-1.2 C
Sarajevo
Biznis idejeKako da otvorite krojački salon ? (UPUTSTVO)

Kako da otvorite krojački salon ? (UPUTSTVO)

KROJAČKI SALON -Kreativni ste u šivanju i imate već neke svoje kreacije, razmislite o otvaranju krojačkog salona i informišite se ovim biznis idejama.

Posao: KROJAČKI SALON
Vrijeme potrebno za početak: 2 NEDJELJE
Vrijednost investicije: 500-1.000 €

Ako mislite da ste samo dobri u šivenju ali vam krojenje ide nešto lošije, možete uzeti sate krojenja i šivenja, ili potražite neke kurseve koje neka udruženja daju besplatno. Krojački salon je jedna od onih poslovnih ideja koje komotno možete realizovati u svom domu, ako pravilno uredite svoj prostor za rad.

Za početak vam je potreban prostor i potrebni materijal

Potrebna Vam je čitava prostorija namenjena samo za Vaš posao, po mogućnosti u prednjem dijelu Vaše kuće, kao i dio za presvlačenje za Vaše klijente. Za ovo može poslužiti kupatilo, ormari-sobe ili jednostavno ugao sobe koji je ograđen zastorima. Takođe, potrebno Vam je postolje za probu, velika ogledala i ogroman sto na kojem ćete obilježavati i krojiti porudžbine.

Budite uvijek snabdjeveni potrebnim materijalima, čiodama, dugmićima, rajsfešlusima… Naravno, uvek možete trknuti do obližnje prodavnice šiveće opreme, ali ćete mnogo brže i uspešnije poslovati ako Vam sve to uvek bude pri ruci.

U zavisnosti od Vašeg iskustva i stručnosti, možete se odlučiti za rad sa samo određenom vrstom odjevnih predmeta, kao što su vjenčanice i večernje haljine.

Kada odredite kakav će biti Vaš posao, uradite flajere i podijelite ih po gradu. Usmerite se na mesta koja posećuju sve Vaše ciljne grupe, a to su butici, servisi za hemijsko čišćenje…

Kako da otvorite krojački salon ? (UPUTSTVO)
Kako da otvorite krojački salon ? (UPUTSTVO) 3

Takođe, ubacite svoju firmu u žute strane. Kako se posao bude razvijao, možete angažovati i druge šnajdere koji će od svoje kuće raditi za Vas. Moraćete u tom slučaju i da razradite čitav sistem dostavljanja i isporučivanja robe između Vas i Vaših zaposlenih.

Kako biste zaista unaprijedili svoj posao i povećali zaradu, razmislite o tome da uvedete i dostavu gotovih proizvoda na kućne adrese svojih klijenata. Ako Vam vrijeme dozvoli, tim poslom se možete baviti sami, ali možete i da unajmite osoblje koje će obavljati taj posao za Vas.

Kada steknete prvih nekoliko klijenata, ne samo da će se oni stalno vraćati kod Vas, već će Vas preporučivati svim svojim poznanicima i prijateljima što će Vaš posao i Vašu zaradu dovesti do usijanja.

Jedan dan u životu vlasnika krojačkog salona

Vaš dan započinje radom na narudžbinama koje ste već prihvatili i započeli. Ukoliko nemate zakazanih termina sa svojim klijentima, tokom dana pomagaćete novopridošlim mušterijama. Ono što je najbolje možete sami odrediti svoje radno vrijeme i ne morate raditi puno radno vrijeme, ali ćete morate da istaknete koje je to Vaše radno vreme kako bi na taj način i Vaši klijenti bili upućeni. Vjerovatno ćete na narudžbinama raditi i nakon zatvaranja Vaše radionice.

Kako da otvorite krojački salon ? (UPUTSTVO)
Kako da otvorite krojački salon ? (UPUTSTVO) 4

KROJAČKI SALON – O Vašim klijentima

Vaši klijenti će biti osobe kojima su potrebne usluge krojača.

KROJAČKI SALON – Šta Vam je potrebno da započnete ovaj posao

• Umijeće šivenja
• Materijali za reklamiranje
• Prostor u domu namijenjen isključivo za krojačku radionicu
• Velika ogledala
• Šivaća mašina
• Računar sa knjigovodstvenim programom

KROJAČKI SALON -Dobre strane posla

• Uvijek će postojati potreba za dobrim šnajderima.
• Početna ulaganja potrebna za ovaj posao su mala.
• Ovaj posao ne zahtjeva puno radno vrijeme i lako ga možete voditi u sopstvenom domu.
• Ovaj posao je lako proširiti tako da ćete moći da unajmite iskusne šnajdere koji će raditi za Vas ukoliko obim posla to bude zahtjevao.
• U svoju ponudu možete uključiti i dodatne usluge kao što je dostava odjeće i na taj način povećati svoju zaradu.

Loše strane posla

• U ovom poslu konkurencija je veoma velika.
• Potrebno je vrijeme da dođete do prvih klijenata.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img