-4.2 C
Sarajevo
Naslovnica Kako? Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti salon namještaja – Ukoliko je dekoracija domova Vaša jača strana i ukoliko tragate za unosnom poslovnom idejom, razmislite o otvaranju salona namještaja, uz solidan biznis plan.

Uz pravi preduzetnički duh i dosta visoke investicije, možete saznati kako da otvorite salon nameštaja i da u ponudu uključite komade nameštaja koji se sviđaju Vama, ali koji će privući i Vaše klijente.

Posao: Salon namještaja
Vrijeme potrebno za početak: 2 mjeseca
Vrijednost investicije: 10.000-50.000 €

Ukoliko ste i sami stolar i proizvodite nameštaj, možete svoje radove izložiti u salonu, a ako prosto imate dobro oko za kvalitetan nameštaj, možete u svoju ponudu uključiti nameštaj koji odgovara sredini u kojoj se nalazi Vaš salon, kao i Vašim klijentima.

Ako ste odličan bravar i želite to da unovčite, evo nekoliko biznis savjeta kako da otvorite radionicu za popravku namještaja.

Za početak napravite biznis plan. Potrebna su Vam finansijska sredstva za prostor za Vaš salon i za početne zalihe nameštaja. Ovo je, vjerovatno, najzahtevniji dio pri pokretanju ovog posla, jer lokacija salona određuje i Vašu ponudu, a samim tim i koliko ćete biti uspješni. Ukoliko volite ručno rađen nameštaj, morate pronaći prostor za salon u okruženju koje može da isprati ovakvu vrstu nameštaja i njegovu cijenu.

Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)
Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO) 3

Potom morate snabdijeti svoj salon nameštajem i uraditi kataloge za Vaše klijente, a sve artikle morate uvijek imati na zalihama ako se neko odluči da kupi baš taj komad nameštaja. Dostava nameštaja zahtjeva transportno vozilo i vozača, kao i fizičke radnike koji će nameštaj prenositi, a svi ti troškovi moraju biti naplaćeni. U zavisnosti od radnog vremena Vašeg salona, možete unajmiti i osoblje koje će raditi u njemu kada Vi niste u mogućnosti. Naravno, razmislite i o mogućnosti da nameštaj prodajete i putem interneta, ili kao dodatak Vašem salonu ili kao jedini vid prodaje. Ova poslednja opcija isključuje potrebu za izložbenim prostorom i zalihama robe, jer robu možete dostavljati direktno iz skladišta.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa - Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)

Postoji mnogo različitih opcija kada je u pitanju posao kao što je ovaj, kao i mnogo detalja o kojima morate da odlučujete, ali ovaj posao može biti izuzetno isplativ ako volite ono čime se bavite.

Kako otvoriti salon namještaja

Jedan dan u životu vlasnika salona nameštaja

Tipičan radni dan vlasnika salona nameštaja sastojaće se od provjeravanja zaliha nameštaja, isporuka koje treba obaviti, a pomagat ćete i svojim klijentima oko kupovine. Naravno, ako volite nameštaj koji prodajete to će biti samo plus za Vaš posao, ali je takođe neophodno i da u svakom trenutku znate šta od robe treba da kupite i nabavite. U ovom poslu, praćenje svojih troškova i zarada je takođe od ogromne važnosti kako biste uvijek bili sigurni da na mjesečnom nivou prodajete dovoljno robe da održavate svoj salon i da Vaš posao napreduje.

Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)
Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO) 4

Kada je u pitanju internet prodaja, morate da vodite računa o zalihama robe i da sva roba stiže do Vaših klijenata na vrijeme. Možda će Vam biti potreban i internet dizajner kako bi održavao Vaš sajt i vašu stranice na društvenim mrežama. Kao i kod drugih poslova, izuzetna usluga će biti od velikog značaja za napredak.

Kako otvoriti salon namještaja – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će tragati za savršenim novim nameštajem za svoje domove i kancelarije. Potencijalni klijent može postati pravi klijent ukoliko bude zadivljen kvalitetom i izgledom nameštaja koji imate u ponudi, i ukoliko cijena Vaše robe, kao i usluga, budu pristupačne.

Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

Kako otvoriti salon namještaja i šta je sve potrebno:

 • Radna licenca i osiguranje
 • Prodajni prostor i/ili internet sajt
 • Zalihe nameštaja
 • Poznavanje nameštaja koji prodajete
 • Skladište
 • Transportni kamion i fizički radnici
 • Računar sa knjigovodstvenim programom

Dobre strane posla

 • Možete postati ekspert u oblasti namještaja.
 • Ovo može prerasti u porodični posao.
 • Posao je veoma unosan.
 • Možete unajmiti osoblje koje će obavljati sve ove poslove za Vas.
 • Možete otkupiti neku licencu, ili da izgradite samostalno svoj posao i otvorite lanac prodajnih salona.

Loše strane posla

Ovaj posao zahtjeva dosta početnih ulaganja.
Pronalaženje povoljne lokacije i prostora za Vaš salon zahtjevat će dosta energije i vremena.

Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)
5 1 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)
16,985LikesLikes
2,458SljedbeniciPratite
61,453PretplatnikaPretplati se
Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)
Kako otvoriti salon namještaja ?! (VIDEO UPUTSTVO)
0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x