back to top

Kako blokirati reklame na telefonu

Evo kako blokirati reklame na telefonu. Neželjene reklame koje prekidaju gledanje slika, videozapisa ili čak igranja igrica mogu otići u prošlost.

Svi smo se barem jednom zapitali kako blokirati reklame na telefonu. Dosadne. Neželjene reklame koje prekidaju gledanje slika, videozapisa ili čak igranja igrica mogu otići u prošlost u samo nekoliko koraka.

Online marketing i oglašavanje je primarni izvor zarade za mnoge web sajtove i aplikacije. Bez njih teško da bi se ostvario veći iznos novca. Mnogi sajtovi upravo postoje zahvaljujući reklamama. No, nekada želite samo pročitati korisnu informaciju a u tome vas prekidaju dosadne reklame i pop up oglasi koji samo iskaču.

Bili smo svi u situaciji kada su nam čak reklame i zablokirale telefon. Zahvaljujući vremenu u kojem živimo gdje za sve postoji rješenje u vrlo kratko roku možemo blokirati reklame na telefonu. Stoga, u nastavku pročitajte najbolje savjete koji će vam očuvati živce i učiniti gledanje filmova online boljim iskustvom.

Kako blokirati reklame na telefonu

kako blokirati reklame na telefonu
Kako blokirati reklame na telefonu

Aplikacije za blokiranje reklama

Poznati ad block koji imamo instaliranog na našem pretraživaču može se pronaći i u obliku aplikacije za pametne telefone. U nekoliko trenutaka pronađite aplikaciju za blokiranje reklama i instalirajte je.

Skoro svaka aplikacija je bazirana na istom principu i veoma su lagane za upotrebu. Najpopularnija je AdBlock Browser. Neki pretraživači već imaju ugrađenu opciju blokiranja reklama poput Opere ili Samsung Internet Browsera.

Bilo koja ad block aplikacija olakšati će vam muke koje reklame svakodnevno pružaju. Svakako da preporučujemo instalaciju već provjerenih, popularnih aplikacija koje neće ugroziti sigurnost telefona.

kako blokirati reklame na telefonu
Kako blokirati reklame na telefonu

Kako blokirati reklame na Google Chrome

Google Chrome je najpopularniji pretraživač koji milioni korisnika koriste preko telefona ili laptopa. On je na većini androida zadani preglednik. Zbog toga vjerovatno vas zanima kako se blokiraju reklame na njemu.

Kada je u pitanju Google Chrome preglednik dobra stvar je što on u sebi već sadrži opciju za blokiranje određenih oglasa. Kako bi uključili tu opciju potrebno je samo da odete u postavke Google Chrome-a i kliknete opciju postavke web sajta( site settings). 

Zatim kliknite na opciju za pop up reklame i preusmjeravanja ( pop up settings and redirects. Kada odaberete navedene opcije samo označite blok. Također, u ovom dijelu postavki ima opcija i za reklame (ads) te nakon klika možete označiti blok.

Ove opcije blokirat će gotovo sve pop up oglase dok pregledavate web, dok će postavka samo za reklame(ads) sve oglase na određenim web lokacijama koji prikazuju nametljive ili obmanjujuće oglase. To znači da to neće utjecati na web lokacije s pouzdanim oglasima, ali uklonit ćete najgore i najdosadnije.

Ukoliko želite upotpunosti blokirati reklame onda preporučuje instalaciju posebne aplikacije koje smo već naveli na početku.

kako blokirati reklame na telefonu
Kako blokirati reklame na telefonu

Riješite se dosadnih notifikacija sa pretraživača

Notifikacije koje svakodnevno dolaze sa raznih stranica na pretraživaču također su jedna od noćnih mora. Kako bi ih  se riješili potrebno je otići na postavke pretraživača kojeg koristite na vašem pametnom telefonu. Kada odete na postavke kliknite na notifikacije te isključite sve ponuđene opcije.

Ukoliko koristite Mozile firefox pretraživač ovaj postupak se može razlikovati. Zbog toga što Mozila ne dozvoljava notifikacije i svaka dozvola koja je ostavrena na nekoj stranici potrebno je da se ugasi direktno na web stranici od koje dolaze obavijesti.

Kako bi riješili pojavu dosadnih notifikacija poželjno je da uvijek blokirate obavijest za notifikacije koja iskoči svaki put kada posjetite neki sajt.

Neke će aplikacije koje su dostupne u Trgovini Google Play usporiti vaš telefon zbog velikog broja reklama. Što može usporiti vaš mobitel i učiniti obične radnje tesškim poput otvaranja drugih aplikacija ili odgovaranja na pozive.

Ovo je potpuno odvojeno od gore spomenutih oglasa jer se oni pojavljuju samo kada surfate na pretraživačima. Oglasi o kojima govorimo u ovom dijelu pojavit će se bez obzira na to što radite na telefonu.

Ključni pokazatelji da je ovo vaš problem su promjene rasporeda početnog zaslona, ​​iskakanje oglasa dok koristite telefon ili čak korištenja poznatih aplikacija poput Instagrama ili Facebook-a.

PREPORUKA

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima