodajete
 • Skladište
 • Transportni kamion i fizički radnici
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Možete postati ekspert u oblasti namještaja.
 • Ovo može prerasti u porodični posao.
 • Posao je veoma unosan.
 • Možete unajmiti osoblje koje će obavljati sve ove poslove za Vas.
 • Možete otkupiti neku licencu, ili da izgradite samostalno svoj posao i otvorite lanac prodajnih salona.

Loše strane posla

Ovaj posao zahtjeva dosta početnih ulaganja.
Pronalaženje povoljne lokacije i prostora za Vaš salon zahtjevat će dosta energije i vremena.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima